Η νέα διαφήμιση της Nike με τον Colin Kaepernick έχει έμπνευση, δύναμη και θα κάνει κι άλλους ηλίθιους να κάψουν τα παπούτσια τους

Ο LeBron James, η Serena Williams και πολλοί άλλοι υποστηρίζουν το μήνυμα του Kaepernick.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 06 Σεπτεμβρίου 2018

Από την πρώτη στιγμή που η καμπάνια της Nike για τα 30 χρόνια του Just Do It έγινε γνωστή, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν γύρω από έναν αθλητή: Τον Colin Kaepernick, τον πρώην quarterback των San Francisco 49ers και δημιουργό του κινήματος Take a Knee εναντίον της αστυνομικής βίας και των φυλετικών αδικιών. Αφού ρίσκαρε την καριέρα του στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο και ξόδεψε αρκετά εκατομμύρια δολάρια στις δικαστικές αίθουσες για να καταπολεμήσει τις διακρίσεις, ο Kaepernick θεωρήθηκε το ιδανικότερο πρόσωπο από την Nike για να υποστηρίξει την καμπάνια με το μήνυμα "Believe in something. Even if it means sacrificing everything".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by colin kaepernick (@kaepernick7) on

Σχεδόν αμέσως και εντελώς προβλέψιμα, αρκετοί Αμερικάνοι πολίτες που τάσσονται με τις θέσεις του Trump άρχισαν να αντιδρούν, καίγοντας προϊόντα της γνωστής εταιρείας αθλητικών ειδών και καλώντας κι άλλους σε μποϊκοτάζ. Η ευρεία μάζα των χρηστών των social media όμως επικροτεί την ενέργεια της Nike, η οποία μοιάζει ήδη να αποδίδει καρπούς παρότι βρίσκεται στο ξεκίνημά της. 

Η Nike μόλις πριν λίγες ώρες αποκάλυψε και το πρώτο διαφημιστικό βίντεο της καμπάνιας, που είναι άκρως συγκινητικό και παρακινητικό. Η φωνή του Kaepernick συνοδεύει εικόνες γνωστών αλλά και λιγότερο γνωστών θρύλων των σπορ, παρακινώντας τον οποιοδήποτε να γίνει καλύτερος από όσο είχε ποτέ φανταστεί, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων. Ναι, ok, στόχος είναι να πουλήσουν προϊόντα. Ωστόσο, οι εμφανίσεις από αθλητές όπως ο LeBron ή ο Alphonso Davies ή η Serena Williams και, στο τέλος, αυτή του ίδιου του Kaepernick, γεννούν αν μη τι άλλο συναισθήματα. Ακόμη κι αν μιλάμε για μία διαφήμιση. 
 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου