Τι είναι πάλι αυτή η μάστιγα που λέγεται situationship

Όχι "friends with benefits" αλλά ούτε σχέση. Βασικά σχέση που όμως δεν είναι σχέση. It's complicated. Ορίστε;

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 06 Δεκεμβρίου 2023

Situationships λέμε και συχνά κλαίμε αν και κανονικά δε θα έπρεπε. Η νέα αυτή μάστιγα, που μοιάζει να ορίστηκε από την Gen Z, είναι γεγονός πως βασανίζει πολλούς. Και όχι, το situationship δεν είναι relationship και ούτε το γνωστό και αγαπημένο "friends with benefits". Είναι απλώς κάτι άλλο. 

Για να είμαστε ειλικρινείς, πρέπει για αρχή να πούμε πως το situationship δεν έχει έναν μόνο ορισμό και ίσως αυτό να είναι και το πρόβλημα με αυτή την κατάσταση. Ειδικότερα, τα situationships προσδιορίζονται από πολλά πράγματα και μπορεί για αυτό να μην τα αναγνωρίζουμε και εύκολα. Υπάρχει φυσικά πάντα η πιθανότητα να συμβαίνει αυτό επειδή είναι μία νέα βλακεία. Αλλά ας μην γινόμαστε δηκτικοί. 

Ο χιλιοειπωμένος στο ίντερνετ πια όρος αυτός, αναφέρεται στις περιστασιακές σχέσεις που όμως δεν είναι αποκλειστικές σχέσεις, θυμίζει αυτό που κάποτε λέγαμε "ελεύθερη σχέση". Στην ουσία πρόκειται για μία σχέση που δεν έχει όμως την ταμπέλα της σχέσης. Και επειδή είναι σίγουρο πως ακόμα δεν έχεις καταλάβει τι είναι το situationship, ας δούμε τα κυριότερα χαρακτηριστικά του.

Αρχικά, δεν υπάρχει αποκλειστικότητα. Μπορεί να βγαίνετε και να περνάτε χρόνο μαζί ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως δεν κάνετε το ίδιο και με άλλους ανθρώπους. Σε αυτή τη σχέση, δεν είστε οι δυο σας. Επίσης, σε αυτή τη σχέση, δεν κάνετε μακροχρόνια σχέδια και πλάνα. Κανονίζετε πάντα τελευταία στιγμή και ίσως τις ώρες που ο υπόλοιπος κόσμος κοιμάται. Εννοείται βέβαια πως για το μέλλον δε μιλάτε και κανένας από τους δύο δε θέλει κάτι σοβαρό. Για την ακρίβεια, αν ένας από τους δύο θέλει κάτι πιο σοβαρό τότε δε μιλάμε για situationship. 

Και φυσικά, δεν υπάρχει καμία συνέπεια ή σταθερότητα. Όποτε κάτσει, ό,τι κάτσει δηλαδή, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Μαζί με το παραπάνω, κολλάνε και οι δικαιολογίες που αναφέρονται συχνά με σκοπό την ακύρωση των πλάνων αφού πολύ συχνά, απλώς βαριέστε. Τελευταίο και πιο σημαντικό hint για να οριστεί ένα situationship, είναι φυσικά το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στη σχέση αυτή. Δε θα κάνετε το επόμενο βήμα και αυτό που έχετε δεν πρόκειται να προχωρήσει με κανέναν τρόπο και για κανέναν λόγο αφού έχει ημερομηνία λήξης. Δηλαδή αν ήταν να είχε οδηγηθεί κάπου αλλού, τότε θα είχε ήδη συμβεί. Πίστεψέ μας. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το fasted cardio;

Καις περισσότερο λίπος εάν δεν φας το πρωί;

Αποτοξίνωση από το smartphone σε 7 βήματα

7 συμβουλές για να ανακτήσουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας, όπως και τον έλεγχο του τι κάνουμε με το τηλέφωνο.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Χάνοντας λίπος μια για πάντα

Μερικές συμβουλές για να χάσουμε λίπος και να μην το ξαναδούμε μπροστά μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ένα μοντέλο του Playboy 'καίει' τον Leonardo DiCaprio

Και έτσι ξαφνικά, μάθαμε πολλά για τα γούστα του ηθοποιού στο κρεβάτι.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Αυτό είναι το πιο στενό σπίτι του κόσμου

Αν είσαι κλειστοφοβικός, προφανώς δε θα σου αρέσει καθόλου το σχέδιο αυτό.

Γραφει Γιαννης Σπανος