Απιστία, με 5 τρόπους

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν πέντε διαφορετικοί τρόποι για να αμαρτήσει κανείς.

"Απιστία δεν είναι μόνο το σεξ. Είναι σίγουρα κι αυτό, αλλά υπάρχουν ακόμη πιο επικίνδυνες μορφές απιστίας που ούτε καν φανταζόμαστε ότι μπορεί να χαρακτηριστούν από το ταίρι μας ως ανήθικη συμπεριφορά", σημειώνει η Dana Weiser, καθηγήτρια ψυχολογίας στο Texas Tech University. "Ρώτησε 10 ανθρώπους τι μετράει ως απιστία και το πιθανότερο είναι ότι θα λάβεις 100 διαφορετικές απαντήσεις", προσθέτει.

Μαζί με την ομάδα της, η Weiser διεξήγαγε έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Personal Relationships, σχετικά με το τι σημαίνει απιστία στην πραγματικότητα. Όπως διαπίστωσε, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων τη συνέδεσε με τις λέξεις: μυστικότητα, απάτη, παράλειψη, διαμορφώνοντας ουσιαστικά τα ακόλουθα πέντε είδη απιστίας.

Η σωματική έλξη

"Είναι η πιο συνήθης μορφή απιστίας, που περιλαμβάνει φιλιά, χάδια και σεξουαλική επαφή με μια γυναίκα που δεν είναι η σύντροφός σου", σημειώνει η Weiser, τονίζοντας ότι αυτού τους είδους η απιστία νοείται ως τέτοια μόνο σε μια μονογαμική σχέση.

> Διάβασε ακόμη: Tι είναι πάλι αυτή η Sexsomnia

Η ψυχολόγος και σύμβουλος σχέσεων Katherine McCaskie συμπληρώνει: "Το σεξ με άλλη οδηγεί κατά 99,9% σε χωρισμό και δύσκολα συγχωρείται από το έτερον ήμισυ, παρά το γεγονός ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αποτελεί απόρροια προβλημάτων στην ίδια τη σχέση και δη ερωτικών προβλημάτων (απουσία σεξ). Γι' αυτό και είναι σημαντικό για ένα ζευγάρι να προσπαθήσει να παραμείνει ενεργό σεξουαλικά ακόμα κι αν έχει παιδιά, ώστε να μην χαθεί η έλξη και το συναισθηματικό δέσιμο".

Το συναισθηματικό δέσιμο

"Ή αλλιώς συναισθηματική απιστία. Αν και πλατωνική, είναι σαφώς πιο επικίνδυνη και καταστροφική για τη σχέση σου από την σωματική απιστία, που μπορεί να είναι απλά η εκτόνωση των σεξουαλικών ορμών και τίποτα παραπάνω", υπογραμμίζει η Weiser.

> Διάβασε ακόμη: Οι πιο συχνές ερωτήσεις σεξουαλικού περιεχομένου στην Google

Με την McCaskie να εξηγεί: "Όταν ξαφνικά διαπιστώνεις ότι έχουν γεννηθεί μέσα σου συναισθήματα για μια άλλη γυναίκα με την οποία θέλεις να μοιράζεσαι σκέψεις, εμπειρίες, ανησυχίες, φόβους και καταστάσεις -πράγματα που μέχρι πρότινος τα επικοινωνούσες στην κοπέλα/σύζυγό σου-, τότε σου συμβαίνει το εξής: δεν φλερτάρεις απλά, αλλά απατάς συναισθηματικά τη σύντροφό σου".

Η συνέχεια στο gr.AskMen.com

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Τρομάξαμε με το πόσο κοστίζει το πασχαλινό τραπέζι φέτος

Άσε τα μαθηματικά, σου έχουμε τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Βρήκαμε το νέο μας είδωλο: Αμερικανός μεσήλικας έβγαλε 100.000 δολάρια παίζοντας Candy Crush

O Jay Simunovich είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παιχνιδιού - και της καρδιάς μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος