Ο Λεωνίδας Κακούρης δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα

Ο δημοφιλής ηθοποιός περιπλανάται υποκριτικά σε Χίο, Λέσβο και Αθήνα, αναζητώντας νέες προκλήσεις.

Γράφει: Esquire Editors 30 Ιουνίου 2021

Όταν ο Λεωνίδας Κακούρης έκανε ένα διάλειμμα από τα γυρίσματα της ταινίας "Σμύρνη μου αγαπημένη" και μίλησε αποκλειστικά στην Ανθή Μιμηγιάννη και το Missbloom.gr. "Όποιος ξεχνά την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να τη ξαναζήσει": ​αυτής της θεωρίας είναι ο Λεωνίδας Κακούρης ή αλλιώς αυτός ο εραστής της υποκριτικής που δηλώνει γοητευμένος από την εξέλιξη, την αλλαγή, τη βελτίωση.

Ένα φιλόδοξο project

Αντλώντας (πάντα) γνώση και δύναμη από τις υπάρχουσες συνειδητές και ασυνείδητες εμπειρίες, αυτό το διάστημα περιπλανάται υποκριτικά σε Χίο, Λέσβο και Αθήνα για λογαριασμό της συμμετοχής του στην ταινία "Σμύρνη μου αγαπημένη" aka αυτής της φιλόδοξης κινηματογραφικής υπερπαραγωγής υψηλών προδιαγραφών που αποτελεί μεταφορά του ομώνυμου θεατρικού έργου της Μιμής Ντενίση.

Η σπαρακτική καταστροφή της Σμύρνης, μια από τις μελανότερες στιγμές τις ιστορίας μας, βρίσκει τον Λεωνίδα Κακούρη στο ρόλο του κύριου Μπαλτατζή και ο ίδιος δηλώνει έτοιμος να γίνει καλύτερος και να "φωτίσει" τις σκοτεινές πτυχές του σκοτεινότερου εαυτού του. Με αφορμή το ρόλο του, μιλήσαμε για αξίες και ηθικές υποχρεώσεις, για ευθύνες και κεκτημένα, για την υποκριτική και το θέατρο.

Καταστροφή, έρεβος, αναγέννηση

Θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες για το ταλέντο και την επιτυχία σας, αλλά πιο σωστό θα ήταν να μπούμε στα περιβόητα χωράφια του "Δούκα" στις Άγριες Μέλισσες και να "τσαλακωθούμε" μιλώντας για τα ελαττώματα και τις αδυναμίες σας. Κύριε Κακούρη ποιος είστε;

Είμαι συχνά αφηρημένος, λίγο αιθεροβάμων, άτακτος. Κάποιες φορές είμαι υπέρμετρα συναισθηματικός και πολλές φορές ξεφεύγω από τα όριά μου. Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι η εσωτερική φυλακή. Με την έννοια να μην μπορείς να ελέγξεις τον εαυτό σου όταν πάει να κλειστεί στο κλουβί του. Δεν συγχωρώ την απανθρωπιά και την αχαριστία.

> Διάβασε ακόμη: Γιατί βλέπουν όλοι ριάλιτι;

Τι σημαίνει ποιώ ήθος;

Σημαίνει διάγω την καλλιτεχνική μου πορεία προσπαθώντας να γίνω καλύτερος άνθρωπος συνάμα με το επάγγελμα του ηθοποιού που είναι μια ιερή δουλειά και νιώθω τυχερός και ευτυχισμένος που μπορώ και την κάνω. Η υποκριτική αποτελεί την καθημερινή μας διέξοδο από τα προβλήματα ή ακόμα και από τον σκοτεινό μας εαυτό. Τον οποίο ψάχνουμε με σκοπό να ανακαλύψουμε τον φωτεινό μας εαυτό και όλες αυτές τις πτυχές του που μπορεί να μη γνωρίζουμε αλλά με έναν τρόπο επεμβαίνουν και ορίζουν πολλές φορές τη ζωή μας.

H συνέχεια στο Missbloom.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.