Οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες που φέρνουν το μέλλον των δύο τροχών

Τα ηλεκτρικά superbikes που αναμένεται να κυριαρχήσουν σύντομα στους δρόμους.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 20 Ιανουαρίου 2020

Το ενδιαφέρον γύρω από την ηλεκτροκίνηση γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο, κάτι που άλλωστε επιβεβαιώνεται από τις συνεχόμενα ανοδικές πωλήσεις τόσο στη βόρεια Αμερική όσο και στην Ευρώπη. Μάλιστα, το παιχνίδι μοιάζει να επεκτείνεται από τους 4 στους 2 τροχούς, με κορυφαίους εκπροσώπους από τον κόσμο της μοτοσυκλέτας να επενδύουν σοβαρά στα οχήματα που κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια. 

Κάτι που εύκολα γίνεται αντιληπτό αν ασχοληθεί κάποιος με μοντέλα όπως τα παρακάτω. 

BMW  C evolution 

Οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες που φέρνουν το μέλλον των δύο τροχών

Το C evolution είναι το πρώτο ελαφρύ σκούτερ της γερμανικής εταιρείας, η οποία επικεντρώνεται σοβαρά στην καθημερινή μετακίνηση εντός πόλης, θέλοντας να διευρύνει την γκάμα των προϊόντων της σε ένα κοινό που μέχρι τώρα μάλλον την αγνοούσε. Το εν λόγω δίτροχο, που θυμίζει αρκετά με τις σχεδιαστικές του γραμμές τα αυτοκίνητα της BMW, φέρει ένα ισχυρό ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, που προσφέρει τελική ταχύτητα 160 χλμ/ώρα και αυτονομία 100 χιλιομέτρων με μία φόρτιση. 

Harley Davidson LiveWire

ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ HARLEY DAVIDSON LIVEWIRE

Πρόκειται ασφαλώς για την πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της αμερικανικής εταιρείας, που διατίθεται σε ευρεία κυκλοφορία από το περασμένο φθινόπωρο. Η LiveWire διαθέτει ηλεκτρικό κινητήρα που βρίσκεται χαμηλά, δίνοντάς της έτσι χαμηλότερο κέντρο βάρους, τροχούς 17 ιντσών, ρυθμιζόμενη ανάρτηση, μια οθόνη υγρών κρυστάλλων και συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth. Πιάνει το 0-100 σε 3'' και αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι και 177 χλμ/ώρα. Η αυτονομία της εκτείνεται σε 235 χιλιόμετρα με μία μόλις φόρτιση.

Segway Apex

ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ SEGWAY APEX

Οι περισσότεροι γνωρίζουν την Segway για τα ιδιαίτερα οχήματα που ισορροπούν μόνα τους και ενδείκνυνται για ξεναγήσεις. Η αμερικανική εταιρεία, σε συνεργασία με την κινέζικη Ninebot, παρουσίασε στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου στην έκθεση CES του Λας Βέγκας το πρώτο της ηλεκτροκίνητο superbike. Η Apex πραγματοποιεί τα 0-100 σε 2,9'' και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι και 200 χλμ/ώρα. 

Kawasaki J

ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ KAWASAKI J

Η ιαπωνική εταιρεία θα λανσάρει την μάλλον πιο ασυνήθιστη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα και η οποία θα διαθέτει τέσσερις ρόδες. Λίγες πληροφορίες είναι μέχρι στιγμής γνωστές για το φιλόδοξο αν μη τι άλλο project και όλοι περιμένουν τα νεότερα από την Kawasaki. Αυτό πάντως που γίνεται ορατό με την πρώτη ματιά είναι το φουτουριστικό design και το διευρυμένο πλάτος του οχήματος. 

Yamaha PES1

ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ YAMAHA PES1

Η Yamaha δεν θα μπορούσε ασφαλώς να μείνει πίσω από τις εξελίξεις και έτσι, με τη σειρά της, έχει στα σκαριά το δικό της ηλεκτρικό project που ακούει στο όνομα PES1. Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα, που αναμένεται εντός της επόμενης διετίας, θα έχει σπορ χαρακτήρα και πρωτοποριακά ηλεκτρονικά συστήματα, καθώς και υψηλές επιδόσεις.


Διάβασε ακόμη για την Mercedes Vision AVTR που θυμίζει διαστημόπλοιο, τα ομορφότερα supercars των 90s και το πιο κλασικό βανάκι της Volkswagen που γίνεται ηλεκτρικό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η ανησυχία του Elon Musk για την Ελλάδα

"Η Ελλάδα είναι μια από τις δεκάδες χώρες που αντιμετωπίζει δημογραφικό πρόβλημα...".

Έρχοναι μαζικές απολύσεις στην Tesla για 'περισσότερη παραγωγικότητα' λέει ο Elon Musk

Αναμένεται να ξεπεράσουν του 10% του εργατικού δυναμικού της.