Pacha: Μετά την Ίμπιζα, κατακτά την Μύκονο

Ο Όμιλος Pacha ξεκινά τη διεθνή επέκτασή του από το Νησί των Ανέμων, με τα Destino Pacha Mykonos και Lío Mykonos.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 18 Φεβρουαρίου 2021

Γύρνα το χρόνο λίγο πίσω, σε μία όχι και τόσο μακρινή εποχή, όπου ο συνωστισμός, η ανοιχτή εστίαση και γενικότερα η ζωή λειτουργούσαν στο πλαίσιο της κανονικότητας. Ωραία, τώρα φτιάξε εικόνες στο μυαλό σου. Ουρές δεκάδων μέτρων στην είσοδο, ακόμη και στις 6 το πρωί. Αυστηρό face control. Deejays που έγραψαν ιστορία στο nightlife. Αντίτιμο εισόδου όχι απαγορευτικό (από €50-€80 αναλόγως το event). Και μοναδικά cocktails. Η νύχτα της Ίμπιζα και ο ορισμός της, για όλους όσους ήθελαν να τη ζήσουν στο 100%. Αποχώρηση αυστηρά νωρίς το πρωί. Το Pacha (προφέρεται "Πάτσια") είναι -υπό κανονικές συνθήκες- το πιο cool μέρος του απόλυτου προορισμού διασκέδασης για πάνω από 4 δεκαετίες.

Ο μύθος της Ίμπιζα

Το χαρακτηριστικό logo του, κι αυτό θρυλικό: δύο ενωμένα κερασάκια. Όταν τα αδέρφια Ricardo και Piti Urgell αποφάσισαν να ανοίξουν ένα club στα προάστια της Βαρκελώνης δεν είχαν καμία απολύτως ιδέα για του πού πρόκειται να καταλήξουν. Πόσο μάλλον να δημιουργήσουν μια εταιρεία εκατομμυρίων και να γράψουν ιστορία. Αυτοί απλά ήθελαν ο κόσμος να διασκεδάζει και να γνωρίζει όμορφα κορίτσια, όπως έχουν δηλώσει. Από την πρώτη στιγμή, δηλαδή από το 1967, όταν και το πρώτο Pacha άνοιξε στην περιοχή Sitges, στα νότια της Βαρκελώνης. 

Pacha: Μετά την Ίμπιζα, κατακτά την Μύκονο
PACHA ΙΜΠΙΖΑ 2

Λίγο πριν τον Ιούνιο του 1973, οι αδερφοί Urgell αποφάσισαν να νοικιάσουν ένα ολόκληρο οικόπεδο με θέα το λιμάνι της Ίμπιζα. Ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1960, η Ίμπιζα είχε ξεκινήσει να γίνεται το κέντρο της ευρωπαϊκής αντικουλτούρας. Ήταν η εποχή που Καλιφορνέζοι χίπηδες έφταναν στον μαγευτικό και παρθένο προορισμό, αναζητώντας μια εναλλακτική για το Μαρόκο ή την Ινδία που πήγαιναν μέχρι τότε. Μαζί τους, έφερναν στο νησί ιδέες που αργότερα θα γινόντουσαν σήμα-κατατεθέν της Ίμπιζα και θα υιοθετούνταν από το διεθνές jet set.

Καλλιτέχνες και ηθοποιοί, μουσικοί και άνθρωποι της μόδας, διάσημοι DJ (David Guetta και Solomun ουσιαστικά μεγάλωσαν στην κονσόλα του Pacha) έφταναν στην Ίμπιζα με τις πρώτες πτήσεις τσάρτερ της ιστορίας. Σε χρόνο ρεκόρ, το καθιέρωσαν στον πιο trendy προορισμό, ο οποίος διέθετε την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στη μέρα και τη νύχτα, μεταξύ ξέφρενου πάρτι και απόλυτης χαλάρωσης. 

PACHA ΙΜΠΙΖΑ 1
PACHA ΙΜΠΙΖΑ 3

Η πολιτισμική ζύμωση της περιόδου αυτής, έδωσε στους Ricardo και Piti Urgell την κατάλληλη αφορμή για να δημιουργήσουν τον μπαμπά όλων των clubs του σήμερα. "Ο κόσμος έρχεται στην Ίμπιζα για να διασκεδάσει. Και δεν υπάρχει ιδανικότερο μέρος από το Pacha για να το κάνει αυτό" τονίζει ο brand ambassador του club Francisco Ferrer, ο οποίος έχει περάσει σχεδόν κάθε νύχτα της ζωής του από το 1985 και έπειτα στον συγκεκριμένο χώρο, ενώ θεωρεί τον Ricardo Urgell δεύτερο πατέρα του.

Η ώρα της Μυκόνου

Σήμερα, το Pacha είναι ένα από τα δημοφιλέστερα brands παγκοσμίως. Μία επιχείρηση που συνεχίζει να αναπτύσσεται συνεχώς. Η επέκτασή του περιλαμβάνει πια και τη χώρα μας και τον μάλλον πιο δημοφιλή προορισμό της.

Το Destino Pacha Mykonos, το νέο λαμπερό θέρετρο από τον Όμιλο Pacha, ξεκινά την λειτουργία του στη Μύκονο την 1η Ιουνίου 2021. Η άφιξη του ομίλου στην Ελλάδα σηματοδοτεί και την έναρξη της διεθνούς επέκτασής του, εγκαινιάζοντας, εκτός από ξενοδοχεία, και τα παγκοσμίου φήμης cabaret-style εστιατόρια Lío στο νησί.

PACHA ΜΥΚΟΝΟΣ 4
PACHA ΜΥΚΟΝΟΣ 3

Το άνοιγμα του Destino Pacha Mykonos και του Lío Mykonos, των πρώτων Pacha εκτός Ισπανίας, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην αποστολή του ομίλου: Να κάνει γνωστή την απαράμιλλη εμπειρία και την ατμόσφαιρα διασκέδασης των Pacha σε περισσότερους ανθρώπους.

Το Destino Pacha Mykonos βρίσκεται σε ένα από τα ωραιότερα σημεία του νησιού, με θέα τα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου. Προσφέρει 34 δωμάτια, με έξι ευρύχωρες σουίτες και συνδυάζει την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική με μοντέρνες πινελιές, χαρακτηριστικές του ομίλου Pacha. Τα κομψά δάπεδα και το λευκό που επικρατεί συμπληρώνονται από φυσικό ξύλο, πέτρα και λινά υφάσματα.

Η πισίνα, το εστιατόριο, το lounge και το μπαρ βρίσκονται στην καρδιά της εμπειρίας του ξενοδοχείου της Μυκόνου. Οι επισκέπτες θα ζήσουν την exclusive εμπειρία Pacha της Ίμπιζα, που έχει ταυτιστεί με την διασκέδαση, την πολυτέλεια και την ποιότητα. Πολλοί θα είναι οι καλλιτέχνες, performers και παγκοσμίου φήμης DJs που θα συντελέσουν σε αυτή την εμπειρία.

PACHA ΜΥΚΟΝΟΣ 2

Το all-day εστιατόριο με τις μεσογειακές γεύσεις θα εστιάζει στην Ελληνική κουζίνα, δίνοντας έμφαση στο φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά. Για την ευεξία των καλεσμένων, το Destino Pacha θα προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ευεξίας και γιόγκα.  

Παράλληλα με το Destino, ο όμιλος εγκαινιάζει αυτό το καλοκαίρι και το Lío Mykonos. Μετά την επιτυχία των pop ups σε Λονδίνο και Σαρδηνία, η συναρπαστική και μοναδική στο είδος της cabaret dining εμπειρία προσγειώνεται μόνιμα στην Χώρα της Μυκόνου.

PACHA ΜΥΚΟΝΟΣ 1

Οι επισκέπτες θα εντυπωσιαστούν από τις ξεχωριστές εμφανίσεις που συνδυάζουν burlesque και ακροβατικά, και τις γαστρονομικές εμπειρίες που διεγείρουν τις αισθήσεις.

Μετά την έναρξη λειτουργίας στην Μύκονο, θα ακολουθήσει η ανακοίνωση για το Casa Pacha Formentera, ένα νέο πολυτελές boutique ξενοδοχείο στο νησί Formentera, ενώ θα ακολουθήσουν πολλά ακόμα ανοίγματα από το γνωστό brand to 2022. Στον όμιλο ανήκουν το Destino Pacha Resort, η γαστρονομική εμπειρία Lío, το The Pacha Hotel και το θρυλικό Pacha Nightclub.  

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου