Τύπος λέει πως του ανήκει η Σελήνη, ζητά ενοίκιο από τη NASA

Αν αναρωτιέσαι σε ποιον ανήκει το φεγγάρι η απάντηση μπορεί να είναι στον Richard Garriott. Σε ποιον;

Σε ποιον ανήκει το φεγγάρι; Κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου με θέμα το διάστημα, το οποίο έλαβε χώρα στις 18 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος της Λέσχης Εξερευνητών της Νέας Υόρκης εκστόμισε μία βαρυσήμαντη δήλωση που άφησε, για ένα λεπτό, τους πάντες άφωνους. Για την ακρίβεια, ο Richard Garriott δήλωσε ότι του ανήκει ένα τμήμα της Σελήνης, καθώς το αγόρασε στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Μπορεί κάποιος να έχει στ' αλήθεια, όμως, αγοράσει ένα τμήμα του δορυφόρου μας; Ίσως.

Τίτλοι ιδιοκτησίας στη ρωσική και την αγγλική γλώσσα

Ο Garriott, το 1993, αγόρασε τον σοβιετικό προσεδαφιστή Luna 21 και το ρόβερ Lunokhod 2 προς 68.500 δολάρια. Η συνδιαλλαγή 'έκλεισε' κατά τη διάρκεια μίας 'διαστημικής' δημοπρασίας που έλαβε χώρα στο Μεγάλο Μήλο και αφού ο φίλος μας πλήρωσε το ποσό, παρέλαβε μία φωτογραφία ενός μοντέλου του Lunokhod 2 και μία σειρά από έγγραφα, τόσο στη ρωσική όσο και στην αγγλική γλώσσα, στα οποία συμπεριλαμβανόταν ένας τίτλος μεταβίβασης περιουσίας και μία βεβαίωση ιδιοκτησίας. Μα καλά, θα σκεφτείς. Δεν θα μπορούσαν να του στείλουν τα οχήματα κατευθείαν στο σπίτι του;

Τύπος λέει πως του ανήκει η Σελήνη, ζητά ενοίκιο από τη NASASovfoto / Getty Images

Η απάντηση είναι αρνητική για έναν πολύ απλό λόγο. Ότι και τα δύο βρίσκονται ακόμη στο φεγγάρι.

> Διάβασε ακόμα: Τι μπορεί να πάει στραβά με τον διαστημικό τουρισμό

Τα εδάφη που του ανήκουν

'Αγόρασα το Lunokhod ως ένα αντικείμενο το οποίο βρίσκεται ακόμη σε ένα ξένο ουράνιο σώμα. Κι αυτή ήταν η πρώτη φορά που πωλήθηκε ένα αντικείμενο το οποίο δεν βρίσκεται στη Γη', είπε ο Garriott. Η ιστορία, όμως, δεν τελειώνει εδώ. Ο πρόεδρος της Λέσχης Εξερευνητών συνέχισε λέγοντας ότι του ανήκει επίσης ο ρηγόλιθος που βρίσκεται κάτω από τα αντικείμενα αλλά και η διαδρομή των 40 χιλιομέτρων που διένυσε το ρόβερ.

Ο Garriott έκανε τις συγκεκριμένες δηλώσεις γνωρίζοντας ότι τόσο η NASA όσο και διαστημικές υπηρεσίες άλλων χωρών ενδέχεται να επιστρέψουν σύντομα στο φεγγάρι. Μάλιστα, προειδοποίησε ότι αν θέλουν να περάσουν πάνω από την ιδιοκτησία του, θα πρέπει να του δώσουν πολλά χρήματα.

> Διάβασε ακόμα: Προσεχώς μποτιλιάρισμα δορυφόρων στο διάστημα

Στο τέλος της ομιλίας του, βέβαια, τους καθησύχασε όλους λέγοντας ότι, εν μέρει, αστειευόταν. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι η ενδιαφέρουσα ιστορία του αποκαλύπτει μία νομική πολυπλοκότητα την οποία (μάλλον) σύντομα θα τη βρούμε μπροστά μας.

Από: Esquire IT

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντί του SU7, που προτείνει ο CEO της Xiaomi

Και τα τρία που προτείνει είναι -όπως και το SU7- ανταγωνιστές του Tesla Model 3.

Γραφει TopGear

Όταν ο Tom Cruise ήταν ζευγάρι με την Penélope Cruz

Οι δύο σταρ είχαν σχέση αμέσως μετά τον χωρισμό του με τη Nicole Kidman.

Πανωλεθρία για τον Musk, ανακλήθηκαν όλα τα Tesla Cybertruck

Παρουσιάστηκε ένα σημαντικό πρόβλημα ασφαλείας που επηρεάζει όλα τα Cybertruck.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Ένα βήμα πιο κοντά οι ΗΠΑ στην απαγόρευση του TikTok

Ψηφίστηκε νέο νομοσχέδιο για τον έλεγχο του TikTok στις ΗΠΑ.

Γραφει Παυλος Κρουστης