H NASA θέλει να βάλει Wi-Fi στη Σελήνη. Αλλά γιατί;

Μία καλή σύνδεση ίντερνετ στο διάστημα θα βοηθήσει τόσο τους αστροναύτες όσο και εμάς εδώ κάτω στη Γη.

Πόσο κοντά είμαστε στο να αποκτήσει ίντερνετ το... διάστημα; Μάλλον τα πάντα θα κριθούν σε τρία χρόνια από τώρα. Κι αυτό γιατί το συγκεκριμένο εγχείρημα είναι μέσα στα πλάνα της αποστολής της NASA με την κωδική ονομασία Άρτεμις, που θα μεταφέρει για πρώτη φορά ανθρώπους στη Σελήνη μετά το διαστημικό πρόγραμμα Απόλλων.

Το 2024 θα έχουμε ίντερνετ από το φεγγάρι

Η ανθρώπινη άφιξη στον δορυφόρο του πλανήτη μας έχει σχεδιαστεί να γίνει μέσα στο 2024, ενώ είναι πολλά τα παράλληλα προγράμματα που έχουν ενσωματωθεί στη συγκεκριμένη αποστολή.

Σε αυτά, συμπεριλαμβάνεται το Compass Lab της NASA, που σκοπεύει να χτίσει ένα σεληνιακό δίκτυο Wi-Fi, τόσο για να κρατήσει 'συνδεδεμένες' τις μελλοντικές αποστολές όσο και για να παράσχει 'σήμα' στη Γη, βελτιώνοντας τη συνδεσιμότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε μέρη που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουν πρόβλημα ή δυσκολίες.

H NASA θέλει να βάλει Wi-Fi στη Σελήνη. Αλλά γιατί;Heritage Images / Getty Images

Όλα αυτά έχουν δρομολογηθεί γιατί το πλήρωμα, τα ρόβερ, ο επιστημονικός εξοπλισμός αλλά και εκείνος που θα χρησιμοποιηθεί για το σκάψιμο της επιφάνειας της Σελήνης, θα χρειαστούν αξιόπιστους επικοινωνιακούς συνδέσμους προς τη βάση της αποστολής στη Σελήνη αλλά και προς της Γη, όπως έχει αναφέρει ο Steve Oleson, project manager του εγχειρήματος. Αλλά όχι μόνο γι' αυτό.

> Διάβασε ακόμα: Τι μπορεί να πάει στραβά με τον διαστημικό τουρισμό

Υπάρχει, λοιπόν, και ένα δεύτερο επίπεδο στο οποίο στοχεύει το 'σεληνιακό Wi-Fi': Την καλύτερη συνδεσιμότητα στη Γη. Για παράδειγμα, σύμφωνα με μία αναφορά της Εθνικής Συμμαχίας για την Ψηφιακή Συμπερίληψη των ΗΠΑ, περίπου το 31% των νοικοκυριών στο Κλίβλαντ του Οχάιο δεν έχουν πρόσβαση στην ευρυζωνικότητα. Επίσης, η πρόσβαση σε online υπηρεσίες υπήρξε δύσκολη σε πολλά μέρη κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

> Διάβασε ακόμα: 8 χώρες δεσμεύονται για ειρηνικές δραστηριότητες στη Σελήνη

Οι δυσκολίες του εγχειρήματος

Η τεχνολογία και ο εξοπλισμός γι' αυτό το συνεργατικό project, βέβαια, θα πρέπει να προσαρμοστούν σε δύο εξαιρετικά ιδιαίτερες συνθήκες που κυριαρχούν στο διαφορετικό από το γήινο φυσικό περιβάλλον της Σελήνης. Οι ακραίες θερμοκρασίες και η σεληνιακή σκόνη απαιτούν διαφορετικά συστήματα αλλά εφόσον πάνε όλα καλά, όταν το project ολοκληρωθεί, θα βοηθήσει πολλούς ανθρώπους τόσο εκεί πάνω όσο και εδώ κάτω.

Από: Esquire IT

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Dua Lipa είναι και επίσημα Αλβανίδα

"Θα είμαι κι’ εγώ Αλβανίδα με χαρτιά" δήλωσε το απόλυτο icon της ποπ σκηνής μόλις πήρε επισήμως την αλβανική υπηκοότητα.

Britannia, το βασιλικό γιοτ έχει αμφιλεγόμενη ιστορία

Η σύνδεση της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ με το "πλωτό παλάτι" που της θύμιζε τον εαυτό της.

To emoji μελιτζάνα έχει τη δική του ιστορία

Πώς φτάσαμε γύρω στο 2011 να χρησιμοποιούμε το emoji μελιτζάνα για να υποδηλώσουμε την ερωτική μας έξαψη.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ενδιαφέρουσες εναλλακτικές αν αντιπαθείς το Twitter του Elon Musk

Σε περίπτωση που σκέφτεσαι να την κάνεις από το Twitter, λύσεις υπάρχουν.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ποιους άντρες αποφεύγουν τελικά οι γυναίκες

Αυτοί είναι οι τύποι αντρών που δεν συμπαθούν ακριβώς και, κυρίως, πώς δεν θα γίνεις ένας από αυτούς.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Μια ματιά στο πρωτότυπο quizy.gr

To συνδρομητικό site που δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες να κερδίσουν πλούσια δώρα.