Mini John Cooper Works GP, ένα συλλεκτικό, μικρό θηρίο με στυλ

Το πιο ισχυρό και γρήγορο MINI που φτιάχτηκε ποτέ.

Το Mini John Cooper Works GP είναι η πιο ακραία και ισχυρή έκδοση για το μικρό βρετανικό αυτοκίνητο. Οι δύο προηγούμενες γενιές Mini ουσιαστικά έκλειναν τον κύκλο τους αμέσως μόλις κυκλοφορούσε το νέο μοντέλο. Αυτό δεν ισχύει για το νέο GP, που λανσαρίστηκε επίσημα εδώ και περίπου 1,5 χρόνο. 

 Το Mini John Cooper Works GP έχει έναν επιθετικό σχεδιασμό που εστιάζει  στη μέγιστη επιτάχυνση και ευελιξία, διαθέτοντας τον απολύτως απαραίτητο εξοπλισμό και χωρίς περιττό βάρος. Τα αμορτισέρ, οι αντιστρεπτικές ράβδοι και τα ελατήρια έχουν εξελιχθεί και προσαρμοστεί ειδικά για τα χαρακτηριστικά οδικής συμπεριφοράς του αυτοκινήτου. Με το φαρδύτερο μετατρόχιο και την κατά 10mm χαμηλωμένη ανάρτηση, ξεχειλίζει από δύναμη και όρεξη για κορυφαίες επιδόσεις. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν ένας επαναστάτης των δρόμων. Αλλά με πολύ συγκεκριμένες αιτίες.

Mini John Cooper Works GP, ένα συλλεκτικό, μικρό θηρίο με στυλ

Οι designers και οι μηχανικοί ακολούθησαν σχεδόν ακραία στρατηγική  προκειμένου να παρουσιάσουν το γρηγορότερο και πιο ισχυρό MINI που κατασκευάστηκε ποτέ. To εν λόγω μοντέλο έρχεται σε χρώμα Racing Grey και πλαισιωμένο από την οροφή και τα καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών σε χρώμα αντίθεσης Melting Silver κάνοντας ένα πολύ ισχυρό statement για τον χαρακτήρα του. Οι ακμές και οι γραμμές είναι καθαρές και έντονες. Τα στοιχεία δυναμικής σχεδίασης, όπως ο μεγάλος μπροστινός προφυλακτήρας, τα πλαϊνά μαρσιπιέ και η αεροτομή οροφής τονίζουν την εξωτερική εμφάνιση και ισχυροποιούν την παρουσία.

Το Mini John Cooper Works GP αντιπροσωπεύει την πλούσια αγωνιστική κληρονομιά του brand που μετρά πάνω από πέντε δεκαετίες. Ο δίλιτρος τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας με ισχύ 306 ίππων και εντυπωσιακή ροπή 450 Nm εξασφαλίζει εντυπωσιακές επιδόσεις, με την τελική του ταχύτητα να ξεπερνά τα 265 χλμ/ώρα. Σε αυτό προστίθεται και το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων με το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης για κορυφαία επιτάχυνση, πρόσφυση και ευελιξία. Οι σπορ μεταλλικοί μοχλοδιακόπτες τρισδιάστατης εκτύπωσης στο τιμόνι σού επιτρέπουν να αλλάζεις ταχύτητες με άψογο στιλ.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ MINI JOHN COOPER WORKS GP 2
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ MINI JOHN COOPER WORKS GP 4
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ MINI JOHN COOPER WORKS GP 1

Το βελτιωμένο σύστημα εισαγωγής αέρα επιτρέπει στον κινητήρα να αναπνέει πιο εύκολα. Ένα δεύτερο εξωτερικό ψυγείο βελτιώνει την ψύξη του κινητήρα και την απόδοση της ισχύος. Επιπλέον, με την τροποποίηση του ηχομονωτικού υλικού, έχει μειωθεί ακόμη περισσότερο το βάρος και κατ' επέκταση η βελτίωση των επιδόσεων. 

Η MΙΝΙ θα κατασκευάσει συνολικά μόλις 3.000 μοντέλα JCW GP 2020, με την τιμή να ξεκινά από τα €41.000.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου