Μπορείς να μείνεις με μία νομαδική φυλή στη Μογγολία, στο πιο απομακρυσμένο AirBnb της Γης

Μακριά από τα πάντα, κυριολεκτικά.

Από σήμερα, μπορείς να γνωρίσεις τις παραδόσεις και τις συνήθειες των νομαδικών φυλών της Μογγολίας, χάρη στο πιο απομακρυσμένο Airbnb που υπάρχει. 

Στις ερημικές και απόκοσμα γοητευτικές κοιλάδες της βορειοανατολικής Ασίας, οι νομαδικοί πληθυσμοί μεταναστεύουν και εγκαθίστανται από μέρος σε μέρος, σε διάφορες εποχές του χρόνου. Για όσους επιθυμούν να ζήσουν μια παρόμοια εμπειρία, το Airbnb συνεργάζεται με την πλατφόρμα What3words και συμπεριλαμβάνει στα καταλύματά του μια σκηνή της φυλής, ίδια ακριβώς με αυτή που ζουν οι νομάδες.

Μπορείς να μείνεις με μία νομαδική φυλή στη Μογγολία, στο πιο απομακρυσμένο AirBnb της Γης

Το What3words ουσιαστικά καταγράφει τις μετακινήσεις τους, με γεωγραφική απόκλιση μόλις 3 μέτρων, ώστε να γνωρίζει κάποιος που θα τους συναντήσεις και πού ασφαλώς θα διαμείνει κάθε φορά. 

Οι υπηρεσίες του What3words ξεκίνησαν το 2013, στο Λονδίνο, πάνω σε μια απλή ιδέα: Να γίνει ευκολότερη και αμεσότερη η γεωγραφική τοποθέτηση, μετατρέποντας τις συντεταγμένες σε διευθύνσεις μόλις τριών λέξεων. Κάθε σημείο της Γης αντιστοιχεί σε έναν κώδικα τριών λέξεων, με την τοποθεσία να γίνεται εύκολα προσβάσιμη μέσω της εφαρμογής, που είναι δωρεάν τόσο σε iOS όσο και σε Android.

ΜΟΓΓΟΛΙΑ 1

Οι Otgonbayar και Zorigt, δύο από τα μέλη της νομαδικής Μογγολικής φυλής που διασχίζουν τις στέπες και τα βόρεια δάση της τάιγκα, πιστεύουν πως αυτός είναι ο ιδανικότερος τρόπος για να γνωρίσει κάποιος την κουλτούρα και τις παραδόσεις τους. Παράλληλα, με αυτό τον τρόπο καταφέρνουν να ενισχύσουν το εισόδημά τους ώστε να προμηθευτούν τον απαραίτητο για τις μετακινήσεις τους εξοπλισμό καθώς και τα ηλεκτρονικά μέσα (κυρίως smartphones) για να μπορεί να τους εντοπίσει κάποιος. 

ΜΟΓΓΟΛΙΑ 2

Το κατάλυμα που προσφέρεται είναι διαθέσιμο για τρεις ημέρες και δύο νύχτες κάθε φορά. Πρόκειται για μια σκηνή ίδια με αυτή του υπόλοιπου καραβανιού, το οποίο θα σε μάθει πώς να ζεσταθείς, πώς να μαγειρέψεις και γενικά πώς να κινηθείς σε κάθε σημείο της φύσης στο οποίο θα βρίσκεσαι. Σίγουρα μια εξαιρετική εμπειρία, πολύ πιο σημαντική από οποιοδήποτε πιο άνετο Airbnb.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Dua Lipa είναι και επίσημα Αλβανίδα

"Θα είμαι κι’ εγώ Αλβανίδα με χαρτιά" δήλωσε το απόλυτο icon της ποπ σκηνής μόλις πήρε επισήμως την αλβανική υπηκοότητα.

Britannia, το βασιλικό γιοτ έχει αμφιλεγόμενη ιστορία

Η σύνδεση της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ με το "πλωτό παλάτι" που της θύμιζε τον εαυτό της.

To emoji μελιτζάνα έχει τη δική του ιστορία

Πώς φτάσαμε γύρω στο 2011 να χρησιμοποιούμε το emoji μελιτζάνα για να υποδηλώσουμε την ερωτική μας έξαψη.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ενδιαφέρουσες εναλλακτικές αν αντιπαθείς το Twitter του Elon Musk

Σε περίπτωση που σκέφτεσαι να την κάνεις από το Twitter, λύσεις υπάρχουν.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Ποιους άντρες αποφεύγουν τελικά οι γυναίκες

Αυτοί είναι οι τύποι αντρών που δεν συμπαθούν ακριβώς και, κυρίως, πώς δεν θα γίνεις ένας από αυτούς.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Μια ματιά στο πρωτότυπο quizy.gr

To συνδρομητικό site που δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες να κερδίσουν πλούσια δώρα.