Οι διάσημοι που προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό

Η πανδημία του COVID-19 χτύπησε (και) τον κόσμο του θεάματος και του αθλητισμού.

Το απόγευμα της Τετάρτης, 11 Μαρτίου, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Tedros Adhanom Ghebreyesus ανακοίνωσε πως πλέον ο κορονοϊός COVID-19 και το ξέσπασμα αυτού αντιμετωπίζεται επίσημα ως πανδημία. Τα κρούσματα πλησιάζουν τις 120.000 σε 114 χώρες του πλανήτη, με τους νεκρούς να ανέρχονται σε περίπου 4.300. Ο Adhanom Ghebreyesus τόνισε ακόμη πως αναμένεται να προκληθούν περισσότερα, μικρά ή μεγαλύτερα, προβλήματα σε όλο και περισσότερες χώρες. 

Την ίδια στιγμή, στην Ευρώπη τα κρούσματα είναι σχεδόν 22.000 ενώ η κατάσταση στην Κίνα έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Από την εξάπλωση του κορονοϊού δεν έχουν ξεφύγει και πολλά γνωστά πρόσωπα από κάθε σφαίρα της δημόσιας ζωής, του θεάματος και του αθλητισμού. 

Σε διεθνές επίπεδο, ο βραβευμένος με δύο Όσκαρ Αμερικανός ηθοποιός Tom Hanks και η σύζυγός του, ελληνικής καταγωγής, Rita Wilson, ανακοίνωσαν τα ξημερώματα της Πέμπτης ότι υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις στην Αυστραλία και βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Ο κεντρικός αμυντικός της Γιουβέντους Daniele Rugani βρέθηκε και αυτός θετικός στον COVID-19, όπως επίσης και ο μπασκετμπολίστας Ρεάλ Μαδρίτης Trey Thompkins (σύμφωνα με ρεπορτάζ της Marca) αλλά και ο Γάλλος σταρ του ΝΒΑ, Rudy Gobert. Μάλιστα, ο σέντερ των Utah Jazz λίγες ημέρες πριν έκανε πλάκα σχετικά με το ενδεχόμενο του να έχει αρρωστήσει, δεχόμενος έντονη κριτική. Δικαιολογημένα, καθώς όπως αποδείχθηκε αργότερα κόλλησε και τους συμπαίκτες του Donovan Mitchell και Emmanuel Mudiay.

Το NBA πήρε την απόφαση να "κλείσει" τη λίγκα επ' αόριστον και γίνονται σκέψεις για επέκταση της σεζόν, όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Στην Ελλάδα, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, εφοπλιστής και επιχειρηματίας, Βαγγέλης Μαρινάκης ανακοίνωσε με μήνυμα μέσω των λογαριασμών του στα social media πως προσβλήθηκε και αυτός από τον κορονοϊό, με τη γνωστή παρουσιάστρια Χριστίνα Μπόμπα να κάνει το ίδιο, το απόγευμα της Τετάρτης.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Christina Bompa Tanimanides (@chrismpo) on


Διάβασε ακόμη ένα συγκλονιστικό γράμμα από την αποκλεισμένη πόλη του Μιλάνου, 14 κρίσιμες ερωτήσεις για τον COVID-19 που βρίσκουν επιστημονική απάντηση, για τα δρακόντεια μέτρα των εκατομμυριούχων ενάντια στον κορονοϊό και γιατί υπάρχει ψύχωση με τις χειρουργικές μάσκες.


φωτογραφίες ©Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.