TUI και FTI προβλέπουν δυναμικό άνοιγμα για την τουριστική σεζόν

Οι δύο μεγαλύτεροι tour operators της Ευρώπης τοποθετούν και φέτος την Ελλάδα ψηλά όσον αφορά τη ζήτηση τουριστικών πακέτων.

Τι θα γίνει με τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι; Οι πρώτες ενδείξεις από TUI και FTI, ειδικά σε ό,τι αφορά τη γερμανική αγορά, που για τον ελληνικό τουρισμό αποτελεί τη σημαντικότερη "δεξαμενή" τουριστών και εσόδων, είναι άκρως θετικές, την ώρα που στη χώρα μας η σεζόν ανοίγει στις 14 Μαΐου. 

Πότε θα ξεκινήσουν οι πτήσεις και προς ποιους προορισμούς

Συγκεκριμένα, η TUIfly θα ξεκινήσει τις πτήσεις προς την Κρήτη την ίδια ημέρα, με αναχωρήσεις από έξι αεροδρόμια (Ανόβερο, Μόναχο, Στουτγάρδη, Ντίσελντορφ, Κολωνία και Φρανκφούρτη) με προορισμό το αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Στη συνέχεια, θα συνεχίσει τις πτήσεις προς την Κω, τη Ρόδο και την Κέρκυρα την επόμενη μέρα (15 Μαΐου).

TUI και FTI προβλέπουν δυναμικό άνοιγμα για την τουριστική σεζόνiStock

Ο γερμανικός ταξιδιωτικός κολοσσός θα προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διακοπών για την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι, με πτήσεις προς τους κύριους προορισμούς και περισσότερα από 3.000 ξενοδοχεία και διαμερίσματα σε 21 νησιά συνολικά.

Όπως αναφέρουν στελέχη του ομίλου, η ζήτηση για την Ελλάδα είναι καλή προς το παρόν, παρόλο που επί του παρόντος ισχύει καραντίνα για τους επιστρέφοντες στη Γερμανία.

Η TUI θα επιστρέψει επίσης στην Πορτογαλία αυτόν τον μήνα. Η πρώτη πτήση της TUIfly θα απογειωθεί στο Faro στις 5 Μαΐου για να συμπέσει με το άνοιγμα του Robinson Club Quinta da Ria στο Algarve.

> Διάβασε ακόμα: Οι πρώτες covid-free περιοχές της Ελλάδας είναι τα νησιά της

Καλύτερο το φετινό καλοκαίρι

Την ίδια ώρα, οι επικεφαλής του έτερου μεγάλου τουριστικού οργανισμού FTI βλέπουν έκρηξη κρατήσεων για τις καλοκαιρινές διακοπές, με την Ελλάδα και την Κύπρο μεταξύ των προορισμών με τη μεγαλύτερη ζήτηση. Προβλέπουν δε ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλύτερο από το προηγούμενο, αλλά πλήρης αποκατάσταση του κλάδου θα υπάρξει το 2022.

> Διάβασε ακόμα: Η Μάλτα πληρώνει για ταξιδιώτες

Όπως και η TUI, ο FTI θα ξεκινήσει τις διακοπές στα ελληνικά νησιά στις 14 Μαΐου. Ο ταξιδιωτικός όμιλος έχει μάλιστα επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό του κατά 20% σε σύγκριση με το 2019. Περίπου 80 ξενοδοχεία, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών σημάτων Labranda και Kairaba, είναι ανοιχτά στην Κρήτη, την Κω, την Κέρκυρα και τη Ρόδο. Ο tour operator σχεδιάζει επίσης περισσότερες πτήσεις τσάρτερ στη Ρόδο, την Κω και την Κέρκυρα.

Από: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.