Η οδηγική απόλαυση της Aston Martin DB4 GT Zagato

Το βρετανικό brand παρουσίασε τη νέα έκδοση του θρυλικού μοντέλου και άπαντες δηλώνουν κάτι περισσότερο από ενθουσιασμένοι.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 17 Δεκεμβρίου 2019

Μετά την επιτυχία της DB4 GT το 2017, η Aston Martin αποφάσισε να τοποθετήσει ακόμη υψηλότερα τον πήχη και να παρουσιάσει ένα δεύτερο μοντέλο, εμπνευσμένο από την μυθική DB4 GT Zagato των 60s, που ήταν η πρώτη συνεργασία του βρετανικού brand με την περίφημη ιταλική εταιρεία. Η Aston Martin DBS GT Zagato του 2019 ωστόσο δεν είναι μία απλή περίπτωση.

Από τη μία, οι πιστοί fans του brand ετοιμάζονται για αγώνα δρόμου με απώτερο σκοπό την απόκτηση ενός από τα μόλις 19 αντίτυπα που θα κυκλοφορήσουν και τα οποία θα πωλούνται στην τιμή των €7.000.000 το καθένα με δώρο μία κλασική DB4 GT Zagato, σε ένα "πακέτο" που η εταιρεία από το Gaydon έχει ονομάσει DBZ Centenary Collection.

Η οδηγική απόλαυση της Aston Martin DB4 GT Zagato
ΑΣΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝ DB4 GT ZAGATO 2

Από την άλλη, μόνο λίγοι δεν είναι εκείνοι που κάνουν λόγο για ένα εξαιρετικά ματαιόδοξο project που έχει ως μόνο στόχο να βρεθούν κάποιοι που θα κάνουν υπερβολική επίδειξη πλούτου και δύναμης. 

Σε κάθε περίπτωση, η νέα εκδοχή του κλασικού supercar είναι άκρως εντυπωσιακή. Διαθέτει τον πανίσχυρο twin turbo V12 κινητήρα 5,2 λίτρων που χρησιμοποιείται και στην Superleggera, με την ιπποδύναμή της να έχει ανέβει στα 760 άλογα. Το αμάξωμά της εύκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα πραγματικό έργο τέχνης, με κομψές γραμμές και θαυμάσια χρήση carbon fiber. Στο εσωτερικό ξεχωρίζει το έξοχα διαμορφωμένο δερμάτινο σαλόνι που πλαισιώνεται με πλήθος από πολυτελείς λεπτομέρειες τόσο στο καθαρά αισθητικό όσο και στο λειτουργικό σκέλος. 

Σύμφωνα όμως με τους ελάχιστους δημοσιογράφους αυτοκινήτου που είχαν την τύχη να κάνουν ένα test drive, τίποτα δεν συγκρίνεται με την εμπειρία της οδήγησής της. Κάθε άνθρωπος που θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι της καταλαβαίνει από την πρώτη κιόλας στιγμή για τι αυτοκίνητο μιλάμε. Άψογα κρατήματα, μοναδική επιτάχυνση και ακρίβεια σε κάθε λειτουργία είναι μόνο κάποια από τα σημαντικότερα assets στο εν λόγω κομμάτι. 

Ο Henry Catchpole ήταν από τους πρώτους που την δοκίμασαν στην πίστα του Silverstone και δήλωσε εκστασιασμένος από την ισχύ και τις πρωτόγνωρες προδιαγραφές ασφαλείας. Σημειώνει μάλιστα πως η έκπληξή του ήταν αντίστοιχη με εκείνη αυτών που είχαν οδηγήσει πρώτοι το αρχικό μοντέλο, σχεδόν 6 δεκαετίες πριν.

Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει για την Aston Martin είναι ότι οι συλλέκτες φέρεται να είναι πολλοί περισσότεροι από τα διαθέσιμα προς πώληση μοντέλα.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.