Εσύ θα έδινες 195,6 ευρώ για ένα σάντουιτς;

Μπορείς να απολαύσεις το πιο ακριβό σάντουιτς στον κόσμο στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Γράφει: Esquire Editors 19 Απριλίου 2023

Από το 2014, το πιο ακριβό σάντουιτς του κόσμου σερβίρεται στο "Serendipity3" της Νέας Υόρκης αντί του ποσού των 214 δολαρίων (περίπου 196 ευρώ). Συνήθως η παραγγελία για το ιδιαίτερο αυτό grilled cheese πρέπει να δοθεί 48 ώρες πριν την κατανάλωση, αλλά σήμερα (12/04) το σάντουιτς θα σερβίρεται όλη μέρα.

Το σάντουιτς αυτό είναι και με τη βούλα των Βραβείων Γκίνες το πιο ακριβό του κόσμου. Τα υλικά του δεν είναι τυχαία. Ξεκινάμε από το γαλλικό ψωμί που φτιάχνεται ειδικά με σαμπάνια Dom Perignon και στο εσωτερικό του έχει βρώσιμες νιφάδες χρυσού.

Πώς φτιάχνεται

Κάθε ένα από τα σάντουιτς περιέχει περίπου 225 γραμμάρια του σπάνιου τυριού caciocavallo podolico, το οποίο στη λιανική πωλείται περίπου 50 ευρώ το μισό κιλό. Μόνο 25.000 αγελάδες στον κόσμο παράγουν το γάλα που χρησιμοποιείται για να φτιαχτεί αυτό το τυρί και η περίοδος του αρμέγματός τους διαρκεί μόλις δύο μήνες κάθε χρόνο.

Η αγελάδα Podolica, που βόσκει ελεύθερα, τρέφεται με έντονα αρωματικά χόρτα όπως μάραθο, γλυκόριζα, άρκευθο, δάφνη και άγριες φράουλες. εμποτίζοντας το γάλα με αυτά τα γλυκά αρώματα. Στο εσωτερικό του, το ψωμί αλείφεται με βούτυρο και λάδι λευκής τρούφας – αναμεμειγμένα φυσικά και αυτά με νιφάδες χρυσού – πριν ψηθεί. Οταν το σάντουιτς είναι έτοιμο, κόβεται διαγωνίως και στην κόψη κάθε μισού περιχύνεται άλλη μια στρώση βρώσιμου χρυσού.

Η συνέχεια στο WomanToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.