Η Corvette C2 του 1967 είναι ο εξολοθρευτής των supercars

Ένα πανίσχυρο muscle car που έρχεται με φόρα από το παρελθόν.

Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο θέαμα να βλέπεις ένα κλασικό αυτοκίνητο να μπαίνει στην πίστα, συχνά για να ανταγωνιστεί κάποιο supercar της νέας εποχής, σε αγώνες επιτάχυνσης (περίπου μισού χιλιομέτρου). Η Corvette C2 του 1967 όμως δεν έχει να ζηλέψει τίποτα στο συγκεκριμένο feature. Παρότι πρωτοφτιάχτηκε περισσότερα από 50 χρόνια πριν, δεν δείχνει φόβο μπροστά σε αυτοκίνητα όπως η Lamborghini Huracan Performante ή η McLaren 570S, ενώ μπορεί εύκολα να ορθώσει το ανάστημά της απέναντι σε οποιοδήποτε εκδοχή των Ford Mustang και Dodge Charger.

Στην πραγματικότητα, μπορεί να τα εξευτελίσει εντός πίστας. Αυτό που την καθιστά μοναδική είναι το εντυπωσιακά στιβαρό αμάξωμά της, που επιδέχεται πολλές βελτιώσεις στο μηχανικό κομμάτι και ασφαλώς μπορεί να τις υποστηρίξει, διεκδικώντας τον άτυπο τίτλο του απόλυτου muscle car. 

Σε μία τέτοια Corvette λοιπόν προσάρμοσαν έναν V8 LT1 κινητήρα 6,2 λίτρων, μαζί με δύο τούρμπο των 62 mm και ένα βελτιωμένο σύστημα εξάτμισης. Τα αποτελέσματα ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακά, με την C2 να παράγει ιπποδύναμη 900 αλόγων και να ισοπεδώνει τα πάντα στο πέρασμά της. Για την καλύτερη διαχείριση της ισχύος, χρησιμοποιήθηκε ένα κιβώτιο ταχυτήτων από μία Buick Gran National, που είναι απολύτως συμβατό με τα αυτοκίνητα της Corvette. Όλα τα υπόλοιπα μπορείς να τα δεις στο βίντεο.


Διάβασε ακόμη για τον μικρό ηλεκτρικό πύραυλο που ονομάζεται Porsche Taycan 4S, μερικές από τις πιο συλλεκτικές Porsche 911 και την άγρια Ford Mustang Litium.
 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Pierce Brosnan και Helen Mirren μόλις υπέκυψαν στο Netflix

Η πλατφόρμα απέκτησε τη μεταφορά του μυθιστορήματος The Thursday Murder Club και οι δύο ηθοποιοί θα πρωταγωνιστήσουν.

5 επιστημονικοί λόγοι που δε μπορείς να διαχειριστείς τον θυμό

Γιατί, δε μαθαίνουν όλοι να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και το θυμό τους με υγιείς τρόπους...

H Anne Hathaway είναι πλέον αγνώριστη

Η αλλαγή στην εμφάνισή της που δεν περίμενε κανείς.