Η ιστορία του τύπου που ζει σε κρουαζιερόπλοιο εδώ και 20 χρόνια

Άλλοι πάνε κρουαζιέρα για να διακοπάρουν και άλλοι για να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους.

Οι κρουαζιέρες κατά τη διάρκεια της πανδημίας εβλήθησαν όσο λίγοι τομείς της βιομηχανίας του τουρισμού, καθώς οι ειδήσεις που αφορούσαν επιβάτες οι οποίοι αναγκάστηκαν να μείνουν σε καραντίνα εντός πλοίου πριν  πατήσουν το πόδι τους στη στεριά, έδρασαν ανασταλτικά για τέτοια εγχειρήματα. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιοι επιβάτες που είναι πρόθυμοι να περάσουν εν πλω όχι 'απλή' καραντίνα αλλά ολόκληρη ζωή (αλά Love Boat). Ανάμεσά τους, ο Mario Salcedo που τα τελευταία είκοσι χρόνια τα περνάει από κρουαζιερόπλοιο σε κρουαζιερόπλοιο και που, σύμφωνα με τους New York Times, είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο.

Mario, Super Mario

Τα μέλη του πληρώματος των κρουαζιερόπλοιων δεν τον αποκαλούν με το μικρό του, αλλά με το παρατσούκλι του: Super Mario. Χαρακτηριστικά είναι όσα περιγράφει ο ντοκιμαντερίστας Lance Oppenheim, που ταξίδεψε μαζί του το 2018, για να κινηματογραφήσει την καθημερινότητά του για λογαριασμό των New York Times.

Το πρώτο πράγμα που είδε, όπως αφηγείται, ήταν το χρώμα του χρήματος - δεν έχει ο καθένας την οικονομική δυνατότητα που να του επιτρέπει να ζει μόνιμα σε τόσο πολυτελή κρουαζιερόπλοια. Άνθρωποι σαν τον Salcedo δεν έχουν να ανησυχούν ούτε για κάποια τυχόν υποθήκη του σπιτιού τους, ούτε για λογαριασμούς.

Διαπίστωσε, ακόμα, ότι οι περισσότεροι εκ των τυχερών είναι μεσήλικες ή συνταξιούχοι. Πλέον, κύρια ασχολία τους είναι το να οργανώνουν και να κλείνουν την επόμενη κρουαζιέρα τους.

Πώς ο Mario Salcedo έγινε ο 'Βασιλιάς της Κρουαζιέρας'

Μετά από δύο δεκαετίες σκληρής δουλειάς στον χρηματοοικονομικό τομέα, ως διευθυντής σε πολυεθνική εταιρεία, έπαθε burnout. Όπως λέει, περνούσε υπερβολικά πολύ χρόνο μακριά από το σπίτι του στο Μαϊάμι, ταξιδεύοντας στη Λατινική Αμερική και μένοντας σε ξενοδοχεία.

Η ιστορία του τύπου που ζει σε κρουαζιερόπλοιο εδώ και 20 χρόνιαYouTube

Σκέφτηκε ότι είχε έρθει η ώρα να κάνει μία αλλαγή. Να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, χωρίς να αφήσει -κατά κάποιον τρόπο- το σπίτι του. Το 1997, λοιπόν, παραιτήθηκε από τη δουλειά του, πακέταρε μία πιο μεγάλη βαλίτσα από εκείνη που συνήθιζε και εξαφανίστηκε ήσυχα και ωραία από τη ζωή των φίλων και της οικογένειάς του, για να κυνηγήσει μια νέα ευκαιρία, στην ανοιχτή θάλασσα.

> Διάβασε ακόμα: Ένα hi-tech houseboat για να ζεις όπου και όπως θέλεις

Όλα αυτά ακούγονται κάπως παράλογα. Τα παράδοξα, όμως, δεν τελειώνουν εδώ. Ο ίδιος, ισχυρίζεται ότι έχει βρει τη θέση που του αναλογεί στον κόσμο και ότι κατάφερε να απομονωθεί ανάμεσα στους αμέτρητους τουρίστες που πάνε κι έρχονται.

Μόνο διάλειμμα, η πανδημία

Η πανδημία, βέβαια, σύμφωνα με μεταγενέστερες του ντοκιμαντέρ πηγές, σταμάτησε για περίπου 15 μήνες το ατέρμονο ταξίδι του. 

> Διάβασε ακόμα: Η glamorous ιστορία των θρυλικών γιοτ Riva

Σε κάθε περίπτωση, ο Mario Salcedo, έχοντας απαλείψει από τη ζωή του τις δραστηριότητες που δεν της προσφέρουν προστιθέμενη αξία, όπως το να βγάζει έξω τα σκουπίδια ή να βάζει πλυντήριο, απολαμβάνει τη ζωή εν πλω με τους δικούς του όρους, αποβιβαζόμενος σπανίως από τα κρουαζιερόπλοια στα οποία διαμένει όταν αυτά αγκυροβολούν σε κάποιο λιμάνι. Όσο για τη ζωή στη στεριά; Δεν έχει νιώσει ξανά το κάλεσμά της.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης