Ο Guardian 'ψηφίζει' Κρήτη για τη φετινή άνοιξη

Και παροτρύνει τους αναγνώστες να εξερευνήσουν το νησί μέσα από διάφορες δραστηριότητες στη φύση.

Γράφει: Esquire Editors 19 Μαρτίου 2023

Κρήτη. Ένα νησί, χιλιάδες λόγοι να την επισκεφτεί κανείς και τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Άλλωστε, οι προορισμοί που εσωκλείει στο εσωτερικό της - Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Άγιος Νικόλαος, Ελούντα, Ιεράπετρα, Μάλια, Σητεία, Σφακιά, και όλα τα μικροσκοπικά καταπράσινα χωριά και κωμοπόλης – αποτελούν ξεχωριστά μέρος προς εξερεύνηση, αφού καθένας έχει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά, που άλλοτε σαγηνεύουν τον επισκέπτη την άνοιξη, άλλοτε το καλοκαίρι, με τον χειμώνα να κρύβει επίσης τα μυστικά του.

Άνοιξη στην Κρήτη

Το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο νησί της Ελλάδας, που στέκει αγέρωχο, παραδοσιακό και γνήσιο στην νότια πλευρά του Αιγαίου, εξυμνείται για ακόμα μια φορά από τον παγκόσμιο Τύπο, με τον Guardian να παροτρύνει τους αναγνώστες του, μέσω των γλαφυρών περιγραφών του, να θαυμάσουν από κοντά τον ζεστό και φιλόξενο αυτό τόπο την περίοδο της άνοιξης για έναν πολύ σημαντικό λόγο: την μοναδικότητα των ανθισμένων τοπίων της άγριας φύσης.

Η βρετανική εφημερίδα αφήνει για λίγο στην άκρη τις χρυσές ακρογιαλιές με τα γαλαζοπράσινα και τιρκουάζ νερά και ενδίδει στον πειρασμό των κατάφυτων βουνών, των βαθιών φαραγγιών, τα εύφορα λιβάδια, τους γόνιμους αμπελώνες και ελαιώνες, τις βραχώδεις βουνοκορφές και τις απόκρημνες πλαγιές. Γάργαρα ποτάμια, μικρές λίμνες και υδροβιότοποι αποκαλύπτουν την άλλη πλευρά του νησιού, την λιγότερο τυπικά καλοκαιρινή, όπου κυριαρχούν εντελώς διαφορετικές αισθήσεις, εικόνες, χρώματα και αρώματα.

Η συνέχεια στο WomanToc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η νέα δίαιτα του Orlando Bloom περιλαμβάνει (και) δηλητήριο βατράχου

Ο δημοφιλής ηθοποιός μόλις αποκάλυψε ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το Orlando Bloom: To the Edge έκανε ακραία πράγματα - και όχι μόνο στη διατροφή του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Καλώς ήρθες ηλεκτρική Ferrari

Όσα γνωρίζουμε για το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο της ιταλικής εταιρείας που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2025.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Πώς θα αντιμετωπίσεις την τενοντίτιδα ώμου, αν παίζεις τένις

Όλα όσα γνωρίζουμε για την πρόληψη και την θεραπεία της ασθένειας.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.