Όταν ο David Bowie συνάντησε τον John Lennon

Η συνάντηση των δύο θρύλων άλλαξε μια για πάντα τα δεδομένα της ροκ σκηνής.

Γράφει: Esquire Editors 31 Ιανουαρίου 2022

Τι μπορεί, άραγε, να συμβεί στην ιστορία της ροκ, όταν ένας θρύλος συναντάει έναν αληθινό αστέρα; Ένα ανεπανάληπτο δίδυμο γεννιέται και μια δημιουργική φιλία βάζει αυτόματα στόχο να αλλάξει τα δεδομένα στην μουσική βιομηχανία. Γιατί ακριβώς αυτό πραγματοποιήθηκε με την συνάντηση του David Bowie και του John Lennon, τόσο επί σκηνής, όσο και στην αληθινή ζωή, αφήνοντας πίσω τους έναν ολόκληρο θησαυρό με αξιομνημόνευτες επιτυχίες και παραστάσεις.

Δύο μεγάλοι καλλιτέχνες

Γεννημένος το 1947, ο ευρηματικός καλλιτέχνης κατάφερε να δημιουργήσει το δικό του μουσικό ύφος, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα πολυσύνθετες περσόνες με εντελώς ασύμβατες προσωπικότητες. Ο David Bowie ή Ziggy Stardust, ή αν θέλετε Thin White Duke, γνώρισε την πρώτη μουσική επιτυχία με το "Space Oddity" το 1969. Έκτοτε δεν σταμάτησε να πειραματίζεται τόσο με την μουσική, όσο και με το εκκεντρικό στιλ των φανταστικών ηρώων που είχε πλάσει στην φαντασία του. Από την άλλη, ο Lennon, επτά μόλις χρόνια μεγαλύτερος, γνώρισε μια σπουδαία άνοδο στην καριέρα του με την εμφάνιση αλλά και επικράτηση των Beatles, αρχικά στην Βρετανία και έπειτα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 1969, έχοντας αποφασίσει να ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο από το συγκρότημα του, ξεκινάει την σόλο σταδιοδρομία του και έναν χρόνο αργότερα κυκλοφορεί το εμβληματικό άλμπουμ "Imagine".

Τα ιερά τέρατα της ροκ, παρά την φαινομενική ανομοιότητά τους, διατηρούσαν το ίδιο πάθος για την καλλιτεχνική δημιουργία εκτός των στενών οριοθετήσεων της εποχής. Η μεγάλη συνάντηση αλλά και συνεργασία επί σκηνής, προέκυψε μόλις λίγα χρόνια αργότερα, χωρίς κανείς να το περιμένει έπειτα από την εξέλιξη της πρώτης γνωριμίας τους. Ο David Bowie και o John Lennon γνωρίστηκαν επίσημα για πρώτη φορά σε ένα πάρτι στο Λος Άντζελες το 1974. Η λαμπερή εκδήλωση διοργανώθηκε από την Elizabeth Taylor, η οποία επιθυμούσε ο Bowieνα συμμετέχει μαζί της σε ένα κινηματογραφικό έργο.

Εικοσιπέντε χρόνια αργότερα, ο εμβληματικός καλλιτέχνης θυμήθηκε την πρώτη επαφή τους, σε μια ομιλία του στο Berklee College, αποκαλώντας τον Λένον ως "τον μεγαλύτερο μέντορά του". Παρόλο που το εν λόγω πάρτι δεν αποτέλεσε αφορμή για να αποκαλύψουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους, η συνεργασία για το τραγούδι του Bowie "Fame" έναν χρόνο αργότερα (1975), υπήρξε η αρχή μιας ειλικρινά δημιουργικής φιλίας. Όταν ο Μπόουι πέθανε μετά την δεκάμηνη μάχη με τον καρκίνο του ήπατος το 2016, η Yoko Ono είπε: "Ο John και ο David σέβονταν βαθιά ο ένας τον άλλον. Ο Ντέιβιντ ήταν τόσο κοντά μας, όσο η οικογένεια".

H συνέχεια στο WomanToc.gr

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.