Είναι η Πάρος η νέα Μύκονος;

Γιατί η Πάρος έχει γίνει ο νέος hot προορισμός της Ελλάδας.

Γράφει: Esquire Editors 14 Νοεμβρίου 2021

Η Πάρος είναι το νησί που πρωταγωνιστεί στην αγορά εξοχικής κατοικίας, με έντονη ανοικοδόμηση το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με την Engel& Volkers Ελλάδος, η Πάρος είναι το νησί, που λόγω και του κορεσμού που παρατηρείται στην Μύκονο, γνωρίζει μεγάλη ζήτηση, ενώ οι τιμές εκτιμάται ότι θα σημειώσουν περαιτέρω άνοδο.

Στη Μύκονο, όπως προαναφέρθηκε λόγω και της μεγάλης ζήτησης των προηγούμενων χρόνων, έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των διαθέσιμων ακινήτων, ενώ στις καλές περιοχές του νησιού οι τιμές έχουν πιάσεις "ταβάνι". Επίσης θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και το γεγονός ότι πλέον δεν υπάρχουν πολλά διαθέσιμα οικόπεδα. Αυτό σημαίνει ότι περιορίζεται αισθητά ο αριθμός των νέων αναπτύξεων με αποτέλεσμα οι τιμές, στα καλά σημεία του νησιού να διατηρούνται στα ύψη, ενώ το πρόβλημα αναμένεται να γίνει εντονότερο μέσα στα επόμενα χρόνια.

Η συμβολή του κορονοϊού

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς ο κορωνοϊός, πέραν του ότι έχει αυξήσει τις κρατήσεις σε ό,τι έχει να κάνει με την ενοικίαση μεμονωμένων κατοικιών, έχει κινητοποιήσει σημαντική μερίδα Ευρωπαίων για την αγορά του δικού τους σπιτιού, τόσο για ιδία χρήση όσο και για επενδυτικούς σκοπούς για την περίοδο που ο ιδιοκτήτης παραμένει στη χώρα του.

Η αγορά των πολυτελών κατοικιών εκτιµάται ότι καταλαµβάνει περίπου το 10%-15% της συνολικής πίτας και απευθύνεται κυρίως σε αγοραστές εκτός Ελλάδος οι οποίοι, αναζητώντας ιδιαίτερα ακίνητα, είναι διατεθειµένοι να πληρώσουν σηµαντικές υπεραξίες.

Μάλιστα το ιδιαίτερο με την αγορά εξοχικής κατοικίας είναι ότι κλείνουν πιο εύκολα οι αγοραπωλησείς ακινήτων, αφού δεν παρατηρείται το φαινόμενο, "50.000 ευρώ πιο πάνω ή πιο κάτω στην τιμή" που γίνεται με την αγορά κύριας κατοικίας.

Όσον αφορά τη Σαντορίνη η ζήτηση είναι περιορισμένη καθώς έχει πολύ μικρά σπίτια και είναι πολύ τουριστική. Αυτό σημαίνει ότι αφενός μεν οι ξένοι την βλέπουν ως αξιοθέατο και όχι ως μία περιοχή που μπορούν να επενδύσουν σε αυτή, ενώ από την άλλη πλευρά οι Έλληνες την έχουν αποθυμοποιήσει και ως εκ τούτου το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι χαμηλό.

Η συνέχεια στο Capital.gr

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

#STYLEGUIDE BY CLODIST - SALE SHOPPING LIST

Kάθε μέρα οι editors του Esquire προτείνουν τις καλύτερες επιλογές στις εκπτώσεις από το Clodist.gr

Το καπιτονέ παρκά

Γκρι παρκά με κουκούλα, Camel Active explore more

Το casual πουκάμισο

Κοτλέ πουκάμισο, Seidensticker explore more

Το denim overshirt

Overshirt από πετροπλυμένο denim, Hugo explore more

Η μάλλινη ζακέτα

Ζακέτα από 100% μαλλί, Paul & Shark explore more

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Kupo, το κουτάβι που μιλάει ελληνικά στο TikTok

To Cavalier και η μαμά του έχουν γίνει viral και είναι ό,τι πρέπει για να φτιάξει η διάθεσή σου.

Ένα Toyota Yaris αξίας 130.000 ευρώ

Ανώνυμος αγοραστής πλήρωσε 130.000 ευρώ σε δημοπρασία της Ιαπωνίας για να αγοράσει ένα συλλεκτικό Toyota GRMN Yaris.

Γραφει TopGear

Οι πιο κρύες πόλεις στον κόσμο για ατρόμητους ταξιδιώτες

Στο Γιακούτσκ της Ρωσίας η θερμοκρασία αυτές τις μέρες είναι 50 βαθμοί υπό του μηδενός.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα συστατικά που 'καταστρέφουν' τα smoothies

Εννοείται πως υπάρχουν πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις.

Μερικές υπέροχες εικόνες από το νέο μουσείο της Lamborghini

Στη Sant'Agata αν βρεθείς, να ξέρεις ότι μετά από μια σημαντική ανακαίνιση ξανάνοιξε το μουσείο της Lamborghini και αξίζει να το δεις.

Γραφει TopGear