Στο θρυλικό Remezzο της Μυκόνου πήγαιναν όλοι

Το εμβληματικό μαγαζί που δημιούργησε ο Μάκης Ζουγανέλης μπορούσε να μεταμορφωθεί από κυριλέ σε απόλυτο χάος μέσα σε λίγα λεπτά.

Γράφει: Esquire Editors 07 Αυγούστου 2022

Βράδυ Παρασκευής, κάπου στα μέσα της δεκαετίας του΄90. Το πλοίο "Ναιάς 2", που έχει αποπλεύσει από τον Πειραιά πριν από πεντέμισι περίπου ώρες, προσεγγίζει το γραφικό παλιό λιμάνι της Μυκόνου το οποίο μονοπωλούσε, εκείνη την εποχή, την έντονη ακτοπλοϊκή κίνηση του νησιού. Το βαθύ μπλε του ουρανού και της θάλασσας "παίζουν" με το λευκό των παραδοσιακών κυκλαδίτικων σπιτιών και τα πολύχρωμα φώτα που στολίζουν την μαγευτική ακτογραμμή της κυκλαδίτικης χώρας μαρτυρούν πως αυτός ο τόπος έχει μια ενέργεια δυνατή, πολύ δυνατή. Όσο το πλοίο πλησιάζει στη στεριά τη σιωπή σπάει η δυνατή μουσική που έρχεται από μια υπέροχη υπερυψωμένη βεράντα που βρίσκεται σκαρφαλωμένη ακριβώς στην είσοδο του Γυαλού. Είναι η βεράντα του Remezzο, του θρυλικού κλαμπ που αποτελεί σήμα κατατεθέν τόσο της εικόνας όσο και της διασκέδασης του νησιού.

Είναι ο χώρος που ταυτίστηκε, επί δεκαετίες ολόκληρες με τα ξέφρενα ξενύχτια, τα ατελείωτα πάρτι, τις λαμπερές παρουσίες του εγχώριου και διεθνούς τζετ σετ, τα λαμπερά ντυσίματα, τις εντυπωσιακές καλλονές, τη χλιδή.

Το όραμα του Μάκη Ζουγανέλη

Το Remezzo υπήρξε δημιούργημα του Μυκονιάτη επιχειρηματία Μάκη Ζουγανέλη, που έφυγε από τη ζωή στις 12 Απριλίου, και της συζύγου του Πάολας. Οι δυο τους πήραν, το 1967, τον χώρο αυτό που βρισκόταν σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της χώρας της Μυκόνου και το μετέτρεψαν σ’ ένα λαμπερό στέκι all day διασκέδασης που είχε τον αέρα των μεγάλων κλαμπ του εξωτερικού. Αρχικά ονομαζόταν "Πάραλος" για να πάρει αργότερα το κοσμοπολίτικο όνομα Remezzo.

Η συνέχεια στο WomanToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Anne Hathaway είναι πλέον αγνώριστη

Η αλλαγή στην εμφάνισή της που δεν περίμενε κανείς.

H Billie Eilish λεέι ότι θα έπρεπε να έχει διδακτορικό στον αυνανισμό

"Βασικά μιλάω για το σεξ κάθε φορά που έχω την ευκαιρία".

H Ferrari αλλάζει όνομα

Ύστερα από συμφωνία εκατομμυρίων με τεχνολογικό κολοσσό.

Γραφει TopGear

Είδαμε την πρώτη τηλεόραση MicroLED που κατέφθασε στην Ελλάδα

Οι νέες τηλεοράσεις και soundbars της Samsung είναι πραγματικά πρωτοποριακές και εντός θα βρεις όλες τις πληροφορίες.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η νέα δίαιτα του Orlando Bloom περιλαμβάνει (και) δηλητήριο βατράχου

Ο δημοφιλής ηθοποιός μόλις αποκάλυψε ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το Orlando Bloom: To the Edge έκανε ακραία πράγματα - και όχι μόνο στη διατροφή του.

Γραφει Γιαννης Σπανος