Τα πιο value for money μέρη για ταξίδι το 2018 σύμφωνα με το Lonely Planet

Υπέροχοι προορισμοί στους οποίους δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μία περιουσία.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 05 Σεπτεμβρίου 2018

Η ομορφιά του φυσικού τοπίου σε συνδυασμό με τις παροχές ενός προορισμού αλλά και το αντίτιμο που πληρώνεις γι' αυτές είναι εκείνες οι παράμετροι που καθορίζουν το πόσο οικονομικό μπορεί να χαρακτηριστεί ένα μέρος. Με βάση τα παραπάνω, το Lonely Planet έκανε μία λίστα με τους πιο value for money προορισμούς του πλανήτη για το 2018.

Τους εξής:

Ταλίν, Εσθονία

Τα πιο value for money μέρη για ταξίδι το 2018 σύμφωνα με το Lonely Planet

Η πρωτεύουσα της Εσθονίας θεωρείται μία από τις ομορφότερες της Ευρώπης για τους experts του Lonely Planet, παρότι δεν έχει τη δημοφιλία του Παρισιού ή της Ρώμης. Ένα Σαββατοκύριακο σε αυτήν μπορεί να είναι ιδιαιτέρως οικονομικό, ενώ δεν είναι λίγες οι low cost αεροπορικές εταιρείες που έχουν απευθείας πτήσεις για Ταλίν. 

Λανθαρότε, Κανάρια Νησιά, Ισπανία

ΛΑΝΘΑΡΟΤΕ

Το τέταρτο μεγαλύτερο νησί των Καναρίων Νήσων στον Ατλαντικό ωκεανό είναι ένα από τα πιο γοητευτικά του συμπλέγματος, με άκρως εντυπωσιακό φυσικό τοπίο. Εκτός αυτού, προσφέρει πάρα πολύ οικονομικές επιλογές σε διαμονή και άλλου είδους ταξιδιωτικές υπηρεσίες.

Αριζόνα, ΗΠΑ

ΑΡΙΖΟΝΑ

Ένα από τα συναρπαστικότερα και άγρια μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών, συμβαίνει να είναι και ένα από τα πιο προσιτά οικονομικά. Ιδανικότερες εποχές για να το επισκεφθεί κάποιος σύμφωνα με το Lonely Planet είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο. 

Λα Παζ, Βολιβία

ΛΑ ΠΑΖ

Περίπου 4.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, η πρωτεύουσα της Βολιβίας, θεωρείται η "υψηλότερη" από κάθε ομόλογό της. Εκτός αυτού, είναι και ένας από τους φθηνότερους προορισμούς της Λατινικής Αμερικής και σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη. 

Πολωνία

ΠΟΛΩΝΙΑ

Παρά την εύκολη πρόσβασή της σχεδόν από κάθε σημείο της Ευρώπης και την διαρκώς αυξανόμενη τα τελευταία χρόνια τουριστική της φήμη, δεν έχει κερδίσει ακόμη την ευρεία αποδοχή των ταξιδιωτών. Και δεν μιλάμε μόνο για την Κρακοβία ή τη Βαρσοβία αλλά και για άλλες πόλεις όπως το Λούμπλιν, το Τορούν και το Τάρνοου, που είναι εξίσου όμορφα όσο και φθηνά. 

Εσαουίρα, Μαρόκο

ΕΣΑΟΥΙΡΑ

Θεωρείται το νέο Μαρακές και συνδυάζει ιστορική παράδοση με κοσμοπολιτισμό. Παράλληλα, είναι ένας αγαπημένος εσχάτως προορισμός για τους φίλους του  windsurfing και του kite. Όλα αυτά, σε εντυπωσιακά χαμηλές τιμές τηρουμένων των αναλογιών. 

Ηνωμένο Βασίλειο

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Να και κάτι που δεν περίμενες να δεις σε αυτή τη λίστα. Ο λόγος είναι απλός, σχετίζεται με το Brexit και την αποδυνάμωση της λίρας. Έτσι, οι ταξιδιώτες έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να γνωρίσουν περισσότερα μέρη, εκτός από το Λονδίνο. 

Μπάχα Καλιφόρνια, Μεξικό

ΜΠΑΧΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

Η "Κάτω Καλιφόρνια" βρίσκεται στο βορειοδυτικότερο σημείο της χώρας και προς το παρόν δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο η αμερικάνικη συνονόματή της. Ίσως όμως γίνει όταν όλοι μάθουν τις τρομερά προσιτές επιλογές που προσφέρει σε διαμονή και φαγητό. 

Τζάκσονβιλ, Φλόριντα, ΗΠΑ

ΤΖΑΚΣΟΝΒΙΛ

Το Jax, όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, έχει μία απέραντη παραλία μήκους 35 χιλιομέτρων και οι Αμερικάνοι επιμένουν ότι πρόκειται για ένα κρυμμένο ταξιδιωτικό διαμάντι. Μάλιστα, φημίζεται για τις τοπικές ζυθοποιίες, με την τιμή της μπύρας στα μπαρ να ξεκινά από τα $3. 

Χουνάν, Κίνα

ΧΟΥΝΑΝ

Η Κίνα γενικότερα είναι γνωστή για τα προσιτά πακέτα διακοπών, ωστόσο η επαρχία στα νοτιοανατολικά της χώρας φαίνεται να μοιάζει με πραγματική ταξιδιωτική ευκαιρία. Αν εξαιρέσεις το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων, όλα τα υπόλοιπα είναι σοκαριστικά φθηνά. 

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου