To διαφορετικό Negroni του Stanley Tucci

Ο Αμερικανός ηθοποιός σπάει τους κανόνες όσον αφορά το δημοφιλές cocktail.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 22 Απριλίου 2020

O Stanley Tucci είναι, μεταξύ άλλων, ένα σύμβολο του αιώνιου coolness. Πέρα από αυτό όμως, είναι και λάτρης του fine drinking, κάτι που επιδεικνύει και κατά τη διάρκεια της καραντίνας από την κουζίνα του σπιτιού του. Αυτή τη φορά, δείχνει πώς φτιάχνεται ένα Negroni, αν και επιλέγει να το σερβίρει σε ένα διαφορετικό από τα συνηθισμένα ποτήρι, προσθέτοντας τις δικές του πινελιές και προτιμήσεις. 

Ο 59χρονος Αμερικανός ηθοποιός, μέσω ενός βίντεο στο Instagram, δίνει τη δική του εκδοχή για ένα από τα πιο δημοφιλή cocktails όλων των εποχών. "Θα φτιάξουμε ένα Negroni Up" λέει αρχικά, προτού χρησιμοποιήσει όχι μία αλλά δύο μεζούρες gin, υποστηρίζοντας μάλιστα πως κάποιος μπορεί να διαλέξει ακόμη και βότκα αντί αυτού. Έπειτα προσθέτει μία μεζούρα γλυκού βερμούτ, επιμένοντας πως πρέπει κανείς να βρει ένα πραγματικά ποιοτικό της κατηγορίας, ρίχνοντας παράλληλα τα βέλη του προς εκείνο του Martini - που δεν θα λέγαμε πως είναι ακριβώς το αγαπημένο του. Τέλος, προσθέτει μία μεζούρα Campari, προτού ανακινήσει το σέικερ - ναι, δεν επιλέγει να αναδεύσει σε mixing glass. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stanley Tucci (@stanleytucci) on

Όσον αφορά το σερβίρισμα δεν επιλέγει το κλασικό rocks glass με πάγο αλλά ένα παγωμένο ποτήρι coupe, τονίζοντας πως "μπορείς να το σερβίρεις ακόμη και σε ποτήρι του Martini, όπου θέλεις". Στο φινάλε, γαρνίρει με μια παχιά φέτα πορτοκαλιού. 

Στην υγεία σου Stanley. Κι ας έπαιξες έξω από τα συνηθισμένα. 

Δείτε πρώτοι τις ειδήσεις του Esquire.com.gr στο Google News.


Διάβασε ακόμη για τη λευκή εκδοχή του Negroni, 5 τρόπους για να βελτιώσεις τα cocktail skills σου, πώς θα αναβαθμίσεις το gin tonic σε 4 βήματα και γιατί τα μπαρ στις ταινίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τρία ρούμια για το καλοκαίρι

Σε Mojito, σε Daiquiri ή ακόμη και σκέτο. Το ρούμι είναι πάντοτε μία καλή αφορμή για να γιορτάσεις τη ζωή.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το απόλυτο Mojito

Η συνταγή που θα γέμιζε υπερηφάνεια τον Ernest Hemingway.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Όλα για το bourbon

Κάποια πραγματάκια για το μπέρμπον, με αφορμή τη σημερινή Bourbon Day.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τα καλύτερα gins για να πλαισιωθούν με τόνικ

Μία επιλογή σε premium ετικέτες για το πιο τονωτικό highball της εποχής μας.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η μπύρα που ξαναγεννήθηκε μετά από 200 χρόνια

Ένα ιδιαίτερο μικροζυθοποιείο ξεκινά και πάλι να λειτουργεί εντός της Μονής Grimbergen, στο Βέλγιο.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Μία διαφορετική ματιά στον (πολύ καλό) καφέ

Ισορροπία και άρωμα; Πολυπλοκότητα και επίγευση; Σώμα και φρουτώδη αρώματα; Ίσως για πρώτη φορά μπορείς να σκεφτείς πως ακριβώς προτιμάς τον πρωινό σου καφέ.