Μικρότερη ποικιλία, περισσότερη τεχνολογία για την Alfa Romeo

Μετά το 4C και το MiTο ήρθε η σειρά της Giulietta να αποχωρήσει από το προσκήνιο.

H Alfa Romeo δεν είχε ποτέ τεράστια γκάμα στα μοντέλα που προσέφερε στο κοινό. Υπήρξε πάντοτε εκλεκτική, καθώς το δυνατό της χαρτί ήταν η ιταλική ποιότητα και γοητεία και σε καμία περίπτωση η ποσότητα. Απλά τον τελευταίο καιρό, η ποικιλία των μοντέλων της φαίνεται να συρρικνώνεται όλο και περισσότερο. Έτσι, πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι μετά το 4C και το MiTο, ήρθε η σειρά της Giulietta να αποχωρήσει από το προσκήνιο.

Αν το αγαπημένο μοντέλο της Alfa Romeo είχε βρει ήδη αντικαταστάτη, τότε ίσως κανείς να μην ανησυχούσε, όμως τίποτα τέτοιο δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, εκτός ίσως από την πρόθεση του brand να κινηθεί σε πιο SUV ρυθμούς. Τι ακριβώς έχουν στο μυαλό τους οι υπεύθυνοι της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας; Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με σιγουριά. Σίγουρα πάντως δείχνουν έτοιμοι και διατεθειμένοι να κάνουν έναν άνοιγμα στις νέες τεχνολογίες που κατακλύζουν τον χώρο του αυτοκινήτου.

Μικρότερη ποικιλία, περισσότερη τεχνολογία για την Alfa Romeo

Μάλιστα, η Alfa Romeo Stelvio (το όνομά του είναι αφιερωμένο στη διάσημη κορυφή των Άλπεων, η οποία υψώνεται στα 2,800 μέτρα ύψος) υπήρξε ήδη ένας νεωτερισμός για το brand. Ποιος θα περίμενε λίγα χρόνια πριν ένα SUV από την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία; Τελικά, το πείραμα πέτυχε, καθώς το συγκεκριμένο μοντέλο αγκαλιάστηκε από το κοινό, μιας και αποδείχθηκε ιδιαίτερα ισχυρό σε off-road καταστάσεις, χωρίς όμως να είναι βαρετό εκεί που παραδοσιακά διαπρέπουν οι Alfa: στην άσφαλτο. Παράλληλα, η αίσθηση που αποκομίζει κανείς είναι ότι βρίσκεται σε ένα πολυτελές sedan ατενίζοντας όμως τον ορίζοντα από το ύψος ενός SUV.

Εκτός από τη Stelvio τώρα, άλλο ένα μοντέλο που παραμένει στον στόλο της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι η Giulia, η οποία από το 2015 και μετά ζει πραγματικά μία δεύτερη νιότη. Κάπου εδώ είναι που έρχονται και τα ευχάριστα για τους φίλους της Alfa Romeo:  Δύο αυτοκίνητα που έχουν ξεχωρίσει με την εξωτερική τους εμφάνιση, θα δεχθούν ένα πολύ ενδιαφέρον τεχνολογικό update.

Alfa Romeo 1

Για τι πράγμα μιλάμε ακριβώς; Το σύστημα πληροφοριών θα ανανεωθεί και το ταμπλό με το display θα μεγαλώσει σε μέγεθος. Από εδώ και μπρος οι κάτοχοί των εν λόγω αυτοκινήτων θα έχουν πρόσβαση σε μία εφαρμογή που θα περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ενώ θα υπάρχει και ένα ασύρματος φορτιστής για το smartphone στην κεντρική κονσόλα.

Εκείνο, όμως, που προκαλεί περισσότερο το ενδιαφέρον είναι η είσοδος των Stelvio και Giulia στο επόμενο επίπεδο αυτόνομης οδήγησης μέσα από ένα cruise control που θα συνεργάζεται με σύστημα αναγνώρισης της κίνησης στους δρόμους (traffic sign recognition), παράλληλα με την ύπαρξη lane control assistant καθώς και σύστημα blind spot detection.

Από: Esquire NL

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος