Ο Jeff Bezos δουλεύει ακόμα στο γραφείο που έφτιαξε ο ίδιος από μία πόρτα το 1995

Γιατί μπορεί.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 29 Ιανουαρίου 2024

Τι κι αν είναι δισεκατομμυριούχος και μπορεί να έχει ό,τι θέλει, όποτε το θέλει και όπως το θέλει; O Jeff Bezos εξακολουθεί να δουλεύει ακόμα στο γραφείο που έφτιαξε ο ίδιος από μία πόρτα το 1995. Πόσο κουλ; 

Η σύντροφος του ιδρυτή της Amazon, Lauren Sanchez, δημοσίευσε πριν από μερικές ώρες στο Instagram της μία φωτογραφία στην οποία φαίνεται ο Bezos να δουλεύει στο γραφείο του. Στο ίδιο ποστ, η ίδια μοιράστηκε μία ακόμα φωτογραφία η οποία βγήκε πολλά χρόνια πριν και δείχνει επίσης τον Jeff Bezos να δουλεύει στο γραφείο του. Το κοινό στοιχείο στις δύο αυτές εικόνες; Μα φυσικά το έπιπλο του γραφείου το οποίο όπως μας ενημέρωσε η Sanchez, ο δισεκατομμυριούχος έχει στην κατοχή του από το 1995.

"Μετά από τόσα χρόνια…
Όταν τον είδα σήμερα το πρωί να δουλεύει, τράβηξα αυτή τη φωτογραφία. Μου αρέσει που εξακολουθεί να εργάζεται από ένα από τα πρώτα γραφεία...Εδώ όπου οι αμέτρητες ώρες σκληρής δουλειάς συναντούν την καρδιά της πρώτης ημέρας. Στις ατέλειωτες αναζητήσεις του τι είναι εφικτό..."
, σημείωσε η Lauren Sanchez στη λεζάντα της ανάρτησης. 

Μάλιστα, το γραφείο όχι μόνο υπάρχει στην κατοχή του Bezos από τότε που ίδρυσε την Amazon αλλά, το έχει φτιάξει ο ίδιος. Συγκεκριμένα, όπως μπορεί να παρατηρήσει κανείς, μοιάζει με πόρτα γιατί πολύ απλά, είναι πόρτα. Ένας από τους πρώτους υπαλλήλους της Amazon, ο Nico Lovejoy, έχει δηλώσει ότι "ο Jeff Bezos έπρεπε να αγοράσει γραφεία για το προσωπικό που είχε εκείνη την εποχή και έτσι, πήγε στα καταστήματα Home Depot απέναντι. Κοίταξε τα γραφεία προς πώληση και τις πόρτες προς πώληση ε και οι πόρτες ήταν πολύ φθηνότερες. Έτσι, αποφάσισε να αγοράσει μια πόρτα και να της βάλει πόδια", είπε ο Lovejoy.

Το εν λόγω γραφείο έχει γίνει από τότε σύμβολο της κουλτούρας της Amazon και της αξίας της λιτότητας. Μια μοντέρνα έκδοση αυτού του σχεδίου εξακολουθεί να χρησιμοποιείται στα γραφεία της Amazon, όπως ανέφερε η εταιρεία σε μία ανάρτησή της το 2018.

Ο πρώτος διευθύνων σύμβουλος του Netflix, Marc Randolph είχε δηλώσει παλαιότερα ότι ο Bezos του είχε εκμυστηρευθεί ότι τα αυτοσχέδια γραφεία ήταν ένα "άμεσο μήνυμα""Είναι ένας τρόπος να πούμε ότι ξοδεύουμε χρήματα σε πράγματα που επηρεάζουν τους πελάτες μας, όχι σε πράγματα που δεν επηρεάζουν κανέναν."

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας