Η σκοτεινή πλευρά του Charlie Chaplin

Ο θρύλος του κινηματογράφου μέσα από το βλέμμα της σύγχρονης κοινωνίας του #MeToo.

Γράφει: Esquire Editors 15 Οκτωβρίου 2021

Ο Σαρλό αγαπήθηκε όσο λίγοι κινηματογραφικοί χαρακτήρες και ο Charlie Chaplin, ο κωμικός που τον υποδύθηκε έγινε ένας θρύλος του σινεμά. Ο ηθοποιός έζησε μια πολυτάραχη ζωή μέχρι να γίνει διάσημος και οι επιλογές που έκανε αλλά και η προσωπική του ζωή τον έκαναν να θεωρείται σήμερα ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους σταρ του Hollywood.

Το ντοκιμαντέρ 

Ένα νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο The Real Charlie Chaplin που προβλήθηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβρη του 2021 στο London Film Festival διηγείται τη ζωή του Chaplin μέσα από τη ματιά της κοινωνίας του #MeToo επαναξετάζοντας τον δεύτερο γάμο του με την 16χρονη Lita Grey όταν εκείνος ήταν 35 ετών.

> Διάβασε ακόμη: Ο Μεγάλος Δικτάτωρ: Το αντιναζιστικό αριστούργημα του Charlie Chaplin

Ο Charlie Chaplin και η Grey παντρεύτηκαν σε μια μυστική τελετή στο Μεξικό το 1924 και πήραν διαζύγιο τρία χρόνια μετά, με την 18χρονη Grey να τον κατηγορεί για βάναυση συμπεριφορά. Τα tabloids της εποχής αλλά και το κοινό συγκλονίστηκε με τις αποκαλύψεις, αλλά ήταν τέτοια η δημοτικότητα του ηθοποιού που η καριέρα του και η φήμη του δεν κλωνίστηκαν καθόλου.

Η σκοτεινή πλευρά του Charlie Chaplin

Ο ηθοποιός παντρεύτηκε τέσσερις φορές και τρείς από τις τέσσερις σύζυγούς του ήταν ακόμα στην εφηβεία, κάτι που στη σημερινή εποχή σίγουρα θα προκαλούσε αντιδράσεις αν όχι νομικές συνέπειες. Όπως εξηγεί ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ, James Spinney, ήταν σημαντικό "η ταινία να φέρει στο προσκήνιο τις φωνές των γυναικών στη ζωή του Chaplin και το πως τους επηρέασε η σχέση τους μαζί του.

Η ζωή της Lita

Η ζωή της Lita δημιουργεί ερωτήματα για τη συμπεριφορά του Chaplin αλλλα και για το πως τα media και το πολιτικο κατεστημένο είχε δημιουργήσει μια κουλτούρα ατιμωρησίας για τους ισχυρούς ανθρώπους".

Το ντοκιμαντέρ ξεκινά από τα δύσκολα παιδικά χρόνια του Chaplin στη συνοικία Elephant and Castle του Λονδίνου όπου μπαινόβγαινε στα πτωχοκομεία. "Υπάρχει μια αποσύνδεση ανάμεσα στο θρυλικό του στάτους και στη ζωή του" λέει ο σκηνοθέτης που για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ πήρε συνεντεύξεις από τα παιδιά του Chaplin, με τον γιο του να δηλώνει ότι τον φοβόταν: "Όποιος τον πλησίαζε κατέληγε να ασφυκτιά. Δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς", λέει ο γιος του.

Η συνέχεια στο Madamefigaro.gr

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.

Διαγωνισμός | Κέρδισε μία διπλή πρόσκληση για την Avant Premiere του The Fall Guy

20 τυχεροί-ες θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την πρεμιέρα του The Fall Guy με τον Ryan Gosling.

Καμία έκπληξη, σύντομα θα δούμε καλλιστεία τεχνητής νοημοσύνης

Τα καλλιστεία ομορφιάς τεχνητής νοημοσύνης "Miss AI" μάλλον είναι και τα μοναδικά που ίσως να έχουν θέση ακόμα στην εποχή μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος