Μπορείς να μείνεις με μία νομαδική φυλή στη Μογγολία, στο πιο απομακρυσμένο AirBnb της Γης

Μακριά από τα πάντα, κυριολεκτικά.

Από σήμερα, μπορείς να γνωρίσεις τις παραδόσεις και τις συνήθειες των νομαδικών φυλών της Μογγολίας, χάρη στο πιο απομακρυσμένο Airbnb που υπάρχει. 

Στις ερημικές και απόκοσμα γοητευτικές κοιλάδες της βορειοανατολικής Ασίας, οι νομαδικοί πληθυσμοί μεταναστεύουν και εγκαθίστανται από μέρος σε μέρος, σε διάφορες εποχές του χρόνου. Για όσους επιθυμούν να ζήσουν μια παρόμοια εμπειρία, το Airbnb συνεργάζεται με την πλατφόρμα What3words και συμπεριλαμβάνει στα καταλύματά του μια σκηνή της φυλής, ίδια ακριβώς με αυτή που ζουν οι νομάδες.

Μπορείς να μείνεις με μία νομαδική φυλή στη Μογγολία, στο πιο απομακρυσμένο AirBnb της Γης

Το What3words ουσιαστικά καταγράφει τις μετακινήσεις τους, με γεωγραφική απόκλιση μόλις 3 μέτρων, ώστε να γνωρίζει κάποιος που θα τους συναντήσεις και πού ασφαλώς θα διαμείνει κάθε φορά. 

Οι υπηρεσίες του What3words ξεκίνησαν το 2013, στο Λονδίνο, πάνω σε μια απλή ιδέα: Να γίνει ευκολότερη και αμεσότερη η γεωγραφική τοποθέτηση, μετατρέποντας τις συντεταγμένες σε διευθύνσεις μόλις τριών λέξεων. Κάθε σημείο της Γης αντιστοιχεί σε έναν κώδικα τριών λέξεων, με την τοποθεσία να γίνεται εύκολα προσβάσιμη μέσω της εφαρμογής, που είναι δωρεάν τόσο σε iOS όσο και σε Android.

ΜΟΓΓΟΛΙΑ 1

Οι Otgonbayar και Zorigt, δύο από τα μέλη της νομαδικής Μογγολικής φυλής που διασχίζουν τις στέπες και τα βόρεια δάση της τάιγκα, πιστεύουν πως αυτός είναι ο ιδανικότερος τρόπος για να γνωρίσει κάποιος την κουλτούρα και τις παραδόσεις τους. Παράλληλα, με αυτό τον τρόπο καταφέρνουν να ενισχύσουν το εισόδημά τους ώστε να προμηθευτούν τον απαραίτητο για τις μετακινήσεις τους εξοπλισμό καθώς και τα ηλεκτρονικά μέσα (κυρίως smartphones) για να μπορεί να τους εντοπίσει κάποιος. 

ΜΟΓΓΟΛΙΑ 2

Το κατάλυμα που προσφέρεται είναι διαθέσιμο για τρεις ημέρες και δύο νύχτες κάθε φορά. Πρόκειται για μια σκηνή ίδια με αυτή του υπόλοιπου καραβανιού, το οποίο θα σε μάθει πώς να ζεσταθείς, πώς να μαγειρέψεις και γενικά πώς να κινηθείς σε κάθε σημείο της φύσης στο οποίο θα βρίσκεσαι. Σίγουρα μια εξαιρετική εμπειρία, πολύ πιο σημαντική από οποιοδήποτε πιο άνετο Airbnb.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ανδρόπαυση, την 'αντρική εμμηνόπαυση'

Μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει στους άνδρες και συνεπάγεται μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι τέλειες ασκήσεις για να χτίσεις πανίσχυρα πόδια

Θα δεις αξιοσημείωτα αποτελέσματα μόλις με 30 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μάθαμε πότε θα δούμε τα νέα iPad

H Apple ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία της παρουσίασης των νέων προϊόντων της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Carys Zeta Douglas, ο 'κλώνος' της Catherine Zeta-Jones

Δες την κόρη της Catherine Zeta-Jones και του Michael Douglas να γιορτάζει τα 21α γενέθλιά της.

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου