Ο υπέροχος κύριος Stanley Tucci

Ο χαρισματικός νεοϋορκέζος ηθοποιός και σκηνοθέτης κλείνει σήμερα τα 63 του χρόνια.

Από fashion editor στο The Devil Wears Prada μέχρι serial killer στο The Lovely Bones, ο Stanley Tucci έχει παίξει δεκάδες διαφορετικούς χαρακτήρες όλα τα χρόνια της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής του δράσης. Εκτός από αυτά βέβαια εξελίχθηκε σε ήρωα του ίντερνετ εσχάτως παρουσιάζοντας τις συνταγές του σε cocktails και ξεδίπλωσε άγνωστες πτυχές του ταλέντου και της κοσμοθεωρίας του στην -εξαιρετικά επιτυχημένη- ταξιδιωτική σειρά/travelogue του CNN, Searching for Italy. 

Είναι απλά ο εαυτός του

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ο Stanley Tucci είναι ένας character actor-αυθεντία, χωρίς να θέλω σε καμία των περιπτώσεων να τον υποτιμήσω. Πώς θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο άλλωστε; Είναι από τις περιπτώσεις ηθοποιών που αναγνωρίζεται ευρέως αλλά ταυτόχρονα δε δρέπει τους καρπούς δόξης που του αναλογούν. Η μακριά μύτη του, το φαλακρό κεφάλι και η πλούσια φωνή του είναι ξεχωριστά. Μήπως όμως δε συμβαίνει ακριβώς το ίδιο για τους ρόλους; Τι εννοώ; 

Πάρε 5'' και απάντα σε μία και μόνη ερώτηση: "Τον ξέρω καλά αυτό τον τύπο αλλά από πού;". Ανάλογα με την ηλικία σου ή τον αλγόριθμο του λογαριασμού σου στο Netflix, μπορεί να βρεις -μετά το πέρας του μικρού deadline που σου έδωσα- μερικές απαντήσεις. 

Είμαι βέβαιος πως τον θυμάσαι κυρίως από το The Devil Wears Prada, που φαίνεται να αντέχει στις μνήμες πολλών παρότι έχουν περάσει 17 χρόνια από την κυκλοφορία της.

Ο υπέροχος κύριος Stanley Tucci

Η περσόνα του στο πλάι των Meryl Streep και Anne Hathaway αποτυπώνει πλήρως το υποκριτικό του προφίλ, αν αυτό ερμηνευτεί με όρους Χόλιγουντ: Ένας από τους καλύτερους supporting actors που όμως έχει κάτι ουσιαστικό να δώσει στο τελικό αποτέλεσμα.

> Διάβασε ακόμη: Μαθήματα ζωής από τον ανεπανάληπτο Ennio Morricone

Πάντοτε εκεί, να παρατηρεί από τη γωνία, δουλεύοντας επιμελώς σε ελάχιστο χρόνο και έτοιμος να παρέμβει όποτε χρειάζεται.

ΣΤΑΝΛΕΪ ΤΟΥΤΣΙ ΚΟΚΤΕΙΛInstagram/Stanley Tucci

Θα μπορούσαμε να πούμε πως ο Stanley Tucci δεν επιδιώκει τίποτα παραπάνω από το να είναι κάθε φορά ο εαυτός του.

Κάποια πράγματα που δε γνώριζες για τον Stanley Tucci

  • Είναι δεύτερης γενιάς Αμερικανο-Ιταλός και μάλιστα έζησε στην Ιταλία (πιο συγκεκριμένα, στη Φλωρεντία) κάποια χρόνια της παιδικής του ηλικίας. 
  • Η πρώτη του on-camera δουλειά ήταν μία διαφήμιση της Levi's 501, το 1985.
  • Είναι φανατικός foodie που λατρεύει να μαγειρεύει και να φτιάχνει ποτά ενώ μεταξύ άλλων έχει γράψει δύο cookbooks. 
  • Εκτός αυτών, φροντίζει να κάνει προπόνηση τουλάχιστον 5 φορές την εβδομάδα.

Ο χαρισματικός Νεοϋορκέζος ηθοποιός και σκηνοθέτης κλείνει σήμερα τα 63 του χρόνια -γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 1960 στο Peekskill του Μεγάλου Μήλου- και το τελευταίο διάστημα φροντίζει να μας πείθει πόσο γαμάτος τύπος είναι. 

Χρόνια πολλά Stan.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.