Το ξενοδοχείο της Atari είναι βγαλμένο από το gaming των 80s

Η Atari επεκτείνει στον κλάδο της φιλοξενίας και το αποτέλεσμα είναι ακριβώς αυτό που φαντάζεσαι.

Στις αρχές του 2020, η εταιρεία GT Interactive Software Corp. που διατηρεί πλέον τα δικαιώματα της Atari ανακοίνωνε τη δημιουργία μίας σειράς θεματικών ξενοδοχείων με έμπνευση από -πού αλλού- το video gaming Σύμπαν του γνωστού brand, με τη βοήθεια των παραγωγών των ταινιών Teenage Mutant Ninja Turtles (ναι, τα Χελωνονιντζάκια), καθώς και σε συνεργασία με το management agency GSD Group και το αρχιτεκτονικό firm Gensler. 

Από το Λας Βέγκας μέχρι το Σιάτλ

Πλέον, υπάρχουν μακέτες και προσχέδια για το πρώτο αντίστοιχο ξενοδοχείο που θα δημιουργηθεί στο Λας Βέγκας το 2022, με τη λακωνική ονομασία Vegas Atari Hotel. Σε αυτό το cyberpunk art concept θα συνυπάρχει με το ύφος ενός δυστοπικού mall που μοιάζει να ξεπήδησε από το Blade Runner. Κάτι δηλαδή αρκετά συνηθισμένο για το Λας Βέγκας. Το GSD Group αποκάλυψε πως υπάρχει ήδη στα σκαριά και ένα αντίστοιχο στο Φοίνιξ ενώ τα σχέδια για επέκταση της αλυσίδας περιλαμβάνουν ακόμη πόλεις όπως το Όστιν του Τέξας, το Σικάγο, το Ντένβερ, το Σαν Φρανσίσκο, το Σαν Χοσέ και το Σιάτλ.  

Μία διαφορετική εμπειρία διαμονής

Πέρα από τα σύγχρονα amenities και όλες τις υπόλοιπες ανέσεις και παροχές που χρειάζονται σε ένα ξενοδοχείο της εποχής μας, στους χώρους και τα δωμάτιά του Vegas Atari Hotel (όπως και των υπολοίπων που θα ακολουθήσουν, προφανώς) θα υπάρχουν ακόμη retro arcades, virtual και augmented reality games, ένα εμπορικό κατάστημα, θεματικά εστιατόρια και μπαρ, nightclub και speakeasy - το τελευταίο για μία αυθεντική prohibition-era Atari εμπειρία.

Το ξενοδοχείο της Atari είναι βγαλμένο από το gaming των 80sAtari Hotels
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ATARI 2Atari Hotels

"Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το GSD Group, σε μία προσπάθεια να δημιουργήσουμε μία νέα εμπειρία διαμονής με το ντεμπούτο των Atari Hotels. Συγκεντρώσαμε μία πολυεπιστημονική σχεδιαστική ομάδα με ειδικούς από τη φιλοξενία και το branding, τα σπορ και την ψηφιακή εμπειρία, προκειμένου να παρουσιάσουμε κάτι διαφορετικό στον κλάδο της φιλοξενίας" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Tom Ito, Global Hospitality Director της Gensler, με την Shelly Murphy, Managing Partner του GSD Group, να προσθέτει: "Το legacy της Atari είναι συνδεδεμένο με την καινοτομία και τα Atari Hotels, κάτι που θα φαίνεται σε κάθε πτυχή των ξενοδοχείων, χαρίζοντας μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες".

Μέχρι να ανοίξουν τις πύλες τους τα ξενοδοχεία της Atari, μπορείς να ρίξεις μία ματιά στο site τους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης