H NASA σε πληρώνει για να μείνεις 2 μήνες στο κρεβάτι

Και προσφέρει πολύ καλά χρήματα για να μπεις στη διαδικασία.

Από τον τίτλο και μόνο ξέρουμε ότι ακούγεται ως dream job. Αλλά προτού βιαστείς, σκέψου όλες εκείνες τις φορές που λόγω ασθενείας ήσουν για δύο ημέρες καθηλωμένος στο κρεβάτι και ζούσες την απόλυτη απελπισία. Βέβαια, στην προκειμένη περίπτωση, η NASA προσφέρει 11.000 δολάρια για να περάσεις 59, αλλά ευτυχώς δε χρειάζεται να κοιμάσαι συνέχεια. Θα μπορείς να κάνεις μπάνιο, να ντύνεσαι κανονικά και να κάνεις και τη γυμναστική σου. 

Η έρευνα 

Ο στόχος δεν είναι άλλος από την προσομοίωση της κατάστασης στο διάστημα ώστε να μπορέσει σε κάποια στιγμή να ξεκουραστεί κάποιος κανονικά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στα αστέρια. Ρεαλιστικά, πρόκειται για μία έρευνα με σκοπό να βοηθήσει τους αστροναύτες προκειμένου να υπάρχει πρόβλεψη των παρενεργειών και επιπτώσεων στο ανθρώπινο σώμα σε μια αντίστοιχη κατάσταση χωρίς βάρος.

Σύμφωνα με το El Confidencial, κατά τη διάρκεια της μελέτης, θα αξιολογηθούν η αρτηριακή πίεση, ο καρδιακός ρυθμός, η απορρόφηση θρεπτικών συστατικών, η ενεργειακή δαπάνη, η πιθανή απώλεια μυικής ή οστεϊκής μάζας και η διάθεση των συμμετεχόντων.

Τα κριτήρια επιλογών και οι συνθήκες

Ποιος έχει πιθανότητες όμως να επιλεχθεί για τη θέση που θυμίζει αρκούδα σε χειμέρια νάρκη; Μη καπνιστές-ιες μεταξύ 24 και 55 ετών, ύψους μεταξύ 1,53 και 1,90, με δείκτη μάζας σώματος μεταξύ 19 και 30 που έχουν καλή υγεία είναι το προφίλ που θα πρέπει να έχουν οι συμμετέχοντες. Θα πρέπει βέβαια να γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι το κρεβάτι δεν θα είναι και το πιο άνετο στον κόσμο, αφού θα έχει κλίση 6 μοιρών προς την περιοχή του κεφαλιού (θα ανεβαίνει δηλ. το αίμα στο κεφάλι, κυριολεκτικά) γεγονός που συνήθως προκαλεί ενόχληση και μπορεί να επηρεάσει ακόμη και την όραση.

Ωστόσο, οι δύο αυτοί μήνες δεν θα είναι τόσο έντονοι. Θα υπάρξουν 15 ημέρες εγκλιματισμού, 30 ανάπαυσης στο κρεβάτι και 14 αποκατάστασης. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, όλες οι εργασίες θα εκτελούνταν οριζόντια και χωρίς να υπάρχει φυσική επαφή με οικογένεια ή φίλους, αν και θα επιτρέπονται οι βιντεοκλήσεις και η χρήση των κοινωνικών δικτύων. Μετά τη δοκιμαστική περίοδο, θα πρέπει να υποβάλλονται σε εξετάσεις ανά τρεις μήνες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Ποιος είναι ο λάκκος στη φάβα; Η έρευνα θα διεξαχθεί στο Γερμανικό Αεροδιαστημικό Κέντρο που βρίσκεται στην Κολωνία και απαιτείται η πολύ καλη γνώση γερμανικών. Αν διαθέτεις όλα τα ποσόντα, μπορείς να κάνεις την εγγραφή σου μέσω μίας φόρμας από το εν λόγω κέντρο, καθώς η επιλογή των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου του 2022.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το κόλπο για να φτιάξεις το τέλειο βιογραφικό σημείωμα

Υπάρχουν πολλές μικρές λεπτομέρειες που μπορείς να βελτιώσεις για να κάνεις το βιογραφικό σου ιδανικό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

5 τροφές που ίσως ευθύνονται για τον πονοκέφαλό σου

Κάποιες από αυτές, σίγουρα δεν περνούσαν καν από το μυαλό μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μόλις είδαμε την καλύτερη διαφήμιση για τα robotaxi

Ή αλλιώς, όταν δύο παππούδες μπαίνουν σε αυτόνομο ταξί και δεν πιστεύουν αυτό που ζουν.

Γραφει TopGear