Aston Martin DB5: Το πιο εμβληματικό και ακριβό Bond car της ιστορίας

Η βρετανική εταιρεία λανσάρει στην αγορά 4 πιστά αντίγραφα του θρυλικού αυτοκινήτου του 007.

Πριν λίγους μήνες, στο πλαίσιο της προώθησης της Monterey Car Week 2019 στην Καλιφόρνια, κυκλοφόρησε η είδηση πως μία Aston Martin DB5 επρόκειτο να δημοπρατηθεί από τον οίκο Sotheby's. Μάλιστα, το καταπληκτικό μοντέλο του 1964 έφερε και πολλά από τα gadgets που υπήρχαν στην ταινία Goldfinger του James Bond, το 3ο φιλμ με πρωταγωνιστή τον Sean Connery. Κάποιες από τις λειτουργίες της είναι η δυνατότητα απελευθέρωσης καπνού και λαδιού, ο πομπός εντοπισμού της οπουδήποτε κι αν βρίσκεται και ένα πολυβόλο ενσωματωμένο κάτω από το φανάρι - ασφαλώς χωρίς πυρομαχικά. 

Aston Martin DB5: Το πιο εμβληματικό και ακριβό Bond car της ιστορίας

Όπως αντιλαμβάνεσαι λοιπόν μιλάμε, κυριολεκτικά, για ένα Bond car, το λανσάρισμα του οποίου σε ένα μόλις αντίτυπο αποτέλεσε ένα από τα πιο φιλόδοξα projects της Aston Martin για το 2019. Ασφαλώς, οι άνθρωποι της βρετανικής εταιρείας ήλπιζαν ότι ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα πιάσει αρκετά στη δημοπρασία, κάτι που συνέβη, ξεπερνώντας τις προβλέψεις και του πιο αισιόδοξου.

Το όχημα πουλήθηκε τελικά έναντι $63.850.000. Για την ιστορία, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε αγοράσει τη εν λόγω DB5 σε παλαιότερη δημοπρασία της Sotheby's, το 2006, έναντι μόλις 2 εκατ. δολαρίων - χωρίς ασφαλώς να υπάρχουν οι εντυπωσιακές προσθήκες. Μάλιστα, το αυτοκίνητο είχε "πρωταγωνιστήσει" και στην ταινία Thunderball του 007, το 1965. Κανείς όμως δεν περίμενε ότι τελικά θα φτάσει ένα ποσό 31 φορές μεγαλύτερο από αυτό. 

ASTON MARTIN DB5 1

Το επιτυχές εγχείρημα ώθησε την Aston Martin να βγάλει στην αγορά -φυσικά για πολύ συγκεκριμένους συλλέκτες που μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά- 4 ρέπλικες του εν λόγω αυτοκινήτου, που έχουν πολλές ομοιότητες με το μοντέλο που δημοπρατήθηκε τον περασμένο Αύγουστο στην Καλιφόρνια. Η τιμή μάλιστα κυμαίνεται στα μόλις $3.600.000 για κάθε μία από αυτές. 


Διάβασε ακόμη για τον ηλεκτρικό Σκαραβαίο που ετοιμάζει η Volkswagen καθώς και για το γρηγορότερο supercar του πλανήτη, την Bugatti Chiron.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.