Η Ferrari 312T του Niki Lauda αναζητά νέο πιλότο

Το θρυλικό μονοθέσιο της Scuderia βγαίνει στο σφυρί, σε δημοπρασία στο Pebble Beach της Καλιφόρνια.

Στις 20 Μαΐου 2019, ο πρώην πρωταθλητής της Formula 1 και θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού, Niki Lauda, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών. Κάθε πραγματικός φίλος των 4 τροχών θα τον θυμάται με τον τρόπο που του αρμόζει. Αν πάλι υπάρχει κάποιος fan που έχει την οικονομική δυνατότητα, μπορεί να αποκτήσει ένα ασύγκριτο κομμάτι της ιστορίας των αγώνων της Formula 1: Την Ferrari 312T, με την οποία ο Niki Lauda έτρεξε σε 14 γκραν πρι, το 1975.

Η Ferrari 312T του Niki Lauda αναζητά νέο πιλότο

Η Ferrari 312T αποτελούσε ένα από τα αγαπημένα μονοθέσια του Lauda και πλέον βγαίνει στο σφυρί, σε δημοπρασία που οργανώνει ο οίκος Gooding & Company, στο Pebble Beach της Καλιφόρνια, τον ερχόμενο Αύγουστο. Το συγκεκριμένο όχημα που θα διατεθεί προς πώληση ανήκε μέχρι πρόσφατα σε έναν Αμερικανό συλλέκτη, ο οποίο το είχε αγοράσει από τον Γάλλο Jacques Setton, που το είχε στην κατοχή του από το 1980. Το μονοθέσιο έχει αποκατασταθεί πλήρως από ειδικούς μηχανολόγους, ενώ αρκετά από τα μηχανικά του μέλη έχουν αντικατασταθεί από αυθεντικά κομμάτια της Scuderia. 

Το γεγονός πως ο Niki Lauda έχει βρεθεί πίσω από το τιμόνι της 312T ασφαλώς επιδρά και στην τιμή της, με το μονοθέσιο να εκτιμάται ότι θα πωληθεί με ένα ποσό ανάμεσα στα €6.000.000 - €8.000.000. 

ΦΕΡΑΡΙ ΛΑΟΥΝΤΑ 1
ΦΕΡΑΡΙ ΛΑΟΥΝΤΑ 2
ΦΕΡΑΡΙ ΛΑΟΥΝΤΑ 3

Στις διήμερες εκδηλώσεις της 16ης και της 17ης Αυγούστου στην Καλιφόρνια, θα υπάρξουν κι άλλα περίφημα αυτοκίνητα που θα αναζητήσουν καινούριο γκαράζ, ωστόσο από τώρα γνωρίζουν όλοι ποιο θα είναι αυτό που θα σπάσει κάθε ρεκόρ. Δικαιολογημένα, καθώς κουβαλά μία μεγάλη και άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία. 


φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.