To Twitter επιστρατεύει τη νομική ελίτ εναντίον του Elon Musk

Στη νομική μάχη Twitter και Elon Musk παίζονται πολλά δισεκατομμύρια.

Γράφει: Esquire Editors 11 Ιουλίου 2022

Η Twitter Inc. προσέλαβε το μεγάλο όνομα στον τομέα του νόμου περί συγχωνεύσεων Wachtell, Lipton, Rosen & Katz LLP,  καθώς προσπαθεί να μηνύσει τον Elon Musk επειδή αποφάσισε να απορρίψει την εξαγορά της εταιρείας ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα, τα οποία επικαλείται το Bloomberg.

Η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης σκοπεύει να καταθέσει μήνυση στις αρχές αυτής της εβδομάδας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που αρνήθηκαν ωστόσο να κατονομαστούν επειδή το θέμα είναι ιδιωτικό. Με την πρόσληψη της Wachtell, αποκτά πρόσβαση σε δικηγόρους, όπως ο Bill Savitt και ο Leo Strine, ο οποίος υπηρέτησε ως επικεφαλής του δικαστηρίου του Ντέλαγουεαρ, όπου θα εκδικαστεί η υπόθεση.

Ο Musk προσέλαβε την Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan LLP. Η εταιρεία ηγήθηκε της επιτυχούς υπεράσπισής του έναντι μιας υπόθεσης για συκοφαντική δυσφήμιση το 2019 και τον εκπροσωπεί ως μέρος μιας συνεχιζόμενης αγωγής μετόχων σχετικά με την αποτυχημένη προσπάθειά του να καταστήσει ιδιωτική την Tesla το 2018.

Ένας αξιωματούχος της Wachtell Lipton αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ δεν κατέστη εφικτή η επικοινωνία με αξιωματούχους του Quinn Emanuel. Ένας εκπρόσωπος του Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει. Ο Musk και ο Jared Birchall, ο επικεφαλής του οικογενειακού γραφείου του, δεν απάντησαν σε αίτημα για σχόλιο. 

Το Ντέλαγουερ είναι η εταιρική έδρα περισσότερων από τις μισές δημόσιες εταιρείες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Twitter, και πάνω από το 60% των εταιρειών του Fortune 500. Εκεί, οι δικαστές -- εμπειρογνώμονες του επιχειρηματικού δικαίου -- εκδικάζουν υποθέσεις χωρίς ενόρκους και δεν μπορούν να επιδικάσουν ποινικές αποζημιώσεις. Με βάση προηγούμενες διαμάχες σε θέματα συγχωνεύσεων, οι προσπάθειες για τερματισμό μιας συμφωνίας μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσα σε λίγους μήνες, συχνά καταλήγοντας σε διακανονισμούς για να αποφευχθούν περαιτέρω διαφωνίες.

Κορυφαία ονόματα

Ο Savitt, εταίρος της Wachtell, βρίσκεται στην κορυφή της επιλεγμένης ομάδας νομικών πρώτης κατηγορίας. Εταιρείες όπως η εταιρεία ασφάλισης υγείας Anthem Inc., ο γίγαντας του real estate Sotheby's και ο χρηματοοικονομικός τιτάνας KKR & Co. έχουν ζητήσει τις υπηρεσίες του όταν οι συμφωνίες δεν πάνε κατά το δοκούν ή οι εξαγορές φτάνουν στις δικαστικές αίθουσες του Ντέλαγουέαρ.

Ο Strine, ο οποίος πέρασε πάνω από 20 χρόνια εργαζόμενος στα δικαστήρια του Ντέλαγουεαρ, πιο πρόσφατα ως Ανώτατος Δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου αυτής της πολιτείας, βοήθησε στη διαμόρφωση των νομικών κανόνων που ο Μusk θα προσπαθήσει να δοκιμάσει, τερματίζοντας τη συμφωνία του για την απόκτηση του Twitter. Ο Strine εντάχθηκε στη Wachtell το 2020.  

Υπηρέτησε στο Δικαστήριο του Ντέλαγουερ ως Καγκελάριος από το 2011 και ως Αντικαγκελάριος από το 1998. Το Δικαστήριο της Καγκελαρίας του Ντέλαγουερ συνήθως δεν διάκειται θετικά στις προσπάθειες εμπλεκομένων να αποσυρθούν από συμφωνίες συγχώνευσης. Είναι πιθανό μια από τις πιο σημαίνουσες αποφάσεις του Strine να καθορίσει τον τρόπο με τον οποίο ο Musk θα υποστηρίξει την παραίτηση από την εξαγορά του Twitter.

Το 2000, η ​​Tyson Foods Inc. συμφώνησε να εξαγοράσει την ανταγωνιστική IPB Corp. Λίγο μετά τη συμφωνία, η αγορά κρέατος υπέστη απότομη ύφεση, επηρεάζοντας οικονομικά και τις δύο εταιρείες. Η Tyson υποστήριξε ότι της είχαν δοθεί παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες της IBP και ως εκ τούτου δεν ήταν πλέον υποχρεωμένη να ολοκληρώσει τη συγχώνευση 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στο δικαστήριο, ο Strine διαφώνησε ότι είχε υπάρξει υλική αρνητική αλλαγή και είπε ότι η Tyson πρέπει να τηρήσει τη συμφωνία. Η απόφαση έγινε ορόσημο και η υπόθεση Tyson-IBP εξακολουθεί να αποτελεί τη βάση για τον τρόπο με τον οποίο τα δικαστήρια και οι εταιρείες ερμηνεύουν την ικανότητα ενός αγοραστή να καταγγείλει μια συμφωνία συγχώνευσης.

Οι δικαστές έχουν επίσης λόγο για το αν πρέπει να πληρωθούν τέλη μεταξύ των εταιρειών που... παίρνουν διαζύγιο. Στη συμφωνία Musk-Twitter, αυτή η αμοιβή είναι 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Από: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος