Pantin: To Brooklyn του Παρισιού

Μία όαση χαλαρότητας: Μεγάλοι χώροι, ποδηλατικά μονοπάτια, κανάλια μαγαζιά και μία γοητεία στην οποία δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί.

Βγαίνεις από τον σταθμό του μετρό Hoche με κατεύθυνση την λεωφόρο Jean Lolive. Σου έχουν υποσχεθεί ένα μικρό hip παράδεισο, η πρώτη εικόνα που αντικρίζεις όμως δεν ικανοποιεί τις προσδοκίες: ένας φαρδύς δρόμος χωρίς πολλά πολλά δέντρα, χωρίς άξια λόγου κτίρια, γεμάτος με χαλάλ κρεοπωλεία και κινέζικα μαγαζιά. Κι όμως το Pantin έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει, αν δεν μείνεις στην πρώτη εικόνα.

Το Brooklyn του Παρισιού

Pantin: To Brooklyn του Παρισιού

Είκοσι λεπτά με το αυτοκίνητο αρκούν για να φτάσεις από την Place de la République στη γειτονιά. Αν, φυσικά, δεν θέλεις να βρεθείς εκεί μέσω του καναλιού St. Martin. Από την άλλη πάλι το Pantin φημίζεται για τις εξαιρετικές ποδηλατικές διαδρομές που προσφέρει. Ίσως είναι ο βασικός λόγος που η περιοχή έχει προσελκύσει πολλούς νεαρούς ανθρώπους. Βέβαια, αυτό είναι μάλλον αμελητέο σε σχέση με τις πολύ καλές ευκαιρίες που προσφέρει για να νοικιάσει κανείς -ή ακόμα και για ένα νεαρό ζευγάρι να αγοράσει το πρώτο του σπίτι. Για αυτό και πολύ το αποκαλούν το Brooklyn του Παρισιού· μία μποέμ καλαίσθητη γειτονιά, ιδανική για να μεγαλώσεις παιδιά και να έχεις λίγα περισσότερα τετραγωνικά μέτρα δικά σου.

Ποδήλατο ή βάρκα;

Pantin Παρίσι 2

Στα τέλη του 19ου αιώνα το Pantin είχε μεταμορφωθεί σε μία καθαρά βιομηχανική γειτονιά γεμάτη αποθήκες. Σήμερα τα περισσότερα παλιά εργοστασιακά κτίρια έχουν μετατραπεί σε μεγάλες πολυκατοικίες. Το κανάλι γύρω από το οποίο είναι κτισμένη η γειτονιά μπορεί να λειτουργήσει ως ιδανικός οδηγός για να ξεναγηθεί κανείς. Στις αποβάθρες μπορείς να νοικιάσεις μικρές ηλεκτρικές βαρκούλες. Το μικρό ταξίδι στα κανάλι θα ανέβει επίπεδο αν προμηθευτείς τρία πράγματα για τα οποία φημίζεται η Γαλλία: μπαγκέτες, τυριά κι ένα καλό μπουκάλι κρασί.

Μπύρες, sushi και μοντέρνος χορός

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ⒻⓁΔⓥ∣ⓞ (@flav_46) on

Αν κατευθυνθείς βόρεια θα βρεθείς μπροστά σε άπειρα wine bars, restaurants και σε παλιά κελάρια που έχουν μεταμορφωθεί σε μικρά γραφικά bistrot. Όλα αυτό το μωσαϊκό των χώρων εστίασης διακόπτει ένα επιβλητικό τσιμεντένιο κτίριο: Το Κρατικό Κέντρο Χορού (CND) φημίζεται για τις πρωτοποριακές παραστάσεις που φιλοξενεί, κι ίσως αποτελεί ιδανική επιλογή αν θέλεις να νιώσεις λίγο περισσότερο Παριζιάνος. Μπορείς πάντα, βέβαια, να παρακάμψεις αυτήν την επιλογή και να βρεθείς στο εξαιρετικό ιαπωνικό εστιατόριο Délice Supplice στην ταράτσα του κτιρίου, ή να τιμήσεις την παγκόσμια μόδα της craft μπύρας στο Brasserie Gallia - μία μικρή ζυθοποιία του 1890 που άνοιξε πρόσφατα ξανά τις πόρτες της.

Και η μόδα;

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vincent Migrenne (@vinmig) on

Η αναγέννηση του Pantin, τις τελευταίες δεκαετίες, φαίνεται πως προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον σε μεγάλα γαλλικά brands. Η Hermès επέλεξε ήδη από το 1992 να εγκαταστήσει τα κεντρικό της atelier στην περιοχή, κάποια χρόνια αργότερα ακολούθησε η Chanel, ενώ μόλις πέρσι η ιστορική σχολή μόδας Esmod μετέφερε μεγάλο μέρος του προγράμματος σπουδών της στο Pantin. Μέχρι το 2020, μία πολύ φρέσκια ιδέα θα έχει πάρει σάρκα και οστά: Ένα "εργοστάσιο τέχνης", αφιερωμένο στις χειροποίητες δημιουργίες, θα ανοίξει τις πύλες του στα 25 χιλιάδες (!) τετραγωνικά μέτρα που θα καλύπτει.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.