Μπορείς να μείνεις με μία νομαδική φυλή στη Μογγολία, στο πιο απομακρυσμένο AirBnb της Γης

Μακριά από τα πάντα, κυριολεκτικά.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 23 Νοεμβρίου 2018

Από σήμερα, μπορείς να γνωρίσεις τις παραδόσεις και τις συνήθειες των νομαδικών φυλών της Μογγολίας, χάρη στο πιο απομακρυσμένο Airbnb που υπάρχει. 

Στις ερημικές και απόκοσμα γοητευτικές κοιλάδες της βορειοανατολικής Ασίας, οι νομαδικοί πληθυσμοί μεταναστεύουν και εγκαθίστανται από μέρος σε μέρος, σε διάφορες εποχές του χρόνου. Για όσους επιθυμούν να ζήσουν μια παρόμοια εμπειρία, το Airbnb συνεργάζεται με την πλατφόρμα What3words και συμπεριλαμβάνει στα καταλύματά του μια σκηνή της φυλής, ίδια ακριβώς με αυτή που ζουν οι νομάδες.

Μπορείς να μείνεις με μία νομαδική φυλή στη Μογγολία, στο πιο απομακρυσμένο AirBnb της Γης

Το What3words ουσιαστικά καταγράφει τις μετακινήσεις τους, με γεωγραφική απόκλιση μόλις 3 μέτρων, ώστε να γνωρίζει κάποιος που θα τους συναντήσεις και πού ασφαλώς θα διαμείνει κάθε φορά. 

Οι υπηρεσίες του What3words ξεκίνησαν το 2013, στο Λονδίνο, πάνω σε μια απλή ιδέα: Να γίνει ευκολότερη και αμεσότερη η γεωγραφική τοποθέτηση, μετατρέποντας τις συντεταγμένες σε διευθύνσεις μόλις τριών λέξεων. Κάθε σημείο της Γης αντιστοιχεί σε έναν κώδικα τριών λέξεων, με την τοποθεσία να γίνεται εύκολα προσβάσιμη μέσω της εφαρμογής, που είναι δωρεάν τόσο σε iOS όσο και σε Android.

ΜΟΓΓΟΛΙΑ 1

Οι Otgonbayar και Zorigt, δύο από τα μέλη της νομαδικής Μογγολικής φυλής που διασχίζουν τις στέπες και τα βόρεια δάση της τάιγκα, πιστεύουν πως αυτός είναι ο ιδανικότερος τρόπος για να γνωρίσει κάποιος την κουλτούρα και τις παραδόσεις τους. Παράλληλα, με αυτό τον τρόπο καταφέρνουν να ενισχύσουν το εισόδημά τους ώστε να προμηθευτούν τον απαραίτητο για τις μετακινήσεις τους εξοπλισμό καθώς και τα ηλεκτρονικά μέσα (κυρίως smartphones) για να μπορεί να τους εντοπίσει κάποιος. 

ΜΟΓΓΟΛΙΑ 2

Το κατάλυμα που προσφέρεται είναι διαθέσιμο για τρεις ημέρες και δύο νύχτες κάθε φορά. Πρόκειται για μια σκηνή ίδια με αυτή του υπόλοιπου καραβανιού, το οποίο θα σε μάθει πώς να ζεσταθείς, πώς να μαγειρέψεις και γενικά πώς να κινηθείς σε κάθε σημείο της φύσης στο οποίο θα βρίσκεσαι. Σίγουρα μια εξαιρετική εμπειρία, πολύ πιο σημαντική από οποιοδήποτε πιο άνετο Airbnb.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η προπόνηση στο κρύο και πώς θα σε θωρακίσει

Τα πλεονεκτήματα του να προπονείσαι όταν το θερμόμετρο πλησιάζει το 0.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τελικά, ποια είναι τα σημαντικότερα video games όλων των εποχών;

Από το Pac-Man του 1980 και τα ουφάδικα μέχρι τη χρυσή εποχή του PS5 και του VR.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Έρευνα ρίχνει φως στο ιδανικό μέγεθος του πέους

Η απάντηση έρχεται από εκείνες που έχουν τον τελευταίο λόγο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Οι ασκήσεις που θα σου χτίσουν ισχυρότερους μύες

Η -μισή- μπάρα σου υπό γωνία σου προσφέρει περισσότερα οφέλη από μια προπόνηση πιέσεων στον πάγκο.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ένας Έλληνας στο Rally Dakar 2022

Ο Βασίλης Μπούδρος είναι ο Έλληνας αναβάτης που εξασφάλισε την συμμετοχή του στον διασημότερο αγώνα Rally και ετοιμάζει τη Husqvarna του για μια επική περιπέτεια στους αμμόλοφους της Σαουδικής Αραβίας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Κι αν ο Νίκος Μουτσινάς είναι η σάτιρα που αρμόζει στην ελληνική τηλεόραση;

Κάποιες σκέψεις σχετικά με το αν το "Καλό Μεσημεράκι" είναι τελικά σατιρική εκπομπή.