Ο Andrea Pirlo έγινε NFT

Ο πρώην ποδοσφαιριστής Andrea Pirlo έγινε mural στη Νέα Υόρκη από τον καλλιτέχνη Jorit και μπήκε στον κόσμο των NFT.

Χαρισματικός τόσο εντός του γηπέδου, όσο και έξω από αυτό, ο Andrea Pirlo μεγαλούργησε στα ιταλικά γήπεδα για περισσότερες από δύο δεκαετίες, φτάνοντας ως την κορυφή του κόσμου στο Μουντιάλ του 2006. Σαν το παλιό κρασί, κάθε χρόνο που περνούσε, γινόταν και καλύτερος, μέχρι να αποφασίσει να φορέσει το αγαπημένο του κουστούμι και μέσα στο γήπεδο.

Ο μέσος από την Μπρέσια καταφέρνει 5 χρόνια μετά το τέλος της καριέρας του, να κρατά το ενδιαφέρον πάνω του και να πρωτοπορεί. Έτσι, μετά το αγωνιστικό του φινάλε με την ομάδα της Νέας Υόρκης, επιστρέφει στο "Μεγάλο Μήλο" για να πρωταγωνιστήσει στη δική του σειρά NFT, ψηφιακή και πραγματική.

Ο μόνιμα στιλάτος Andrea Pirlo έγινε γιγαντιαίο mural από τον συμπατριώτη του καλλιτέχνη, Jorit και κοσμεί τo νούμερο 188 της Οδού Lafayette στο Μανχάταν. Πρόκειται για ένα μοναδικό έργο που θα πωληθεί σε έναν και μόνο αγοραστή, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία μετέπειτα να το εκμεταλλευτεί όπως νομίζει για έναν χρόνο. Παράλληλα, όποιος κερδίσει τη δημοπρασία θα αποκτήσει τα αποκλειστικά δικαιώματα της χρήσης του NFT του Andrea Pirlo στην ψηφιακή του μορφή στο Sandbox.

>Διάβασε ακόμη: Όλα όσα έμαθε η ζωή στον Andrea Pirlo

Το mural του Pirlo στη Νέα Υόρκη εκτείνεται στα 15 μέτρα στο ύψος και στα 6 μέτρα στο πλάτος και ταυτόχρονα ο αγοραστής θα έχει την ευκαιρία για μια σειρά από παροχές σχετικά με τον πρώην ποδοσφαιριστή. Ανάμεσά τους, υπάρχει η δυνατότητα για 15λεπτη κλήση με τον ίδιο, προσωποποιημένα βιντεομηνύματα, αυτόγραφα, φανέλες και άλλα. Η τιμή έχει ξεκινήσει από τα 25.000 ευρώ και οι προσφορές θα συνεχιστούν ως τις 23 Ιουνίου.



Το mural του Jorit για τον μεταξύ άλλων ιδιοκτήτη του οινοποιείου Pratum Coller που εδρεύει στη Λομβαρδία (ναι, δεν είναι τυχαίες οι τόσο συχνές φωτογραφίσεις του "Μαέστρο" με το κρασί στο χέρι) γίνεται σε συνεργασία με την Ikona, εταιρία που εδρεύει στο Κίεβο. Το Sandbox θέλει να επεκτείνει την αγορά των NFT χρησιμοποιώντας κι άλλους ανθρώπους από το χώρο του αθλητισμού, μεταφέροντάς τους σταδιακά στον κόσμο του metaverse. Η συνέχεια του πρότζεκτ περιλαμβάνει ατάκες, συμβολικά αντικείμενα και video clips με τον Pirlo εν δράσει.

Οι πρώτες δηλώσεις

Ο ίδιος ο Andrea Pirlo δηλώνει σχετικά με το φιλόδοξο πρότζεκτ: "Αποφάσισα να συμμετάσχω στην συλλογή των NFT, για να επιστρέψω κάτι στους φιλάθλους που με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια. Θα σηματοδοτεί μια γιορτή της αγάπης μου για το ποδόσφαιρο. Το mural είναι από μόνο του μια απίστευτη και φανταστική δουλειά, όμως το να το βλέπεις να απαθανατίζεται στον κόσμο του metaverse, σε αφήνει άφωνο.

Το γεγονός ότι θα δώσουμε στον αγοραστή τη δυνατότητα να αποκτήσει κάτι τόσο αληθινό και ταυτόχρονα και την ψηφιακή του μορφή, αποτελεί μια σπάνια ευκαιρία και είναι κάτι που δεν έχω συναντήσει σε παρόμοιες δουλειές."

>Διάβασε ακόμη: Οι λέξεις-κλειδιά για να καταλάβεις απόλυτα τα NFTs

Είναι αλήθεια ότι με χρόνο με το χρόνο, ο κόσμος των NFT θα έρχεται όλο και πιο κοντά με το κοινό και πως με πρότζεκτ σαν αυτό, ο κόσμος θα μπορεί να γνωρίσει ακόμη καλύτερα τα είδωλά του. Ήδη, αθλητές, καλλιτέχνες και άλλες σπουδαίες προσωπικότητες έχουν εισχωρήσει στην αγορά αυτή που σύντομα θα γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Μέχρι τότε ο Ιταλός Μαέστρο θα απολαμβάνει πέρα από το δικό του κρασί και την απεικόνισή του τόσο στον ψηφιακό κόσμο, όσο και στη Νέα Υόρκη.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μόλις είδαμε την καλύτερη διαφήμιση για τα robotaxi

Ή αλλιώς, όταν δύο παππούδες μπαίνουν σε αυτόνομο ταξί και δεν πιστεύουν αυτό που ζουν.

Γραφει TopGear

Η ανησυχία του Elon Musk για την Ελλάδα

"Η Ελλάδα είναι μια από τις δεκάδες χώρες που αντιμετωπίζει δημογραφικό πρόβλημα...".

Συμβουλές για να διατηρήσεις το σώμα σου εκεί κοντά στα 40

Ξέρουμε όλα όσα πρέπει να κάνεις και τα μοιραζόμαστε μαζί σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα Huawei FreeClip είναι τα πιο ξεχωριστά ακουστικά στην κατηγορία τους

Δοκιμάσαμε τα νέα ασύρματα ακουστικά της Huawei και σου μεταφέρουμε την εμπειρία μας.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έρχοναι μαζικές απολύσεις στην Tesla για 'περισσότερη παραγωγικότητα' λέει ο Elon Musk

Αναμένεται να ξεπεράσουν του 10% του εργατικού δυναμικού της.