Οι πιο περιζήτητοι προορισμοί για το 2019 σύμφωνα με το Airbnb

Νέα Ζηλανδία, Μεξικό και Γαλλία μεταξύ άλλων.

Γράφει: Γιώργος Ρομπόλας 10 Δεκεμβρίου 2018

Ο χρόνος μπορεί να πλησιάζει στο τέλος του, όχι όμως και η διάθεση για ταξίδια. Το αντίθετο θα λέγαμε, αφού δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να εκμεταλλευθείς εκείνες τις λίγες μέρες άδεια που σου έχουν μείνει. Η ερώτηση όμως που εγείρεται, ιδιαίτερα τώρα που λόγω Airbnb βρίσκεις να μείνεις σε πολύ πιο ευνοϊκές τιμές, είναι η εξής: που να κλείσω για να περάσω τις καλύτερες χειμερινές διακοπές της ζωής μου;

Η γνωστή πλατφόρμα δημοσίευσε μία λίστα με τους πιο περιζήτητους προορισμούς για το 2019 με βάση τις κρατήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής. Είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς τους λόγους για τους οποίους τα συγκεκριμένα μέρη έχουν την προτίμηση του κοινού. Άλλωστε ποιος μπόρεσε να εξηγήσει ποτέ ότι το Κουκάκι από μία συνηθισμένη συνοικία της Αθήνας εξελίχθηκε στην πιο αγαπημένη περιοχή των απανταχού χρηστών του Airbnb;

Χωρίς άλλες αναλύσεις ακολουθούν οι πέντε πιο δημοφιλείς προορισμοί για το 2019: από την Ασία μέχρι την Ευρώπη και από την Ωκεανία μέχρι την Αμερική.

Καϊκούρα | Νέα Ζηλανδία

Οι πιο περιζήτητοι προορισμοί για το 2019 σύμφωνα με το Airbnb

Άγρια, αδάμαστη, εξωτική, ανεξερεύνητη. Αυτές είναι μερικές λέξεις που μπορούν να περιγράψουν αυτόν τόπο, στη πιο απομακρυσμένη γωνία του νοτίου ημισφαιρίου, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το μεγαλείο της φύσης καθώς φάλαινες ξεπροβάλλουν να πάρουν ανάσα μέσα από τον καταγάλανο ωκεανό. Η Καϊκούρα είναι το απόλυτο trend του airbnb με 295% αύξηση των κρατήσεων σε σχέση με πέρσι.

Σιαμέν | Κίνα

Σιαμέν Κίνα

Άγνωστη στον Δυτικό κόσμο, η πόλη της νοτιοανατολικής Κίνας με τα 3,5 εκ. κατοίκους μπορεί να περηφανεύεται για δύο κυρίως λόγους: πρώτον για το φουτουριστικό της προφίλ και δεύτερον για τη Γκουλάνγκ Γιου, μία πεζοδρομημένη από άκρη σε άκρη συνοικία γεμάτη μπαρ, εστιατόρια και clubs.

Πουέμπλα | Μεξικό

Πουέμπλα Μεξικό

Μόλις δύο ώρας από την πρωτεύουσα της χώρας, η Πουέμπλα αποτελεί ένα από τα πιο καλά φυλαγμένα μυστικά της Λατινικής Αμερικής. Το ιστορικό κέντρο της πόλης μπορεί να αποζημιώσει και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη.

Νορμανδία | Γαλλία

Νορμανδία Γαλλία

Όχι η Γαλλία δεν είναι μονάχα το Παρίσι και οι Κάνες, όπως περίτρανα αποδεικνύουν οι κρατήσεις του Airbnb. Το νέο trend λέγεται Νορμανδία, παρουσιάζει αύξηση 229% σε σχέση με πέρσι και προσφέρει καταπληκτικά τυριά, εξαιρετική τοπική κουζίνα, γραφικά χωριά, καταπράσινους λόφους, ιδιαίτερα κρασιά και το τοπικό ποτό από αχλάδι που ακούει στο όνομα Calvados.

 Σμόκι Μάουντενς | Η.Π.Α

Σμόκι Μάουντενς

Επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες δε θα μπορούσαν να λείπουν από τη λίστα, ιδού: ένα από τα εθνικά πάρκα των Η.Π.Α με τις περισσότερες επισκέψεις, τοποθετημένο ανάμεσα στο Τενεσί και τη Βόρεια Καρολίνα, αποτελεί ιδανική επιλογή για όποιον θελήσει να έρθει πιο κοντά με τη φύση στις διακοπές του.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Νέα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Ο τρόπος για να βρίσκεις πάντα φθηνές πτήσεις

Υπάρχουν κόλπα, χρησιμοποίησέ τα.

Η τέλεια δουλειά υπάρχει: Ταξίδια, φωτογραφίες και €90.000 το χρόνο

Μάλλον η επαγγελματική ευκαιρία των ονείρων σου.