Διακοπές: Αποσύνδεση τώρα!

Μετά από αρκετούς μήνες δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι τίποτα. Κάνε τις ημέρες της καλοκαιρινής σου άδειας να αξίζουν.

Η ημέρα της μαρμότας: Το ξυπνητήρι θα χτυπήσει στις 07.00, θα πιεις έναν καφέ στα γρήγορα, θα κάνεις ένα ακόμη πιο γρήγορο ντους, θα ντυθείς και θα φύγεις για τη δουλειά. Μέχρι να φτάσεις σε αυτήν θα πρέπει να μονομαχήσεις με ένα σωρό και πάσης φύσεως "θηρία" στο δρόμο. Παρακάμπτω τα όσα θα ζήσεις στο γραφείο και συνεχίζω. Ένα γρήγορο ποτό μετά από μπόλικες ώρες προσπάθειας στο να ανέβει το ΑΕΠ της χώρας (παύση για ειρωνεία), επιστροφή στο σπίτι, πρόχειρο φαγητό, Netfix, ύπνος. Και ξανά τα ίδια μόλις ο ήλιος κάνει και πάλι την εμφάνισή του. 

Είναι όμως καλοκαίρι και ναι, ήδη ακούς το κύμα να σκάει στην ακτή και ήδη νιώθεις να ξαπλώνεις στην αγαπημένη σου παραλία. Η πολυπόθητη καλοκαιρινή άδεια έρχεται και είναι τόσο αναπόφευκτη όσο η ίδια η μοίρα. Το πνεύμα και το σώμα σου χρειάζονται αυτές τις ημέρες περισσότερο από κάθε τι άλλο. Οφείλεις να απολαύσεις και να ξεκουραστείς, με οποιαδήποτε σειρά. Αμέτρητες έρευνες έχουν καταλήξει στο πόσο σημαντική είναι η παύση από την καθημερινότητα αλλά και πόσο ευεργετικές είναι οι διακοπές για τη λειτουργικότητά σου ως ανθρώπινο ον. Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι το μυαλό δημιουργεί αυτοματισμούς προκειμένου να δημιουργήσει ρουτίνες που βοηθούν στην προσαρμογή σε αγχωτικές καταστάσεις. Πρέπει όμως να υπάρξει και το απαραίτητο όσο και ευεργετικό διάλειμμα. 

Διακοπές: Αποσύνδεση τώρα!

Όσο παράξενο κι αν σου ακούγεται ακόμη και για τις διακοπές, θα πρέπει να προετοιμάσεις το έδαφος. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να τα αφήσεις όλα πίσω, κλείνοντας όμως οποιεσδήποτε υποχρεώσεις έχεις. Αν είναι εφικτό, προσπάθησε να προβλέψεις κάποιες καταστάσεις και χειρίσου τις έτσι ώστε να μην τις βρεις μπροστά σου στην πορεία. 

Μίλα στον εαυτό σου με τέτοιο τρόπο που δε θα δημιουργηθεί μία άγνωστη ή αγχωτική συνθήκη. Το ίδιο κάνε και με το κορμί σου - άφησέ το να ξεκουραστεί και να χαλαρώσει, χωρίς να προσθέτεις συνθήκες πίεσης ή καταπόνησης με οποιαδήποτε δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει κάτι τέτοιο. Να έχεις συνεχώς κατά νου ότι δεν είναι αρνητικό το να μην κάνεις απολύτως τίποτα για μερικές ημέρες ή και εβδομάδες.

Έπειτα, η τεχνολογία. Το πραγματικό disconnection, το ολικό, απαιτεί πάρα πολλά κότσια. Πλέον, όλοι λίγο-πολύ είμαστε εθισμένοι: Facebook, Instagram, Twitter, emails, ακόμη και TikTok. Το καθολικό lockdown των συσκευών σου θα ήταν η τέλεια κίνηση αλλά κάτι τέτοιο δεν ανήκει στη σφαίρα του ρεαλιστικού. Βάλε λοιπόν ένα συγκεκριμένο χρονοπλαίσιο μέσα στο οποίο θα είσαι συνδεδεμένος. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικό για το μυαλό σου.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ LOCKDOWN 2

Τέλος, δεν είναι καθόλου κακό να μην απαντήσεις σε κάποιες κλήσεις που θα σου χαλάσουν το mood. Όποιος κι αν βρίσκεται στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. Στόχος είναι οι διακοπές. Αυτές και μόνον αυτές. 

Από: Esquire ES

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης