Υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις για νερό στο φεγγάρι, λένε οι Κινέζοι

Πού επικεντρώνονται οι επόμενες αποστολές των Κινέζων επιστημόνων.

Η διαστημική αποστολή Chang'e 5 της Κίνας προσεδαφίστηκε στη Σελήνη τον Δεκέμβριο του 2020 και είναι η πρώτη που κατάφερε να αποκτήσει δύο κοινές αποδείξεις για την παρουσία νερού στον δορυφόρο. Οι Κινέζοι επιστήμονες αποκάλυψαν τώρα ότι τόσο η φασματική σάρωση της επιφάνειας του σκάφους όσο και η ανάλυση δειγμάτων σε εργαστήρια στη Γη δείχνουν ότι υπάρχει νερό στο φεγγάρι, τουλάχιστον στην περιοχή αναφοράς.

Οπωσδήποτε, δεν μπορούν να μιλήσουν για τόσο μεγάλες ποσότητες νερού, όμως μόνο και μόνο η ένδειξη είναι σημαντική. Τα πετρώματα και το έδαφος της σεληνιακής επιφάνειας περιέχουν περίπου 30 μέρη υδροξυλίου ανά εκατομμύριο.

> Διάβασε ακόμη: Η προπόνηση των αστροναυτών για τη Σελήνη

Η ομάδα εκτίμησε επίσης ότι η πηγή είναι κυρίως εγχώρια και περιέχεται σε ένα κρυσταλλικό ορυκτό που ονομάζεται απατίτης. Λιγότερο υδροξύλιο από ό,τι αναμενόταν φαίνεται να προέρχεται από τον ηλιακό άνεμο, το συνεχές ρεύμα φορτισμένων σωματιδίων που ρέει από τον ήλιο και μέσα από το ηλιακό σύστημα, το οποίο καταιγίζει τη σελήνη και εμφυτεύει την επιφάνειά της με σωματίδια.

Επόμενη αποστολή των Κινέζων στο νότιο πόλο της Σελήνης

Οι μελλοντικές αποστολές Chang'e θα επικεντρωθούν στον πιθανό υδάτινο πάγο που θα μπορούσε να βρεθεί στο νότιο πόλο της Σελήνης και θα στείλουν την αποστολή Chang'e 7 για νέες αναλύσεις παρόμοιες με αυτές.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης