Υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις για νερό στο φεγγάρι, λένε οι Κινέζοι

Πού επικεντρώνονται οι επόμενες αποστολές των Κινέζων επιστημόνων.

Γράφει: 23 Ιουνίου 2022

Η διαστημική αποστολή Chang'e 5 της Κίνας προσεδαφίστηκε στη Σελήνη τον Δεκέμβριο του 2020 και είναι η πρώτη που κατάφερε να αποκτήσει δύο κοινές αποδείξεις για την παρουσία νερού στον δορυφόρο. Οι Κινέζοι επιστήμονες αποκάλυψαν τώρα ότι τόσο η φασματική σάρωση της επιφάνειας του σκάφους όσο και η ανάλυση δειγμάτων σε εργαστήρια στη Γη δείχνουν ότι υπάρχει νερό στο φεγγάρι, τουλάχιστον στην περιοχή αναφοράς.

Οπωσδήποτε, δεν μπορούν να μιλήσουν για τόσο μεγάλες ποσότητες νερού, όμως μόνο και μόνο η ένδειξη είναι σημαντική. Τα πετρώματα και το έδαφος της σεληνιακής επιφάνειας περιέχουν περίπου 30 μέρη υδροξυλίου ανά εκατομμύριο.

> Διάβασε ακόμη: Η προπόνηση των αστροναυτών για τη Σελήνη

Η ομάδα εκτίμησε επίσης ότι η πηγή είναι κυρίως εγχώρια και περιέχεται σε ένα κρυσταλλικό ορυκτό που ονομάζεται απατίτης. Λιγότερο υδροξύλιο από ό,τι αναμενόταν φαίνεται να προέρχεται από τον ηλιακό άνεμο, το συνεχές ρεύμα φορτισμένων σωματιδίων που ρέει από τον ήλιο και μέσα από το ηλιακό σύστημα, το οποίο καταιγίζει τη σελήνη και εμφυτεύει την επιφάνειά της με σωματίδια.

Επόμενη αποστολή των Κινέζων στο νότιο πόλο της Σελήνης

Οι μελλοντικές αποστολές Chang'e θα επικεντρωθούν στον πιθανό υδάτινο πάγο που θα μπορούσε να βρεθεί στο νότιο πόλο της Σελήνης και θα στείλουν την αποστολή Chang'e 7 για νέες αναλύσεις παρόμοιες με αυτές.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η άγνωστη ιστορία πίσω από τα SUV της Porsche

Η εταιρεία αποκάλυψε πώς πάρθηκε η απόφαση να εξελίξει και να λανσάρει ένα SUV.

Γραφει TopGear

Το τροχόσπιτο του DiCaprio μοιάζει με διαμέρισμα

Το Star Camper του ηθοποιού δεν το λες σίγουρα "τυπικό" τροχόσπιτο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H Lamborghini και οι 'ήρωες των καλωδίων' στην Ουκρανία

Το προσωπικό της Leoni κάνει τεράστιες θυσίες για να συνεχίσει να κινείται η παραγωγική διαδικασία.

Γραφει TopGear