Η Corvette C2 του 1967 είναι ο εξολοθρευτής των supercars

Ένα πανίσχυρο muscle car που έρχεται με φόρα από το παρελθόν.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 13 Νοεμβρίου 2019

Δεν είναι και το πιο συνηθισμένο θέαμα να βλέπεις ένα κλασικό αυτοκίνητο να μπαίνει στην πίστα, συχνά για να ανταγωνιστεί κάποιο supercar της νέας εποχής, σε αγώνες επιτάχυνσης (περίπου μισού χιλιομέτρου). Η Corvette C2 του 1967 όμως δεν έχει να ζηλέψει τίποτα στο συγκεκριμένο feature. Παρότι πρωτοφτιάχτηκε περισσότερα από 50 χρόνια πριν, δεν δείχνει φόβο μπροστά σε αυτοκίνητα όπως η Lamborghini Huracan Performante ή η McLaren 570S, ενώ μπορεί εύκολα να ορθώσει το ανάστημά της απέναντι σε οποιοδήποτε εκδοχή των Ford Mustang και Dodge Charger.

Στην πραγματικότητα, μπορεί να τα εξευτελίσει εντός πίστας. Αυτό που την καθιστά μοναδική είναι το εντυπωσιακά στιβαρό αμάξωμά της, που επιδέχεται πολλές βελτιώσεις στο μηχανικό κομμάτι και ασφαλώς μπορεί να τις υποστηρίξει, διεκδικώντας τον άτυπο τίτλο του απόλυτου muscle car. 

Σε μία τέτοια Corvette λοιπόν προσάρμοσαν έναν V8 LT1 κινητήρα 6,2 λίτρων, μαζί με δύο τούρμπο των 62 mm και ένα βελτιωμένο σύστημα εξάτμισης. Τα αποτελέσματα ήταν τουλάχιστον εντυπωσιακά, με την C2 να παράγει ιπποδύναμη 900 αλόγων και να ισοπεδώνει τα πάντα στο πέρασμά της. Για την καλύτερη διαχείριση της ισχύος, χρησιμοποιήθηκε ένα κιβώτιο ταχυτήτων από μία Buick Gran National, που είναι απολύτως συμβατό με τα αυτοκίνητα της Corvette. Όλα τα υπόλοιπα μπορείς να τα δεις στο βίντεο.


Διάβασε ακόμη για τον μικρό ηλεκτρικό πύραυλο που ονομάζεται Porsche Taycan 4S, μερικές από τις πιο συλλεκτικές Porsche 911 και την άγρια Ford Mustang Litium.
 

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Τεχνολογία

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Μερικές από τις πιο συλλεκτικές Porsche 911

Συλλέκτες και fans του γερμανικού brand απλά τις λατρεύουν.

Μία από τις ωραιότερες και πιο σπάνιες Alfa Romeo βγαίνει στο σφυρί

Η θρυλική Giulia Spider 1600 Veloce αποτελεί το όνειρο κάθε λάτρη των vintage αυτοκινήτων.