Z-Triton, το πρώτο ποδήλατο που γίνεται σκάφος

Αποτελεί την πιο "πράσινη" ταξιδιωτική λύση.

Ποιος θα περίμενε ότι μία τέτοια ευρεσιτεχνία θα μπορούσε να υπάρξει πέρα από το μυαλό κάποιου τρελού επιστήμονα; Και όμως, υπάρχει, είναι γεγονός και μάλιστα δείχνει πραγματικά όμορφο. Για τι ακριβώς μιλάμε; Για τον τέλειο συνδυασμό ανάμεσα σε δύο από τα πιο "πράσινα" μέσα μεταφοράς που κυκλοφορούν εκεί έξω: το ποδήλατο και το σκάφος. Ονομάζεται Z-triton και πέρα από την εξωτερική του εμφάνιση λειτουργεί απίστευτα καλά και σε πραγματικές συνθήκες.

Έτσι, από σήμερα κιόλα, όταν ακούμε την έκφραση "αμφίβιο" όχημα, δε χρειάζεται ο νους μας να πηγαίνει σε υπερσύγχρονες τεχνολογίες και τανκς που χρησιμοποιούν οι ισχυρότεροι στρατοί του πλανήτη. Μπορούμε πολύ απλά να σκεφτόμαστε ένα ποδήλατο με τρεις ρόδες, δύο από τις οποίες "εξαφανίζονται" με σχεδόν μαγικό τρόπο ενώ η μπροστινή ανεβαίνει ψηλότερα λειτουργώντας περίπου ως η σημαία του σκάφους. Για περιοχές όπου οι λίμνες συναντούν τα βουνά και οι λόφοι τις όχθες των ποταμών, το Z-Triton είναι πραγματικά ιδανικό.

Η αλήθεια είναι πως τα ταξίδια με ποδήλατο δεν είναι κατάλληλα για ανθρώπους που δεν το λέει η καρδιά τους, καθώς η σωματική κούραση μπορεί να είναι μεγάλη. Παρ' όλα αυτά, το συγκεκριμένο στυλ ταξιδιού κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς, καθώς πέρα από την οικονομία που κάνει κανείς σε καύσιμα, αποτελεί και μία δήλωση υπέρ του περιβάλλοντος και ενάντια στην κλιματική αλλαγή που καλπάζει τα τελευταία χρόνια.


Το στοιχείο που κάνει το Ζ-Τriton να ξεχωρίζει είναι η τρίτη του μεταμόρφωση, αφού έχει τη δυνατότητα να μεταμορφωθεί και σε ένα μικροσκοπικό τροχόσπιτο.


Πώς ακριβώς όμως λειτουργεί αυτό το δημιούργημα του zeltini, ενός design studio από τη Λευκορωσία; Επί της ουσίας, όταν βρίσκεται στη φάση "ποδήλατο", ο αναβάτης κάνει πετάλι μεταφέροντας τον εαυτό του αλλά και τον αρκετά μεγάλο χώρο για αποσκευές που διατηρεί το Z-Triton. Όταν μεταμορφώνεται σε σκάφος, οι ρόδες αποχωρούν και μία ηλεκτρική μηχανή αναλαμβάνει τα ηνία σεβόμενη πλήρως το περιβάλλον. Η αυτονομία μας δεν ξεπερνά τα 10 χλμ – ιδανική, δηλαδή, για ποτάμια και λίμνες, απαγορευτική για θαλασσινά ταξίδια.

Στο τέλος, το στοιχείο που κάνει το Ζ-Τriton να ξεχωρίζει είναι η τρίτη του -ποιος θα το περίμενε;- μεταμόρφωση, αφού έχει τη δυνατότητα να μεταμορφωθεί σε ένα μικροσκοπικό τροχόσπιτο καθώς οι δύο θέσεις που διατηρεί μετατρέπονται σε ιδανικό κάλυμμα για έναν μεσημεριανό ύπνο. Μήπως, τελικά, αυτή η ευρεσιτεχνία από τη Λευκορωσία είναι το μέλλον των ταξιδιών;


φωτογραφία © Zeltini

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος