Οι προορισμοί που πρέπει να αποφύγεις αν κανονίζεις ταξίδι τα Χριστούγεννα

Είναι τόσο πολυσύχναστοι, που μπορεί να σου καταστρέψουν τις γιορτές.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 06 Δεκεμβρίου 2018

Η περίοδος των γιορτών είναι γεγονός πως αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για ταξίδια, ακόμη κι αν κάποιες συγκεκριμένες ημέρες οι τιμές είναι τσιμπημένες και η διαθεσιμότητα περιορισμένη. Το Mastercard Global Destination Cities Index 2018 βοηθά τους ταξιδιώτες να επιλέξουν προορισμό, αποκλείοντας κάποιους για προφανείς λόγους. Έτσι, εκτός λοιπόν από τις ιδανικότερες πόλεις για να περάσεις τα Χριστούγεννα, υπάρχουν και κάποιες που μάλλον θα πρέπει να αποφύγεις. 

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη

Οι προορισμοί που πρέπει να αποφύγεις αν κανονίζεις ταξίδι τα Χριστούγεννα

Αν και ακούγεται γοητευτικό να επιλέξεις έναν ζεστό προορισμό για τις διακοπές των Χριστουγέννων, μάλλον θα πρέπει να αποφύγεις την Μπανγκόκ. Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ταϊλάνδης είναι μια από τις πιο πηγμένες σε τουρίστες και τη συγκεκριμένη εποχή, κάτι που ίσως κάνει δύσκολο το ταξίδι σου. Μάλιστα, όπως συμβαίνει σχεδόν οπουδήποτε στον πλανήτη, το κόστος της κάθε ημέρας ανεβαίνει αισθητά κατά την περίοδο των γιορτών. 

Λονδίνο, Αγγλία

ΛΟΝΔΙΝΟ

Η πόλη όπου όλοι θέλουν να βρεθούν κατά την περίοδο των Χριστουγέννων (δικαιολογημένα), ίσως και να μην είναι η καταλληλότερη επιλογή. Κι αυτό γιατί περίπου 20.000.000 επισκέπτες -ή και παραπάνω- θα βρεθούν στη βρετανική μητρόπολη αυτές τις ημέρες. Είναι να απορείς αν αναλογιστείς και το κόστος του προορισμού. 

Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

ΝΤΟΥΜΠΑΙ

Αν αντέχει η τσέπη σου το μέσο κόστος των €472/ ημέρα (ναι, τόσο ανεβαίνει στο τέλος του χρόνου για έναν μέσο ταξιδιώτη) του Ντουμπάι τις ημέρες των Χριστουγέννων, τότε καλά να περάσεις. Ίσως να επισκεφτείς το λούνα παρκ της Μέσης Ανατολής κάποια άλλη στιγμή. 

Σιγκαπούρη

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Για κάποιο λόγο, η πόλη-κράτος της νοτιοανατολικής Ασίας γεμίζει με Ολλανδούς κατά την περίοδο των γιορτών. Δεν ξέρουμε αυτό αν είναι θετικό ή αρνητικό, πάντως τα σχεδόν €300/ ημέρα που θα χρειαστεί να ξοδέψεις, σίγουρα δεν θα τα χαρακτήριζες με το πρώτο επίθετο. 

Παρίσι, Γαλλία

ΠΑΡΙΣΙ

Η Πόλη του Φωτός περνά δύσκολες ημέρες εξαιτίας και των τελευταίων κοινωνικοπολιτικών εξελίξεων αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που καλό θα είναι να μη βρίσκεται στη λίστα με τους προορισμούς που έχει επιλέξει κάποιος για τις γιορτές. Ισχύουν περίπου τα ίδια με το Λονδίνο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Αυτό το παράξενο βιντεοπαιχνίδι θυμίζει ταινία του Wes Anderson

Ονομάζεται Harold Halibut και χρειάστηκαν περισσότερα από δέκα χρόνια για τη δημιουργία του.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Μήπως τόσο καιρό βουρτσίζεις τα δόντια σου με λάθος τρόπο;

Στο TikTok λένε πως πρέπει να κάνεις κάτι που, τουλάχιστον εμείς δε σκεφτήκαμε ποτέ.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πόσους φίλους χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι, σύμφωνα με το Harvard

Ναι, οι κοινωνικές σχέσεις αποτελούν βασικό παράγοντα για την ευτυχία και την ευημερία.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο James Hetfield των Metallica έκανε τατουάζ με τις στάχτες του Lemmy των Motorhead

Τι εννοείς δεν είναι αυτός τρόπος για να τιμήσεις τους φίλους σου;

Γραφει Γιαννης Σπανος

H άβαφη Megan Fox προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά γιατί;

Εμάς πάντως μας αρέσει φυσική - αν και δεν πέφτει σε κανέναν λόγος για το τι θέλει η ίδια.

Γραφει Πωλινα Φραγκου