Πού θα βρεις τον επόμενό σου σύντροφο, σύμφωνα με την επιστήμη

Για εγγυημένα αποτελέσματα, υπάρχει επιστημονικά ενδεδειγμένη μέθοδος.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 18 Ιανουαρίου 2024

Ξέχνα τα social media και το Tinder. Αν το ερώτημα που σε απασχολεί είναι το "πού μπορώ να βρω σύντροφο", η επιστήμη έχει την απάντηση για σένα. 

Βασικά, όσα υποψιαζόμασταν τον τελευταίο καιρό, η επιστήμη τα επιβεβαιώνει. Τα κλαμπ, τα μπαρ και τα πάρτι είναι τα καλύτερα μέρη για να βρει κανείς σύντροφο, με την επιστήμη να διαπιστώνει πως οι γνωριμίες αυτές, τείνουν μάλιστα να καταλήγουν σε σχέσεις μικρής διάρκειας.

Ωστόσο, αν αυτό που θέλεις εσύ είναι ένας σταθερός σύντροφος, τότε ίσως θα έπρεπε να κοιτάξεις στο γυμναστήριο, τη γειτονιά σου, το εργασιακό σου περιβάλλον ή σε κάποια καφετέρια και βιβλιοθήκη. Και γιατί θεωρούνται αποτελεσματικά αυτά τα μέρη σύμφωνα με την επιστήμη; Γιατί πολλές από τις δραστηριότητες που γίνονται εκεί, επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι υπάρχει ένα κοινό γούστο ή έστω, κοινές συνήθειες. Τα μέρη λοιπόν αυτά, επιτρέπουν μία πρώτη προσέγγιση, που είναι αρκετά σημαντική και "διαφωτιστική" για όσα θα ακολουθήσουν

Επομένως, αν αναζητάς το άλλο σου μισό, ίσως θα έπρεπε να ρίξεις μία πιο προσεκτική ματιά σε όσα συμβαίνουν γύρω σου. Μπορεί να συναντιέσαι με τον άνθρωπό σου καθημερινά και απλώς να μην το έχεις πάρει ακόμα χαμπάρι. Γίνονται και αυτά, τα έχουμε δει σε τόσες ταινίες. 

Άσε λοιπόν τα social media στην άκρη -έστω και για λίγο-, και κοινωνικοποιήσου, δε θα σου κάνει κακό. Αντιθέτως, ίσως σε βοηθήσει να μπεις σε μία νέα, υγιή σχέση. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αποχώρηση 'βόμβα' του Adrian Newey από τη Red Bull

Σε κατάσταση αποσύνθεσης βρίσκεται η Red Bull καθώς όπως όλα δείχνουν ο Adrian Newey έχει ήδη αποφασίσει να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας περιόδου.

Γραφει TopGear

Προπόνηση για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή

Επιστήμονες κατέληξαν στη μακροβιοτική προπόνηση που θα ωφελήσει τόσο την ποιότητα όσο και τη διάρκεια της ζωής σου.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μια φορά κι έναν καιρό, ο κόσμος μας δημιουργήθηκε

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον γερμανό μαθηματικό και αστρονόμο Johannes Kepler, που διατύπωσε τη σχετική θεωρία.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μια ματιά στην ολοκαίνουργια και άκρως εντυπωσιακή Porsche Cayenne GTS

Η Porsche συμπληρώνει τη σειρά μοντέλων της Cayenne, η οποία ανανεώθηκε ριζικά το 2023, με τα νέα, ασύγκριτα δυναμικά μοντέλα GTS.

Οι Pet Shop Boys βρίσκουν 'απογοητευτική' τη μουσική της Taylor Swift

O Neil Tennant είπε αυτό που σκεφτόμαστε κι εμείς, καιρό τώρα.

Η Sophia Bush έκανε coming out ως queer και πλέον 'μπορεί να αναπνεύσει'

Η Brook Davis του One Tree Hill μίλησε ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της σε πρόσφατη συνέντευξή της.

Γραφει Γεωργια Πρεζα