Πωλείται όπως είναι εξοπλισμένη η πρώτη Ferrari F50

Μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για κάθε συλλέκτη να προσθέσει ένα εξαιρετικό κομμάτι στο γκαράζ του.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 10 Ιανουαρίου 2020

Η F50 δεν είναι απλά μία ακόμη Ferrari αλλά ένα από τα μοντέλα που άλλαξαν την ιστορία της Scuderia, γιγαντώνοντας το μύθο της. Ένα από τα πιο σπάνια κομμάτια που έχουν βγει ποτέ από το Maranello και πιο συγκεκριμένα το πρώτο αντίτυπο παραγωγής της F50 θα διατεθεί σε δημοπρασία από τον οίκο Worldwide Auctioneers. Το supercar με serial number 99999 αναζητά νέο ιδιοκτήτη και το μόνο σίγουρο είναι πως το ποσό πώλησής του θα έχει αρκετά μηδενικά.

Πωλείται όπως είναι εξοπλισμένη η πρώτη Ferrari F50

Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 1995, ξεχώρισε για το μοναδικό design και τα ιστορικά -για την εποχή της- χαρακτηριστικά. Είναι εξοπλισμένη με ένα  V12 κινητήρα 4,7 λίτρων που της χαρίζει ιπποδύναμη 520 αλόγων και τελική ταχύτητα 325 χλμ/ώρα, ενώ το 0-100 επιτυγχάνεται σε 3,7''. Οι πρώτοι που την δοκίμασαν στην πίστα ήταν οι θρύλοι Dario Benuzzi, Niki Lauda, Jean Alesi και Gerhard Berger.

Όπως γίνεται αντιληπτό δεν μιλάμε μόνο για ένα collector's item αλλά και για ένα άκρως λειτουργικό luxury car που μπορεί να ξεχωρίσει άνετα με τις επιδόσεις του ακόμη και σήμερα. Η εν λόγω F50 διατηρείται σε άψογη κατάσταση με το κοντέρ να έχει γράψει κάτι περισσότερο από 2.000 χιλιόμετρα, το δερμάτινο εσωτερικό να είναι σχεδόν άθικτο και τον κινητήρα να έχει συντηρηθεί σε θαυμάσια κατάσταση. 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ FERRARI F50 2
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ FERRARI F50 3

Η τιμή της αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ τα €3.500.000 - ποσό με το οποίο αγοράστηκε ένα αντίστοιχο μοντέλο πριν μερικούς μήνες. Για την ιστορία, η δημοπρασία θα λάβει χώρα στις 15 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια της Arizona Auction Week στο νότιο Scottsdale. 


Διάβασε ακόμη πώς η Ιαπωνία κατέκτησε τον κόσμο του αυτοκινήτου, για το κλασικό βανάκι της Volkswagen που γίνεται ηλεκτρικό και τι συνέβη όταν η BMW συνεργάστηκε με την Lamborghini.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μόλις είδαμε την καλύτερη διαφήμιση για τα robotaxi

Ή αλλιώς, όταν δύο παππούδες μπαίνουν σε αυτόνομο ταξί και δεν πιστεύουν αυτό που ζουν.

Γραφει TopGear

Η ανησυχία του Elon Musk για την Ελλάδα

"Η Ελλάδα είναι μια από τις δεκάδες χώρες που αντιμετωπίζει δημογραφικό πρόβλημα...".

Συμβουλές για να διατηρήσεις το σώμα σου εκεί κοντά στα 40

Ξέρουμε όλα όσα πρέπει να κάνεις και τα μοιραζόμαστε μαζί σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα Huawei FreeClip είναι τα πιο ξεχωριστά ακουστικά στην κατηγορία τους

Δοκιμάσαμε τα νέα ασύρματα ακουστικά της Huawei και σου μεταφέρουμε την εμπειρία μας.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έρχοναι μαζικές απολύσεις στην Tesla για 'περισσότερη παραγωγικότητα' λέει ο Elon Musk

Αναμένεται να ξεπεράσουν του 10% του εργατικού δυναμικού της.