Η Mary Austin θυμάται τις τελευταίες μέρες του Freddie Mercury

Ο Freddie Mercury είχε δηλώσει για την Mary Austin ότι "θα την αγαπάει μέχρι την τελευταία του πνοή". Σήμερα κλείνουν 31 χρόνια χωρίς την θεϊκή του φωνή.

Γράφει: Esquire Editors 24 Νοεμβρίου 2022

Τριάντα χρόνια πριν, στις 24 Νοεμβρίου του 1991, ο Freddie Mercury χάνει μια γενναία μάχη με τον πρωτοεμφανιζόμενο τότε ιό του AIDS. Ο χαρισματικός τραγουδιστής των θρυλικών Queen πάλεψε για περισσότερα από πέντε χρόνια με την θανατηφόρα ασθένεια, έχοντας όμως δίπλα του πιστούς φίλους, που τον φρόντιζαν και τον αγάπησαν αληθινά μέχρι την τελευταία του πνοή. Μεταξύ των πιο αφοσιωμένων ανθρώπων γύρω του ήταν και η "παντοτινή αγάπη" του φαντασμαγορικού περφόρμερ της ροκ σκηνής, η Mary Austin.

Η Mary Austin και ο Freddie Mercury υπήρξαν ερωτευμένο ζευγάρι στις αρχές των ‘70s, όταν ο rock star βρισκόταν ακόμα στην αφάνεια και οι Queen ήταν απλώς μια φιλόδοξη μπάντα που έψαχνε να απογειώσει την καριέρα της. Η "κοινή σύζυγός" του, όπως συχνά την αποκαλούσε, στα εφηβικά της χρόνια συνδέθηκε ερωτικά με τον κιθαρίστα του ροκ συγκροτήματος, Bryan May Η σχέση τους, ωστόσο, ολοκληρώθηκε σύντομα με τον Mercury να δείχνει έντονο ενδιαφέρον για την νεαρή Βρετανίδα. Η Mary Austin έγινε γρήγορα η μούσα του εμβληματικού περφόρμερ, τον οποίο ενέπνευσε μάλιστα να γράψει την μπαλάντα "Love of My Life" που υπάρχει στο άλμπουμ "A Night at the Opera".

Έξι ολόκληρα χρόνια έμειναν μαζί, μέχρι που ο λαμπερός καλλιτέχνης αποκάλυψε την προτίμησή του στους άνδρες και εκείνη απομακρύνθηκε για λίγο από κοντά του. Όλα αυτά τα χρόνια, ο rock star παρουσίαζε την Όστιν ως η γυναίκα που συζούσαν και την οποία φρόντιζε να συστήνει στους κύκλους αλλά και τους γονείς του, ως η σύντροφος της ζωής του. Ακόμα και μετά την λήξη της ερωτικής τους σχέσης, ο θρυλικός τραγουδιστής παραδεχόταν πως εκείνη ήταν το μοναδικό πρόσωπο που αγάπησε αληθινά.

Φίλοι και μετά τον έρωτα

Όταν ο Mercury και η Austin έπαψαν να είναι εραστές το 1976, μια βαθιά φιλία γεννήθηκε ανάμεσα τους. Η πρώην σύντροφός του τραγουδιστή παρέμεινε στο πλευρό του, φίλη πιστή για δεκαπέντε χρόνια, μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται και η Austin αποφασίζει να μείνει μαζί του στο αγαπημένο του σπίτι στο One Garden Lodge, στο West Kensington. Μαζί πέρασαν τα τελευταία του χρόνια, με τον Mercury να δηλώνει για την Mary Austin ότι υπήρξε "η αγάπη της ζωής του". Μετά τον θάνατό του, η Όστιν κληρονόμησε το ακίνητο, όπου συνεχίζει να διαμένει μέχρι σήμερα.

Η συνέχεια στο WomanToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης