Cheugy, η νέα αγαπημένη λέξη της Gen Z

Ο νέος viral όρος που πρέπει να γνωρίζεις προτού γίνει όνομα και πράγμα.

Γράφει: Esquire Editors 11 Αυγούστου 2021

Φαντάσου να βγάζεις μια λέξη από το μυαλό σου, μια λέξη που δεν υπάρχει, για να χαρακτηρίσεις κάτι στους φίλους στο TikTok και ξαφνικά μετά από μερικές εβδομάδες όχι μόνο να γίνεται viral αλλά να έχει και την ικανότητα να προσβάλει ή να εκνευρίζει τους ανθρώπους. Κι όμως μια λέξη που υπήρχε μόνο μέσα στο μυαλό της Hallie Cain, μιας 24χρονης copywriter, κίνησε το ενδιαφέρον των New York Times και έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για τη λέξη "cheugy” (προφέρεται τσούγκι) .

Τι σημαίνει cheugy

Το cheugy περιγράφει κάποιον που προσπαθεί πολύ ή κάνει πράγματα που πλέον δεν είναι στη μόδα. Δεν σημαίνει απλά, όμως, ότι δεν είσαι cool, σημαίνει ότι εξακολουθείς να κάνεις πράγματα που κάποτε ήταν πολύ στην μόδα αλλά πλέον δεν είναι. Η λέξη μπορεί να είναι ο νέος τρόπος της γενιάς Z για να χαρακτηρίζει κυρίως τους Millennials αλλά δεν αναφέρεται μόνο σε αυτούς.

Σύμφωνα με την Cain που μίλησε στους New York Times "cheugy' μπορεί να είναι όσοι έχουν αυτή την girlboss ενέργεια των millennials, όσοι παντρεύονται από τα 20 και έχουν 'Live, Laugh, Love' διακοσμητικά στο σπίτι τους. Cheugy είναι τα Τ-shirts με ατάκες, τα memorabilia των Friends, τα sneakers Golden Goose, οι ζώνες Gucci με μεγάλο "G” logo, όσοι έχουν υιοθετήσει την κουλτούρα των sneakers, το The Hype House του Tik Tok, τα Levi's τζιν, το να φτιάχνεις τα δικά σου ρούχα, το να χρησιμοποιείς cheesy hashtags αλλά και τα χειροποίητα προϊόντα. Με λίγα λόγια, cheuvy είναι αυτός που προσπαθεί πολύ να είναι cool κι ενδιαφέρεται για την γνώμη των άλλων, ενώ οι non-cheuvy είναι όσοι έχουν αυτοπεποίθηση και θέλουν να δείχνουν ωραίοι μόνο για τους ίδιους.

Πώς δημιουργήθηκε

Η Cain δημιούργησε αυτή τη λέξη το 2013, ενώ πήγαινε ακόμα στο λύκειο του Beverly Hills και έψαχνε έναν όρο για να χαρακτηρίσει τους ανθρώπους που δεν ήταν trendy. "Ήταν μια κατηγορία που δεν υπήρχε” λέει στους, κάτι το οποίο ένιωσε αρκετός κόσμος όταν άκουσε τη λέξη στο Tik Tok. Ο λόγος άλλωστε που έγινε viral ήταν ότι η λέξη cheugy χαρακτηρίζει μια κατηγορία ανθρώπων που μέχρι τότε δεν είχαν κατηγοριοποιηθεί, ενώ παραμένει ανοιχτή σε διάφορες ερμηνείες. Ακόμα κι ροσβάλει ή εκνευρίζει κάποιους, ξεκίνησε σαν κάτι απλά διασκεδαστικό. 

"Όλοι μπορεί να είναι cheugy. Όλοι έχουν κάτι cheugy στην ντουλάπα τους. Είναι μια αστεία λέξη που χρησιμοποιούσαμε και κατά κάποιο τρόπο είχε απήχηση στον κόσμο” δήλωσε η 23χρονη Abby Siegel. Είναι η απάντηση της νέας γενιάς στην αισθητική του Instagram αλλά και την κουλτούρα που περιβάλλει τα social media. Με λίγα λόγια, cheugy είναι η λέξη που θα χαρακτηρίζει και την ίδια την λέξη "cheugy” σε λίγα χρόνια, όταν θα έχει φύγει κι αυτή η μόδα κι η νέα γενιά θα ψάχνει τρόπους για να απομυθοποιήσει το mainstream. Όπως έκανε- και πολύ σωστά-θα κάνει πάντα κάθε γενιά.

Από: MadameFigaro.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.