Το Fiat 130 Coupe Pininfarina είναι η επιτομή της κομψότητας των 70s

Ένα από τα πιο γοητευτικά και σπάνια μοντέλα του ιταλικού brand.

Η Pininfarina είναι ένα από τα πιο δημοφιλή brands στο σχεδιασμό και την αναβάθμιση αυτοκινήτων παγκοσμίως, ειδικά όσον αφορά σπορ αμάξια με σπουδαία αεροδυναμική. Υπάρχουν βέβαια και αρκετά οχήματα που έχει αναλάβει η εταιρεία και δεν ανήκουν απαραίτητα στη Ferrari, τα οποία ξεχωρίζουν χάρη σε κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Ένα τέτοιο είναι και το Fiat 130.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της ιστοσελίδας roadandtrack.com, το Fiat 130 διαθέτει ένα από τα πιο ιδιαίτερα design που έχει εμπνευστεί ποτέ η Pininfarina και οι λόγοι που τεκμηριώνουν τη συγκεκριμένη πεποίθηση είναι αρκετοί: Είναι elegant, έχει ωραίες γραμμές, έχει γίνει προσεκτική χρήση κάθε υλικού και γενικότερα αντικατοπτρίζει με τον ιδανικότερο τρόπο την αυτοκίνηση των 70s. 

Το Fiat 130 Coupe Pininfarina είναι η επιτομή της κομψότητας των 70s

Χιλιάδες Fiat 130 βγήκαν από την παραγωγή μεταξύ 1960 και 1977, αλλά οι coupe εκδοχές περιορίστηκαν στις 4.000 αντίτυπα. Γι' αυτό και σήμερα, σχεδόν μισό αιώνα μετά, δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα να βρεις ένα τέτοιο μοντέλο και μάλιστα σε καλή κατάσταση. Στο Craiglist πάντως, διατίθεται ένα προς πώληση προς τέρψιν του οποιοδήποτε συλλέκτη ή φανατικού φίλου των 4 τροχών.

To Fiat 130 Coupe Pininfarina φέρεται να ήταν μέχρι πρότινος στην κατοχή ενός συλλέκτη από το Σαν Φρανσίσκο, που το αγόρασε πριν από δύο δεκαετίες το αυτοκίνητο από τη Βερόνα της Ιταλίας. Το κομμάτι είναι ασφαλώς μοναδικό, με καλαίσθητους εσωτερικούς χώρους, ξύλινες λεπτομέρειες και απαράμιλλη κομψότητα. Μοιάζει να έχει βγει από ταινία, διαθέτοντας έναν V6 κινητήρα 165 ίππων, που υπογράφεται από τον Aurelio Lampredi, έναν αρκετά σημαντικό μηχανικό της Ferrari.

FIAT COUPE 130 PININFARINA 2
FIAT COUPE 130 PININFARINA 2
FIAT COUPE 130 PININFARINA 3

Δεν χωρά αμφιβολία ότι μιλάμε για ένα πραγματικό διαμάντι, που κοστολογείται προς το παρόν στα €300.000. Το ποσό είναι μάλλον μικρό αν αναλογιστεί κάποιος τη σπανιότητά του καθώς και τα μόλις 132.000 χιλιόμετρα που έχει διανύσει.


Διάβασε ακόμη για την cult γοητεία της McLaren Can-Am M8, το παλιό αυτοκίνητο του Enzo Ferrari που βγαίνει σε δημοπρασία και το θρυλικό van της Volkswagen που κοστίζει πλέον μία περιουσία.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου