
H πιο φθηνή πόλη στην Ευρώπη είναι ό,τι πρέπει για το επόμενό σου ταξίδι
Υπάρχουν καταλύματα που κοστίζουν 30 ευρώ ανά διανυκτέρευση.
Ο Νοέμβριος πλησιάζει, το ίδιο και οι επόμενες αποδράσεις μας -έστω και στο μυαλό μας- οι οποίες μπορεί να είναι φθινοπωρινές, για τους τυχερούς, ή λίγο πιο μετά, κοντά στα Χριστούγεννα. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, για παράδειγμα, το ταξίδι -ειδικότερα στην Ευρώπη- είναι μια αξέχαστη εμπειρία. Στη Γηραιά Ήπειρο έχουμε ορισμένους προορισμούς που είναι από τους καλύτερους στον κόσμο για χειμερινές διακοπές. Όπως κάποιες από τις πόλεις της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. Πρόκειται για πανέμορφες πόλεις, με ιστορικά κέντρα που βρίσκονται στα καλύτερά τους κατά τους ψυχρούς μήνες. Σκεφτείτε για παράδειγμα τη Βουδαπέστη ή την Κρακοβία κάτω από μια "κουβέρτα" χιονιού.
Δεν είναι μόνο όμορφες πόλεις, είναι επίσης ιστορικές πόλεις, γεμάτες πολιτισμό, είναι ασφαλείς, είναι πολύ κοντά στην Ελλάδα -τόσο κοντά που με δύο ή τρεις ώρες πτήσης μπορείτε να φτάσετε πολύ εύκολα- και τέλος, είναι φθηνές πόλεις. Πάρα πολύ φθηνές. Οι δύο πόλεις που αναφέραμε προηγουμένως, για παράδειγμα, είναι από τις φθηνότερες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στην Κρακοβία;
Η Κρακοβία είναι μια πολωνική πόλη σπάνιας ομορφιάς, με ένα ιστορικό κέντρο που θυμίζει καρτ ποστάλ, δεκάδες πολιτιστικά αξιοθέατα, παραστάσεις, ζωντανή μουσική, καθώς και υπέροχες χριστουγεννιάτικες αγορές. Κι όμως, είναι ιδιαίτερα φθηνή.
Στην Κρακοβία, για παράδειγμα, υπάρχουν διαμερίσματα προς ενοικίαση για τους επόμενους μήνες που κοστίζουν 30 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Παρότι πρόκειται για ένα πολύ χαμηλό ποσό, αντιστοιχεί σε ευμεγέθη καταλύματα, πλήρως προσεγμένα και πεντακάθαρα, με ωραία έπιπλα.
Για να καταλάβεις πόσο φθηνή είναι η Κρακοβία, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να περάσεις λίγο χρόνο σε έναν από τους πολλούς ιστότοπους που είναι αφιερωμένοι στις βραχυχρόνιες ενοικιάσεις, όπως το Airbnb. Εκεί υπάρχουν μικρά διαμερίσματα προς ενοικίαση που κοστίζουν ακόμη και λιγότερο από 30 ευρώ ανά διανυκτέρευση, ακριβώς στο κέντρο, με θέα την παλιά πόλη.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Αυτές είναι οι τιμές των iPhone 17 στην Ελλάδα-ξεπερνούν τα 2.500 ευρώ
Δείτε τις τιμές στην Ελλάδα για όλες τις εκδόσεις της σειράς iPhone 17. Πόσο κοστίζει το νέο iPhone Air, αλλά και τα κορυφαία iPhone 17 Pro και iPhone 17 Pro Max.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΠαρουσιάστηκε το Apple Watch Ultra 3 και έχει αυτονομία για κλάματα
Η Apple παρουσίασε το Apple Watch Ultra 3, το πιο premium smartwatch της μέχρι σήμερα. Νέες δυνατότητες, φρέσκος σχεδιασμός, αλλά η αυτονομία του αφήνει ερωτηματικά.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΈρχεται νέο video game James Bond από τους δημιουργούς του Hitman-ποιος ηθοποιός υποδύεται τον 007
Ο πιο διάσημος πράκτορας του κόσμου επιστρέφει σε μια νέα περιπέτεια που συνδυάζει κατασκοπεία, δράση, gadgets και θεαματικές σκηνές. Και ναι, ξέρουμε πλέον ποιος θα τον υποδυθεί.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΞεκίνησες τη γυμναστική; Πώς να το κάνεις συνήθεια σύμφωνα με το Harvard
Η έλλειψη χρόνου είναι ο βασικός λόγος που πολλοί αφήνουν τη γυμναστική στην άκρη. Τι προτείνουν ειδικοί για να χωρέσει η άσκηση στην καθημερινότητα και τα ευρήματα μιας έρευνας του Harvard
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΗ πανεύκολη μέθοδος για περισσότερη αντοχή στο τρέξιμο
Τρέχεις, βαριέσαι, ιδρώνεις και τελικά ξεμένεις από αντοχή και αποτελέσματα δε βλέπεις. Αν εφαρμόσεις αυτήν τη σωτήρια μέθοδο, θα τρέχεις περισσότερο και θα χάνεις κιόλας λίπος, αν αυτόι είναι το ζητούμενο.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΠόσες ώρες ζητά ο συνιδρυτής της Google να δουλεύουν οι εργαζόμενοι
Ο Sergey Brin, συνιδρυτής της Google, προκάλεσε αντιδράσεις, συζητώντας για το ωράριο των εργαζομένων, επικαλούμενος τον σκληρό ανταγωνισμό στην Τεχνητή Νοημοσύνη.
Γραφει Τιμος Σαλαμες