Ο Πρίγκιπας Κάρολος εμφανίστηκε με vintage Aston Martin που λειτουργεί με τυρί και κρασί

Εφτασε στην τελετή έναρξης στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας με το αυτοκίνητο που οδηγεί εδώ και 5 δεκαετίες.

Γράφει: Esquire Editors 30 Ιουλίου 2022

Ο Πρίγκιπας Κάρολος μαζί με τη σύζυγό του, Camilla Parker Bowles, εντυπωσίασαν κατά την είσοδό τους στην τελετή έναρξης στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας με μια Aston Martin. Το vintage σπορ αυτοκίνητο κινείται με βιοαιθανόλη, η οποία προέρχεται από υποπροϊόντα κρασιού και τυριού. Η βιοαιθανόλη είναι ένα συναρπαστικό εναλλακτικό καύσιμο που κερδίζει το ενδιαφέρον των ερευνητών, των καταναλωτών και των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Αυτοκίνητο 5 δεκαετιών με... βιολογικές τροποποιήσεις

Ο Πρίγκιπας Κάρολος αγόρασε το αυτοκίνητο το 1970 και αργότερα το τροποποίησε, ώστε να λειτουργεί με βιοκαύσιμα, χρησιμοποιώντας αιθανόλη από απόβλητα ορού γάλακτος και κρασί ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.

Η vintage Aston Martin του Καρόλου έκανε μια αξιομνημόνευτη εμφάνιση στον γάμο του γιου του, πρίγκιπα Γουίλιαμ, το 2011. Ο Κάρολος και η Camilla παρακολούθησαν την επίσημη έναρξη των Αγώνων της Κοινοπολιτείας. Παρόντες ήταν, επίσης, ο μικρότερος αδελφός του Καρόλου, πρίγκιπας Εδουάρδος, και η σύζυγός του, Σοφί, κόμισσα του Ουέσσεξ.

Ο γάμος του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Kate Middleton ήταν σίγουρα από τα πιο πολυσυζητημένα γεγονότα παγκοσμίως. Το γαμήλιο αυτοκίνητο, μια κάμπριο Aston Martin, δώρο στον πρίγκιπα Κάρολο από τη βασίλισσα Ελισσάβετ, επίσης είχε κάνει τη διαφορά.

Ο Κάρολος οδηγεί το συγκεκριμένο αυτοκίνητο για πάνω από πέντε δεκαετίες, ενώ το 2008 αναζήτησε μια πιο βιώσιμη πηγή καυσίμου. Ζήτησε από την ίδια την εταιρεία να κάνει την αλλαγή αλλά οι μηχανικοί αρνήθηκαν, φοβούμενοι ότι το λαμπερό αυτοκίνητο θα καταστρεφόταν με ένα καύσιμο βιοαιθανόλης.

Ο πρίγκιπας Κάρολος σύμφωνα με το Hello Magazine απείλησε ότι θα σταματήσει να το οδηγεί. Τότε ήρθε και η βασιλική ιδέα! Βιοαιθανόλη από απορρίμματα τυριού και αγγλικού λευκού κρασιού! Ναι! Σήμερα το αυτοκίνητο λειτουργεί με ένα μείγμα καυσίμου που αποτελείται από 15% αμόλυβδη βενζίνη και 85% βιοαιθανόλη προερχόμενη από κρασί και τυρί και συγκεκριμένα από τη ζύμωση των συστατικών ζάχαρης και αμύλου φυτικών υποπροϊόντων.

"Οι μηχανικοί στην Aston παραδέχονται τώρα ότι λειτουργεί καλύτερα και είναι πιο ισχυρό με αυτό το καύσιμο από ό,τι με τη βενζίνη. Και επίσης μυρίζει υπέροχα καθώς το οδηγείς", δηλώνει ενθουσιασμένος ο πρίγκιπας Κάρολος.

Ένθερμος υποστηρικτής της προστασίας του περιβάλλοντος, ο Κάρολος προειδοποιούσε σε ομιλία του το 1970: "Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις τρομακτικές συνέπειες της ρύπανσης και της κλιματικής αλλαγής". Έκτοτε, ο Δούκας της Κορνουάλης έχει μιλήσει δυναμικά για την κλιματική αλλαγή και έχει καταφερθεί κατά της χρήσης γενετικά τροποποιημένων τροφίμων.

Από: TheToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.