
Ένα αεροδρόμιο - αμπελώνας έρχεται στη Φλωρεντία
Για την ακρίβεια, μιλάμε για ένα υπερθέαμα αρχιτεκτονικής.
Το αεροδρόμιο της Φλωρεντίας, με συνολικά 7,7 στρέμματα, πρόκειται να καλυφθεί αποκλειστικά από αμπέλια. Ένα πραγματικό υπερθέαμα αρχιτεκτονικής που προκύπτει μία έξυπνη και οικολογικά βιώσιμη επαναχρησιμοποίηση του χώρου, μοιάζει να είναι το τέλειο καλωσόρισμα για όσους φτάνουν στην παραμυθένια πόλη της Τοσκάνης. Σίγουρα πάντως, θα είναι απόλυτα πρωτότυπο, αφού δεν έχουμε δει πουθενά αλλού κάτι αντίστοιχο. Άλλωστε, αυτή είναι μια περιοχή τουρισμού, ομορφιάς και κρασιού και άρα, δε θα μπορούσε να υπάρξει πιο αντιπροσωπευτική ιδέα.
Το έργο για το νέο αεροδρόμιο της Φλωρεντίας ανήκει στο αμερικανικό σχεδιαστικό στούντιο Rafael Viñoly Architects το οποίο, όπως μετέδωσε πρόσφατα το Euronews, το οποίο έδωσε τελικά στη δημοσιότητα τα σχέδια για την ανακαίνιση του διεθνούς τερματικού σταθμού. Από τις αποδόσεις είναι ξεκάθαρο ότι το αεροδρόμιο θα είναι ιδιαίτερα μοντέρνο αλλά και λειτουργικό. Και φυσικά, κανένα άλλο αεροδρόμιο στον κόσμο, δε θα μπορεί να καυχηθεί για έναν αμπελώνα αυτού του τύπου.
Οι λεπτομέρειες του έργου δεν είναι ακόμη εντελώς σαφείς αυτήν τη στιγμή. Γνωρίζουμε ότι ο νέος διεθνής τερματικός σταθμός θα έχει συνολική επιφάνεια περίπου 50 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και ότι η οροφή θα έχει την ομορφιά 38 σειρών αμπέλων αλλά εξακολουθούν να λείπουν πολλές λεπτομέρειες, τις οποίες φυσικά θα μάθουμε εν καιρώ.
Το αεροδρόμιο της Φλωρεντίας θα παράγει σημαντική ποσότητα κρασιού χάρη σε σχεδόν 8 στρέμματα εξ ολοκλήρου φυτεμένα αμπέλια. Και η ιδιαιτερότητα είναι ότι θα βρίσκονται όλα στην ταράτσα του νέου διεθνούς τερματικού σταθμού. Φαντάσου δηλαδή μία πράσινη στέγη, αλλά σκεπασμένη μόνο από αμπέλια.
Η ιδέα είναι ότι οι τοπικές εταιρείες θα φροντίσουν τον αμπελώνα και ότι μετά τον τρύγο ορισμένες φάσεις επεξεργασίας και αποθήκευσης σταφυλιών θα πραγματοποιηθούν απευθείας μέσα στο ίδιο το αεροδρόμιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει μόνο ένα ακόμη αεροδρόμιο στον κόσμο που παράγει εν μέρει κρασί, αλλά και πάλι, αυτό της Φλωρεντίας αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προσδοκία.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Αυτό είναι το καλύτερο κρέας για να φας μετά το γυμναστήριο
Έρευνα ρίχνει φως στον ρόλο που παίζει η ποιότητα και η σύνθεση των τροφών στη διαδικασία αποκατάστασης του οργανισμού και στην αποτελεσματικότητα της προπόνησης.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΈνα αναπάντεχο πρόβλημα με το iPhone 17 Pro
Το νέο iPhone 17 Pro έκανε αίσθηση με τον σχεδιασμό και τα χρώματά του, ιδίως το εντυπωσιακό Cosmic Orange. Όμως, μια πρόσφατη ανάρτηση στο Reddit άνοιξε συζήτηση για κάτι που ίσως η Apple δεν περίμενε.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΌλα όσα έγιναν στο Academy Museum Gala
Από τον Martin Scorsese και τον Bruce Springsteen μέχρι την Penélope Cruz και την Kim Kardashian με καλυμμένο πρόσωπο, η βραδιά έστησε το νέο αφήγημα ισχύος στο σύγχρονο σινεμά. Εδώ δεν τιμώνται απλώς καριέρες- χτίζεται ο ίδιος ο μύθος του Χόλιγουντ.
Η επιστημονική εξήγηση του γιατί πονάει τόσο πολύ μια "πληγωμένη" καρδιά
Ο χωρισμός επηρεάζει όχι μόνο την ψυχολογία αλλά και το σώμα. Μάθε πώς οι ορμόνες του στρες, οι σωματικές αντιδράσεις και το "σύνδρομο разбroken heart" εξηγούν τον έντονο πόνο που νιώθουμε.
Γραφει Πωλινα ΦραγκουΓιατί οι άνδρες ζουν λιγότερα χρόνια από τις γυναίκες
Οι άνδρες έχουν χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής από τις γυναίκες λόγω βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών παραγόντων. Μάθε τι δείχνουν οι έρευνες του Χάρβαρντ.
Γραφει Πωλινα ΦραγκουΠόσοι Έλληνες ενημερώνονται από το TikTok και το YouTube για την επικαιρότητα
Σκρολάρεις για να μάθεις τι συμβαίνει στον πλανήτη; Δεν είσαι ο μόνος. Σύμφωνα με νέα έρευνα, το ίδιο κάνει μεγάλη μερίδα Ελλήνων και οι αριθμοί είναι πραγματικά εντυπωσιακοί.
Γραφει Νικη Κοντομηνα