Η cult γοητεία της McLaren Can-Am M8

Ένα θρυλικό αυτοκίνητο των αγώνων ταχύτητας βγαίνει προς πώληση στο eBay.

Γράφει: Αδαμάντιος Άττενμπεργκ 29 Αυγούστου 2019

Η σειρά Can-Am είναι ένα πολύ ξεχωριστό κομμάτι στην ιστορία της McLaren, καθώς σχεδιάστηκε από τη βρετανική εταιρεία αποκλειστικά για τους αγώνες του Canadian-American Challenge Cup, ξεκινώντας από το 1968. Η McLaren Can-Am M8 ήταν μία δημιουργία του Bruce McLaren και του μηχανικού Gary Knutson. Μία βελτιωμένη εκδοχή της M6A, με προηγμένο σχεδιασμό και ένα πανίσχυρο V8 κινητήρα της Chevrolet, που της χάριζε ιπποδύναμη 620 αλόγων.

Φτιάχτηκε σε ελάχιστα αντίτυπα, ένα εκ των οποίων έχει βγει προς πώληση στο eBay και μοιάζει να είναι άψογα διατηρημένo (όπως αναφέρεται έχουν γίνει κάποιες βελτιωτικές προσθήκες στο αμάξωμα κατά τα 90s), με όλες τις χαρακτηριστικές λεπτομέρειες στην εντέλεια και τη μηχανή του σε άριστη κατάσταση και άκρως λειτουργικό. Παράλληλα, έχουν προστεθεί σε αυτό νέα εσωτερικά φρένα και δαγκάνα φρένου Lockheed, αντικραδασμικό σύστημα Koni και οι αυθεντικές αναρτήσεις της McLaren.

Η cult γοητεία της McLaren Can-Am M8
ΜΑΚΛΑΡΕΝ 2

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην Ευρώπη δεν κυκλοφορεί καμία Can-Am M8. Η τιμή της προφανώς και είναι υψηλή καθώς ανέρχεται στις €337.000.


Διάβασε ακόμη για την πιο ακριβή Aston Martin της ιστορίας και την ασύγκριτη γοητεία της πιο παράξενης Ferrari.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Τεχνολογία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Η νέα Indian είναι ένας ολοζώντανος "Ινδιάνος" με 120 άλογα

H Indian FTR 1200 S να είναι η ηχηρή αμερικανική απάντηση στην εμβληματική Ducati Monster.

Το Fiat 130 Coupe Pininfarina είναι η επιτομή της κομψότητας των 70s

Ένα από τα πιο γοητευτικά και σπάνια μοντέλα του ιταλικού brand.