Ο λόγος που ο Άκης Πετρετζίκης εγκατέλειψε τα εστιατόρια

Μία epic fail συνταγή στο Πρωινό τον ανάγκασε σε αλλαγή πορείας.

Γράφει: Esquire Editors 19 Μαΐου 2020

Τον Άκη Πετρετζίκη είχε καλεσμένο η Ελεονώρα Μελέτη το βράδυ της Δευτέρας και μεταξύ άλλων ο πρώτος Έλληνας MasterChef, μίλησε για πρώτη φορά για την λάθος συνταγή που έδωσε και τον έκανε να εγκαταλείψει τα εστιάτορα και τον ώθησε να ασχοληθεί με τη διαδικτυακή κουζίνα.

"Με το που τελείωσε το MasterChef ήμουν μετανιωμένος, δεν ήξερα τι να κάνω. Δεν υπήρχε κάτι μετά το MasterChef. Ειλικρινά είχα αποφασίσει να φύγω και έτυχε στο Πρωινό του Mega με τη Φαίη και τον Γιώργο και είχε ένα πρόβλημα υγείας ο Βασίλης Καλλίδης. Δεν είχαν μάγειρα και πήγα να κάνω μερικά γκεστ. Τελικά με κράτησαν. Επειδή με κράτησαν, αποφάσισα να το φέρω εις πέρας. Και το πρόβλημα εκεί ήταν μεγάλο. Γιατί πηγαίνεις σε ένα μαγειρικό σόου πρωινού και ουσιαστικά πρέπει να ρίξεις πάλι το εγώ σου. Είσαι ένα μάγειρας, θες να αποδείξεις σε όλους ότι ξέρεις να μαγειρεύεις και θες να κάνεις κάτι εντυπωσιακό.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Akis Petretzikis (@akis_petretzikis) on

Δεν ισχύει αυτό. Θέλει τη φασολάδα, το ρεβίθι, τη φακή. Εγώ αυτά τα πράγματα δεν τα είχα ξανακάνει. Πρέπει να τα αφήσεις στην άκρη. Ήξερα να σου κάνω φουά γκρά, φιλέτα… Ήταν τελείως διαφορετική αντιμετώπιση.

Ουσιαστικά όλη η φιλοσοφία της εταιρείας μου, ξεκίνησε από μια λάθος συνταγή που έκανα στο πρωινό του Mega. Πήγα και έκανα μια αγγλική συνταγή. Την ετοίμασα στο μαγαζί γιατί δεν είχα χρόνο και την έδειξα την επόμενη μέρα το πρωί. Φεύγω από το πρωινό και πάω στη δουλειά.

Δούλευα σε ένα μαγαζί στο Χαλάνδρι. Γυρνάω σπίτι και ανοίγω το Facebook. Υπήρχε άπειρος κόσμος που με έβριζε. Μου έστελναν μηνύματα πως είμαι ανεύθυνος και δίνω συνταγές που δε βγαίνουν. Μιάμιση το βράδυ τελείωσα τη δουλειά μου και πήγα στη σπιτονοικοκυρά μου. Της δίνω τα υλικά και τη συνταγή και λέω φτιάχτην. Μου χτυπάει μετά από μιάμιση ώρα και μου λέει "αυτό δε βγαίνει είναι νερό”. Λέω "η συνταγή είναι τόσο απλή. Πάμε μαζί να τη φτιάξουμε”. Ανεβαίνω πάνω χτυπάω το γάλα μαζί με τη ζάχαρη και όντως αυτό δεν έγινε ποτέ σαντιγί. Γιατί η σπιτονοικοκυρά μου και όλος ο κόσμος δεν είχαν το επαγγελματικό μίξερ που είχα εγώ στο μαγαζί. Και από τότε τα έφτιαχνα όλα στο σπίτι μου. 

Ο λόγος που ο Άκης Πετρετζίκης εγκατέλειψε τα εστιατόρια

Εκεί κλονίστηκα. Πήγα να δείξω ότι ξέρω να μαγειρεύω. Δεν είναι αυτό. Είναι κοινωνική ευθύνη να δώσεις κάτι πετυχημένο. Τότε άρχισε η κρίση στην Ελλάδα. Υπήρχαν οικογένειες που είχαν 5 ευρώ να ταΐσουν το σπίτι τους. Να πας να δώσεις μια συνταγή που δε βγαίνει σε μια μάνα, δεν είναι απλά λάθος, είναι κακό. Εκεί πέρα αναπτύχθηκε το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης. Σιγά-σιγά κατάλαβα πως το μεγαλύτερο εστιατόριο ήταν το σάιτ μου.

Συνειδητοποίησα πως αυτή είναι η κουζίνα που πρέπει να χτίσω. Η διαδικτυακή. Εκεί αποφάσισα να φύγω από τα εστιατόρια. Δούλεψα μετά σε άλλο ένα εστιατόριο και δεν έχει ακουστεί ποτέ. Συνειδητοποίησα πως η πραγματική κουζίνα με κρατάει πίσω. Τότε το ίντερνετ δεν ήταν της μόδας. Υπήρχε ένα κενό" είπε μεταξύ άλλων ο Άκης Πετρετζίκης.

Από: thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Γιατί το Netflix χαρίζει παγκάκια

Με την επιγραφή "Η ελπίδα είναι το παν".

O Thomas Edison έβαζε τους υποψήφιους για δουλειά να τρώνε σούπα. Αλλά γιατί;

Η επιστήμη επιβεβαιώνει ότι ο τρόπος του Thomas Edison να παίρνει συνεντεύξεις για δουλειά ήταν, στην ουσία του, σωστός.

Γραφει Παναγιωτης Κουστας

Audi e-tron GT, ηλεκτρική αποκάλυψη

Το αμιγώς ηλεκτρικό gran turismo του γερμανικού brand κλέβει τις εντυπώσεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα οφέλη του τρεξίματος στο κρύο

Μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση, να σε θωρακίσει απέναντι στο κρύο και να βελτιώσει τον μεταβολισμό σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Warren Buffett αποκλήρωσε τις εγγονές του

Ο δισεκατομμυριούχος αρνείται να μοιραστεί τα πλούτη του με τα παιδιά και τα εγγόνια του.

Διατροφή για αντοχή στο σκι

Διαιτολόγοι και άλλοι ειδικοί εξηγούν: πολλές πρωτεΐνες, αλλά όχι μόνο αυτές.

Γραφει Γιαννης Σπανος