Το απίστευτο κόλπο για να βρεις εκπληκτικά μέρη σε κοντινή απόσταση

Οι καλύτερες ιστοσελίδες και εφαρμογές που μπορείς να συμβουλευτείς για να ανακαλύψεις ό,τι καλύτερο υπάρχει γύρω σου.

Δε χρειάζεται να ταξιδέψεις στην Αυστραλία, την Ιαπωνία ή ποιος ξέρει πού αλλού για να ζήσεις τη συγκίνηση της ανακάλυψης, για να θαυμάσεις όμορφα και άγνωστα μέρη. Συχνά αυτά τα συναρπαστικά μέρη που ψάχνεις και οι τοποθεσίες που σε ενδιαφέρουν απέχουν μόλις λίγα χιλιόμετρα από τον τόπο που ζεις και δεν το γνωρίζεις καν.

Ακολουθούν λοιπόν μερικά κόλπα για να βρεις τον δρόμο σου και να ανακαλύψεις υπέροχους προορισμούς εκεί που δεν το περίμενες. Αυτές τις τοποθεσίες θα τις έχεις πάντα στη διάθεσή σου για να οργανώσεις όμορφα ταξίδια, ακόμη και μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο.

whats-near.me

Ο ιστότοπος whats-near.me δείχνει κοντινά μέρη που έχουν το δικό τους λήμμα στη Wikipedia. Για να ξεκινήσεις, μπορείς να μεταβείς στο whats-near.me στο πρόγραμμα περιήγησής σου σε υπολογιστή ή στο κινητό σου και, στη συνέχεια, κάνε κλικ ή πάτησε το κουμπί "share location" (κοινοποίηση τοποθεσίας) για να μπορέσει να εντοπίσει ο ιστότοπος την τοποθεσία σου.

Κάπως έτσι, θα δεις τον χάρτη της περιοχής γύρω σου συμπληρωμένο με κάθε κοντινό μέρος που έχει το δικό του λήμμα στη Wikipedia. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακαλύψεις κοντινά πάρκα, αρχαιολογικούς χώρους, σχολεία, ακόμη και σημαντικές επιχειρήσεις. Επισημαίνει επίσης τυχόν ιστορικά γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων μαχών, που έλαβαν χώρα σε κοντινή απόσταση, μαζί με σημαντικά κτίρια.

Atlas Obsura

Το Atlas Obscura είναι ένα από τα καλύτερα ταξιδιωτικά ιστολόγια που υπάρχουν. Ο ιστότοπος δημοσιεύει καθημερινά άρθρα για παράξενα μέρη που μπορεί να βρεθούν σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Προσφέρει επίσης έναν χάρτη που υποδεικνύει την τοποθεσία κάθε θέματος που καλύπτεται, συνοδευόμενο από ένα κουμπί "κοντά μου".

Κάνε κλικ στην αναζήτηση και έπειτα πάτησε την επιλογή "places near me", δίνοντας παράλληλα πρόσβαση στην τοποθεσία σου. Μετά, θα εμφανιστεί  ο χάρτης με σημειωμένες μερικές από τις ενδιαφέρουσες τοποθεσίες γύρω σου.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας