Σε άλλα νέα, η μαμά του Elon Musk έχει κάτι να πει για το γιο της

Η Maye Musk έσπευσε να υπερασπιστεί το καμάρι της που δέχεται επιθέσεις από παντού, σύμφωνα με τα λεγάμενά της.

Μπορεί ο Elon Musk να βρίσκεται στο στόχαστρο το τελευταίο διάστημα κυρίως λόγω της διαχείρισης του Twitter, ωστόσο δεν έχει χάσει στιγμή τη στήριξη της μητέρας του, Maye. Σε πρόσφατη συνέντευξη της στο BBC, η μητέρα του προτρέπει τους επικριτές του να "σταματήσουν να είναι κακοί μαζί του" και αποκαλεί το γιο της "ιδιοφυΐα".

Η Maye Musk έδωσε συνέντευξη στο πλαίσιο ενός ντοκιμαντέρ του BBC, κατά το οποίο χαρακτήρισε τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου ως "ιδιοφυΐα". Δήλωσε επίσης ότι λόγω της τεράστιας επιτυχίας του ο γιος της "δέχεται πολύ μίσος". 

Τα σχόλιά της έρχονται εν μέσω μιας περιόδου κατά την οποία ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, έχει δεχθεί καταιγισμό επικρίσεων μετά την εξαγορά του Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων. Απέλυσε σχεδόν το μισό εργατικό δυναμικό της εταιρείας και πολλούς υπαλλήλους υψηλού επιπέδου που ήταν υπεύθυνοι για την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής ζωής και δικαίως είδε τον κόσμο να του εναντιώνεται.

Σα να μην έφτανε αυτό, ο Musk έθεσε σε λειτουργία και το σύστημα επαλήθευσης των λογαριασμών έναντι 8 δολαρίων το μήνα, κάτι που επίσης του στέρησε αρκετή δημοτικότητα. "Δέχεται πολύ μίσος εξαιτίας της επιτυχίας του με την Tesla και τη SpaceX", ισχυρίστηκε η μητέρα του, προσπαθώντας να τον καλύψει. Φυσικά δε σταματά να δηλώνει περήφανη για εκείνον, με κάθε ευκαιρία. 

Την ίδια στιγμή μαίνεται η κόντρα με τον Πρόεδρο

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Musk προκάλεσε παρεμπιπτόντως, και την οργή του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden, ο οποίος δήλωσε ότι οι δεσμοί του Musk με ξένες χώρες "αξίζει να εξεταστούν" για λόγους εθνικής ασφάλειας. Ο Joe Biden ρωτήθηκε σχετικά με τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις του CEO της Tesla με χώρες όπως η Κίνα και η Σαουδική Αραβία και αν τον θεωρεί απειλή για την αμερικανική ασφάλεια. Σε αυτό, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε: "Νομίζω ότι η συνεργασία ή και οι σχέσεις του Elon Musk με άλλες χώρες αξίζει να εξεταστούν".

"Είτε κάνει κάτι ανάρμοστο είτε όχι - δεν υπονοώ κάτι τέτοιο, υπονοώ ότι αξίζει να εξεταστεί. Αυτό είναι το μόνο που θα πω", πρόσθεσε. Νωρίτερα, είχε επίσης αναφερθεί ότι η κυβέρνηση Biden τσέκαρε την επανεξέταση της εθνικής ασφάλειας της εξαγοράς του Twitter από τον Elon Musk εν μέρει λόγω μιας βασικής ομάδας επενδυτών που υποστηρίζει την εξαγορά. Στους επενδυτές περιλαμβάνονται ο πρίγκιπας Alwaleed bin Talal της Σαουδικής Αραβίας και το κρατικό ταμείο του Κατάρ. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης